KinuskikissaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Kinuskikissan viikko

6.5.2014

Viime viikolla Kinuskikissan tervehdyksessä tutustuttiin joka päivä yhden kuvan verran johonkin kinuskikissailuun liittyvään arkiseen tilanteeseen. Tämä ajatus minulle tuli Facebookissa kiertäneestä haasteesta, jossa kaverit jakavat kuvia arjestaan. Muiden arkikuvia oli kiva seurata ja ajattelin, että tätä kautta tekin pääsisitte vähän lähemmäs sitä, mitä tällä puolella tapahtuu. 🙂 Yleisön pyynnöstä tässä vielä kooste koko viikosta. Otan mielelläni palautetta vastaan tämän tyyppisistä jutuista!

Kinuskikissan arki 1/7

maanantai-2

Tällä viikolla kurkataan joka päivä yhden kuvan kautta Kinuskikissan arkeen. Tänään leivoin ja kuvasin vappuaiheisen kääretortun. Idea syntyi hetkellisenä impulssina. Karkkinauhan käyttäminen vappukakun ”serpentiininä” on kutkutellut mielessä monena vuonna. Nyt päätin, että enää en kyllä lykkää sitä ensi vuoteen. Kun tein kakun kääretorttuna, leipominen oli täytekakkua nopeampaa. Samalla pääsin hyödyntämään paahdetusta valkosuklaasta tehtyä vaahtoa, joka toimi ihanasti kääretortun täytteenä!

Kinuskikissan arki 2/7

tiistai2

Tiistaista nelisen tuntia kului matkalla Raisioon ja takaisin. Matkan aihe oli varsin jännittävä ja sain luvan kertoa siitä tässä yhteydessä muutamalla sanalla. Loppuvuodeksi olemme yhdessä Iloleipurin kanssa lanseeraamassa yhteistyössä suunniteltua leivontasarjaa. Jouluksi ehdimme saada kauppoihin muutamia tuotteita, mutta sarja täydentyy vuoden päästä keväällä. Tuotteet ovat vasta prototyyppi/ideointivaiheessa. On hyvin innostavaa saada tuoda markkinoille juuri sellaisia tuotteita, joita itse tykkään käyttää. Loppuvuodesta tästä sitten enemmän!

Kinuskikissan arki 3/7

keskiviikko2

Vapuksi popcornkakkua, nam nam! Iloista vappua kaikille! 🙂

Kinuskikissan arki 4/7

torstai2

Torstaina vietettiin vappupäivää normaalin vapaapäivän tapaan. Erityisiä vappupäivän traditioita meillä ei ole. Kinuskiemon ja Kinuskivaarin luona käydessä syntyi taas signeerauksia vapun aikana tilattuihin kirjoihin. Kirjakauppa pyörii pitkälti vanhempieni avustuksella ja niin pitkään kuin kirjoja myydään blogin kautta, on heidän kotinsa koko touhun ydin. Kirjalaatikoita siellä, kirjapinoja täällä, valmiita paketteja tuolla.

Kinuskikissan arki 5/7

perjantai2

Perjantaina Kinuskikissan vieraaksi saapui Huomenta Suomen toimittaja ja kuvaaja. Eli ei ihan tavallinen leivontapäivä! Oli aika jännää. Valmistettiin yhdessä kolme leivonnaista uuden kirjan ohjeilla: seeprakakku, fifty-fifty-piirakka ja popcorn-kakku. Nämä jaksot näytetään viikon 20 aamuissa ma, ke ja pe.

Kinuskikissan arki 6/7

lauantai

Lauantaina pyörähdin Järvenpäässä, leivontatarvikkeita myyvässä Vispilänkaupassa. Vietin siellä parituntisen, jonka aikana signeerasin kirjoja Vispilänkaupan asiakkaille. Päivästä teki erityisen mieleenpainuvan kohtaaminen nuoren Alisa-tytön kanssa. Hän saapui Vispilänkauppaan ostamaan kirjaa Kinuskikissan paikalla olosta tietämättä ja tulikin yllätetyksi saadessaan kirjan suoraan sen tekijältä. Voi miten hyvä mieli tuosta jäikään!! Tajusin vasta Alisan lähdettyä, että meistä olisi pitänyt ottaa yhteiskuva tytölle muistoksi. Juoksin perään, mutta häntä ei näkynyt enää missään, voi surkeus että harmitti! Eli Alisa, jos luet tätä, laita minulle sähköpostia, niin sovitaan tapaaminen Vispilänkauppaan ja otetaan se kuva!

Kinuskikissan arki 7/7

sunnuntai

Sunnuntaina leivottiin tyttären toiveesta vaaleanpunaisia marenkeja. Olen yrittänyt kevään aikana pitää kiinni siitä, että säännöllisesti leivottaisiin tyttöjen kanssa heidän ehdoillaan. Se tarkoittaa sitä, että vuorotellen saavat valita, mitä tehdään. Yleensä en niitä leipomuksia edes kuvaa, vaan keskitytään vaan yhdessä olemiseen. Vaaleanpunaisiin marenkeihin kokeiltiin valkosuklaata. Maku oli hyvä, mutta marengit lässähtivät. Suklaata taisi tulla vähän liikaa. Täytyypä kokeilla ensi viikolla uudestaan tummasta suklaasta!

Kommentit (8)

Aamuriemu
Kinuskileipomo Aamuriemu
9.6.2014 21:55

Kiva kuulla, etta ilahduit palautteesta, Kinuskikissa! Ja kiitos upeasta vastauksestasi! Sinun resepteja vain on niin kiva lukea (ja katsoa kuvia :)!), koska ne on hyvin kirjoitettu ja niissa on mukava alkuteksti mukana. Sinnikkyys vie eteenpain ja ”ei tyo tekevalta lopu”, kuten sanonta kuuluu :).

Kinuskikissa
3.6.2014 15:08

Kiitos kovasti kommenteistanne! Kiitän erityisesti Aamuriemua, lausahduksesi sai minun onnellisesti hämilleen. Jotain vastinettakin haluan kehuillesi esittää ja kommenttisi sai myös kelailemaan, miten tähän on tultu. Nyt kun omat tytöt päättivät ekan luokkansa, on itselläkin pinnassa kouluaikojen muistot. Olen ollut aika tavalla keskinkertainen tapaus, koulussa en loistanut edes köksässä. 🙂 Koulussa pärjääminen oli minulle tärkeää, mutta ei mitenkään itsestäänselvää. Jouduin tekemään kaikissa aineissa paljon töitä hyvien numeroiden eteen. Ei ollut helppoa miettiä, mikä olisi oma ala, kun selkeää vahvuutta ei ollut. Bloggaamista ei niihin aikoihin tunnettu, internettikin oli aika uusi ilmiö. 😉 Tietotekniikka kiinnosti etäisesti, vaikka se ei ollut mikään tyypillinen alavalinta, varsinkaan tytölle. Kuvaamataidon päättötyöksi sain kuitenkin luvan tehdä omat nettisivut, vaikka opettajalle arviointitilaisuus taisi olla ensimmäinen kosketus internettiin. 🙂 (Taiteellinen puoli liittyi siis nettisivujen visuaaliseen ilmeeseen.) Opiskelupaikan valinta tuotti päänvaivaa siksikin, että olin kiinnostunut useammasta alasta (graafinen suunnittelu, valokuvaus, äidinkieli ja tietotekniikka), mutta jokaiseen liittyi jotain epävarmuutta. Jotain piti kuitenkin päättää, niinpä valitsin äidinkielen. Suomen kielen pääsykokeissa ei kuitenkaan natsannut ja lopulta päädyin kauppakorkeaan aikomuksenani lukea siellä viestintää. Ennen pääaineen valintaa kuitenkin selvisi, että viestintään liittyy paljon esiintymistä (mitä jännitän edelleenkin paljon – siksi otin tv-jutun kehut ihmeenä vastaan). Niinpä tein suunnanmuutoksen pääaineen osalta ja päädyin it-alalle, jossa ehdin työskennellä kymmenen vuotta. Jännä juttu sinänsä, että tässä Kinuskikissan hommassa tarvitaan tavallaan noita kaikkia aloja, joista olin alun perin jo lukioikäisenä kiinnostunut. Se, mitä olen kouluajoista ja myöhemmin työelämästäkin oppinut, on oman asenteen merkitys pärjäämisessä. Kun löytyy tahtoa oppia ja halu tehdä kovasti töitä, niin keskinkertainenkin voi ponnistaa pitkälle. Positiivisella asenteella ja päättäväisyydellä on uskomaton voima. Ja kun on joutunut tekemään lujasti töitä jonkin asian saavuttamiseksi, maistuu onnistuminen sitäkin makeammalta. Kinuskikissailuun liittyy monenmoista, ehkä siitä tämä viikkokuvaus esimerkkinä. Tämä on siis paljon muutakin kuin leipomista. Se on ihan hyvä niin ja antaa mahdollisuuden kehittää itseään ja löytää itsestä uusia puolia.

Huh, tulipa tarina! 😀

Nitu
1.6.2014 12:01

Aamuriemun sanat kuvaavat myös minun ajatuksiani täydellisesti! Oli tosi mukavaa päästä kurkkaamaan hiukan leipomusten taakse. 🙂 Tämä vain on kaikista sivustoista TOP1 kaikessa ihanuudessaan!

Aamuriemu
Kinuskileipomo Aamuriemu
1.6.2014 06:26

Olipa hauskaa, kun jaoit palan viikkoasi yhteisöllesi, Kinuskikissa! Sinulla on niin upea ja monimuotoinen työ (jota oli kiva päästä kurkistamaan arkikuvien kautta)! Olet pätevä siinä mitä teet ja huomaa, että siitä nautit :). Minusta teet kaiken aina niin tyylikkäästi ,olipa sitten kyse reseptin kirjoittamisesta(kielellisesti taitava kynäilijä),valokuvasta(itse kuvattu kirja, hienot blogikuvat!), julkisesta esiintymisestä(luonteva), upea ja toimiva nettisivusto(sillä on väliä ja haluat, että yhteisölläsi on paras mahdollinen paikka lukea ja osallistua) taikka niistä tuhansista uusista ideoista, joita vain jatkuvasti tulee lisää. Kiitos tästä mielenkiintoisesta jutusta. Mukavaa alkanutta kesää ja toivottavasti aurinko paistaa lämpimästi riittävän usein!

Suosikki
12.5.2014 15:46

Osuinpa sopivasti näkemään tänään sinut Huomenta Suomen ohjelmassa. Seeprakakku ei voi enää paremmin onnistua. Se oli upea! 🙂 uuden kirjasi ohjeet ja tuo opastus ruudulla niin nyt seepraa valmistamaan. Kiitos!

Marjatassu
Kinuskileipomo Marjatassu
7.5.2014 20:47

Tykkäsin tästä Kinuskikissa viikosta paljon!
Ja noita leivontatarvikkeita on kyllä pakko saada kun tulevat myyntiin! 😀

Eerika.T
Kinuskileipomo Eerika.T
6.5.2014 20:08

Ihana juttu tää viikko juttu, lisää lisää!

myy94
6.5.2014 16:13

Jess, lisää tälläsiä arkikuvia!!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/myllynparas-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa