Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Puolukkainen vuokalimppu

21.11.2013

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/puolukkalimppu-1.jpg
2 h Keskitaso 2 kappaletta 18

Avainsanat

LimppuSyötävä lahja

Ainesosat

Puolukka/karpaloTäysjyvä/ruis

Kategoriat

JouluLeivät, sämpylät ja rieskat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(3)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Tumma limppu

Muunna reseptiämukaan.
2KAPPALETTA 2 KAPPALETTA
2 kappaletta

Taikina

40 g hiivaa

4 dl piimää

1 1/4 dl tummaa siirappia

1 1/2 tl suolaa

1 1/2 tl jauhettua pomeranssia

2 tl kuminansiemeniä

4 rkl öljyä

4 dl ruisjauhoja

7 dl vehnäjauhoja

120 g puolukoita

Voiteluun

1 rkl tummaa siirappia

1 rkl vettä

Tarvikkeet

kartonkinen paistovuoka   

Kinuskikissa-leivinliina   

alumiinifolio   

jäähdytysritilä   

lahjanauha   

undefined

Tumma limppu

Muunna reseptiämukaan.
2KAPPALETTA 2 KAPPALETTA
2 kappaletta

Taikina

40 g hiivaa

4 dl piimää

1 1/4 dl tummaa siirappia

1 1/2 tl suolaa

1 1/2 tl jauhettua pomeranssia

2 tl kuminansiemeniä

4 rkl öljyä

4 dl ruisjauhoja

7 dl vehnäjauhoja

120 g puolukoita

Voiteluun

1 rkl tummaa siirappia

1 rkl vettä

Tarvikkeet

kartonkinen paistovuoka   

Kinuskikissa-leivinliina   

alumiinifolio   

jäähdytysritilä   

lahjanauha   

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi!


Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää siirappi, suola, mausteet ja öljy.

Sekoita jauhoja taikinaan noin 1 dl kerrallaan.

Lisää lopuksi puolukat.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 45 minuuttia.

Voitele kartonkiset paistovuoat kevyesti öljyllä. Kaada taikina vuokiin.

Kohota liinalla peitettynä vielä 20 minuuttia.

Sekoita siirappi ja vesi keskenään ja voitele leipien pinta siirappivedellä.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä.

Anna leipien seistä hetki vuo’issa ja kumoa sitten ritilän päälle jäähtymään.

Jos annat leivät lahjaksi, nosta ne takaisin vuokiin. Kiedo ympärille lahjanauhaa.

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/vanilja-raparperimuffinssit-resepti.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkaleivokset-resepti_400x400.jpgKukkaleivokset
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_geisha-paasiaiskakku-resepti_400x400.jpgGeisha-pääsiäiskakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_suklainen-rahkapiirakka-resepti_400x400.jpgSuklainen rahkapiirakka
4
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/6ED925DD-5145-4D50-B822-5EB5F87F5939.jpegKinuskikissan kirjathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/03-0-0095.jpegWiltonin shottilasivuokahttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/0075052.jpegIrtopohjaiset piirakkavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/GRL116.jpegViirinauhat ja köynnöksethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/TSP109381.jpegTyöskentelyalustathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/irtopohjavuoka-23x76-cm-anodisoitu-alumiini_c489f0a6-91d3-4358-8817-9f28e5ebf180.webpIrtopohjavuoat
Näytä lisää

Kommentit (18)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskikissa
25.1.2014 16:46

Virve76: minä olen käyttänyt pakastepuolukoita, mutta jäisenä ei tosiaan hiivataikinaan kannata laittaa. Puolukat pysyvät ihan hyvin ehjinä sulaneinakin.

Virve76
25.1.2014 13:25

Oletettavasti olette käyttäneet pakastepuolukoita. Lisäsittekö ne taikinaan jäisenä? Oma taikinani ei, varmasti juuri tästä johtuen, noussut käytännössä lainkaan. Hankalalta tosin tuntuisi lisätä puolukat sulanakaan. Taikina on varsin jäykkää ja väistämättä sulat puolukat menisivät rikki. Miten olette toimineet/onnistuneet?

Nore
21.12.2013 19:49

Kiitoksia ohjeista Kinuskiemo! Pakkaseen menivät leivät odottamaan aattoa.

Kinuskiemo
21.12.2013 18:49

NORE:
Kinuskiemo ja Minttula kävivät hiljattain keskustelua joululimpun säilytyksestä. Neuvonkin sinut sinne lukemaan mielipiteitä. Kinuskiemon kommentti 14.12. 2013 löytyy täällä:

http://www.kinuskikissa.fi/joululimppu?

Eihän tässä pitkää aikaa ole, kun jo annat lahjasi, mutta pakastus olisi paras keino taata uunituore maku. Muutamaa tuntia aikaisemmin sitten sulamaan. Painele muutama puolukka limpun pintaan tummuneiden tilalle, ennenkuin annat lahjan. 🙂

Nore
21.12.2013 12:47

Hei! Juuri sain leivät uunista, tuoksu on aivan ihana. Harmillisesti muutama puolukka onnistui tummumaan pinnalle.

Onko säilytysohjeita? Leivät tulevat lahjaksi ja sain juuri tietää, että pääsen antamaan leivät vasta tiistaina.

Kinuskikissa
26.11.2013 08:28

Kiitos kaikille kommenteista! Lisäsin ohjeeseen leipien lukumäärän, kiitos KatjaM, kun huomasit puutteen. Eli 2 limppua tulee.

MM66: on totta, että tuo 40 g on vähän hankala määrä. Tein limppuohjeesta ensimmäisen version täydellä hiivapaketilla, mutta minulla kahteen tuollaiseen kartonkiseen vuokaan tehtynä taikina tuli uunissa yli. Siksi vähensin määriä. Jos käyttää isompia vuokia, on ohjettakin varaa kasvattaa. 🙂

Kiva, että olette jo ehtineet jakamaan toisillenne piimän korvausvinkkejä. Tulkaahan kertomaan kokeiluistanne muillekin asiaa pohtiville. 🙂

Kinuskiemo
25.11.2013 13:11

Kiitos, Kinuskit, teidän ansiostanne limpun leipominen voi alkaa. Olette löytäneet piimän korvaajia. 🙂

Lumi83 & Nunu85:
Poistin alemmasta kommentistani tuon harhaoppisen piimäkohdan.

Sonjaa
Kinuskileipomo Sonjaa
24.11.2013 22:04

Näyttääpä hyvältä! 🙂 Yksi piimän korvaaja voisi olla maustamaton soija/kaurajugurttivalmiste+soija/kauramaito.

KatjaM
24.11.2013 12:16

Ihana resepti, hyvä joululahjaidea! Tuleeko tästä kuinka monta leipää?

Meillä töissä on myös maidottomia, leivoimme sämpylöitä, joihin laitoimme kauramaitoa+vettä nesteeksi, sämpylöistä tuli kyllä hyviä. Voisi siis toimia myös tässä leivässä piimän tilalta. Kerro toki lumi83 että miten onnistui, jos kokeilit =).

MM66
24.11.2013 11:43

Tuo 40g hiivaa on harmittava mitta, kun hiivapalasta jää 10g odottelemaan. Laitoin 5dl piimää ja koko palan hiivaa. Suurentelin sitten muita määriä näppituntumalla. Leivistä tuli aika isot mutta muuten kaikki oli ok.

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä

Maailman paras mutakakku
2826 tähteä

Mokkapalat
2566 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa