09.12.2007   41 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivokset
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Kinuskikissan namipalat




n. 20 kpl

Kinuski-suklaaleivokset

Pohja:
1 pkt (400 g) kauramurotaikinaa

Kinuskikerros:
3 dl kermaa
3 dl fariinisokeria

Kuorrutus:
150 g maitosuklaata


Kauli sulatettu kauramurotaikina leivinpaperin päällä n. puolen sentin paksuiseksi levyksi (25 cm x 30 cm). Siirrä levy leivinpaperin päällä pellille ja kypsennä 200 asteessa n. 10 min. Jäähdytä.

kinuskileivos_vaihe1.JPG

Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä n. 30 min. Levitä kinuski pohjan päälle ja anna jäähtyä.

kinuskileivos_vaihe2.JPG kinuskileivos_vaihe3.JPG

Sulata suklaa ja levitä kinuskin päälle.

kinuskileivos_vaihe4.JPG

Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa pieniksi leivoksiksi. Huom: suklaakerros halkeilee leikkausvaiheessa helpommin aivan jääkaappikylmänä. Anna siis olla hetki huoneenlämmössä.

Kuvan koristeet on tehty marsipaanista, vaahtokarkkitaikinasta ja sokerihelmistä. Valkoiset hiutaleet ovat marsipaania ja sen päällä olevat kukat Iiris-kakun yhteydessä vaahtistaikinasta tehtyjä. Osat on liimattu toisiinsa valmiilla sokerikuorrutteella.

Resepti löytyi arkistostani lehtileikkeenä, joten tarkempaa lähdettä minulla ei ole mainita.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvonta



Maaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat