03.10.2011   33 kommenttia

Kinuskikissan kootut möhläykset


Tekevälle sattuu ja tapahtuu. Ja kun paljon leipoo, sitä enemmän sattuu… Näihin ”ei mennyt niin kuin Strömsössä” -tilanteisiin varmasti jokainen törmää aika ajoin. Näille löytyy oma paikkansa Kinuskifoorumilta, käykää lisäämässä Tahmatassu-osioon Tahmatassu-kokemuksianne! Tässä kooste muutamista omista viime aikojen ”parhaista”:

Ensiksi ihan tuorein tapaus. Tämän ohjeen aion uhallakin vielä julkaista, mutta kuten kuvasta näkyy, resepti vaatii ”pientä” hiomista. Tässä on siis kyseessä torttu (täytteet jääköön toistaiseksi salaisuudeksi), jonka päällä oleva marenki oli vielä kaunis keko ennen uunia. Uunissa keko lässähti ja marenki alkoi valua yli äyräidensä. Ennen seuraavaa kokeilua uunini vaatii perusteellisen puhdistuksen.

Tapaus kaksi on kaulittava suklaakuorrute – tai kokeilu siihen suuntaan. Tämä oli grande katastrof alusta loppuun. Jollain ihme vippaskonstilla (ei vieläkään käsitystä miten) sain massan kirjaimellisesti heitettyä kakun päälle, mutta hetken kuluttua näky oli tällainen.

Tästä casesta olikin kuva ja keskustelua facebook-sivuillani. Eli kyseessä oli kakkupohjakokeilu, jossa lähdin haukkaamaan isoa palaa: samalla kertaa gluteeniton, munaton ja maidoton ohje, joka kävisi siis myös moniallergikolle. Ajatus hyvä, toteutus ei niin hyvä. Kakun hötöisyys ei näkynyt päälle, joten pahaa aavistamatta kumosin kakun rutiininomaisin ottein. Ilmaveivin puolivälissä koko kakku levisi ja putosi lattialle. Yllättävän käänteen jälkeen ei auttanut kuin koota itsensä ja aloittaa murusten kerääminen. Lattialla sattui vieläpä olemaan vatkainlaatikko ja osa kakusta oli päättänyt ilmalentonsa sinne.

Vanhin näistä tapauksista näkyy tässä. Tästä olisi voinut jopa järjestää arvausleikin. Kyseessä on yritys päästä oikotiellä onneen, mistä ei voi koskaan seurata mitään hyvää. Kondensoidun maidon keittäminen kinuskiksi mikrossa: ei, ei ja vielä kerran ei. Puuroksi se meni!