KinuskikissaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Kinuskikissan kootut möhläykset

3.10.2011

Tekevälle sattuu ja tapahtuu. Ja kun paljon leipoo, sitä enemmän sattuu… Näihin ”ei mennyt niin kuin Strömsössä” -tilanteisiin varmasti jokainen törmää aika ajoin. Näille löytyy oma paikkansa Kinuskifoorumilta, käykää lisäämässä Tahmatassu-osioon Tahmatassu-kokemuksianne! Tässä kooste muutamista omista viime aikojen ”parhaista”:

Ensiksi ihan tuorein tapaus. Tämän ohjeen aion uhallakin vielä julkaista, mutta kuten kuvasta näkyy, resepti vaatii ”pientä” hiomista. Tässä on siis kyseessä torttu (täytteet jääköön toistaiseksi salaisuudeksi), jonka päällä oleva marenki oli vielä kaunis keko ennen uunia. Uunissa keko lässähti ja marenki alkoi valua yli äyräidensä. Ennen seuraavaa kokeilua uunini vaatii perusteellisen puhdistuksen.

Tapaus kaksi on kaulittava suklaakuorrute – tai kokeilu siihen suuntaan. Tämä oli grande katastrof alusta loppuun. Jollain ihme vippaskonstilla (ei vieläkään käsitystä miten) sain massan kirjaimellisesti heitettyä kakun päälle, mutta hetken kuluttua näky oli tällainen.

Tästä casesta olikin kuva ja keskustelua facebook-sivuillani. Eli kyseessä oli kakkupohjakokeilu, jossa lähdin haukkaamaan isoa palaa: samalla kertaa gluteeniton, munaton ja maidoton ohje, joka kävisi siis myös moniallergikolle. Ajatus hyvä, toteutus ei niin hyvä. Kakun hötöisyys ei näkynyt päälle, joten pahaa aavistamatta kumosin kakun rutiininomaisin ottein. Ilmaveivin puolivälissä koko kakku levisi ja putosi lattialle. Yllättävän käänteen jälkeen ei auttanut kuin koota itsensä ja aloittaa murusten kerääminen. Lattialla sattui vieläpä olemaan vatkainlaatikko ja osa kakusta oli päättänyt ilmalentonsa sinne.

Vanhin näistä tapauksista näkyy tässä. Tästä olisi voinut jopa järjestää arvausleikin. Kyseessä on yritys päästä oikotiellä onneen, mistä ei voi koskaan seurata mitään hyvää. Kondensoidun maidon keittäminen kinuskiksi mikrossa: ei, ei ja vielä kerran ei. Puuroksi se meni!

Kommentit (33)

Elwira
31.1.2012 20:47

Vielä jatkona: Nanna oli kommentoinut yhdessä ohjeessa mikrossa kinuskin tekemistä seuraavasti: ”Ja jos ei valmiiksi keitettynä löydä mistään, niin mikrossa tulee 5-6 minuutissa. Maito isoon mikronkestävään kulhoon, mikro täydelle teholle ja päälle reiluksi 5 minuutiksi. Välillä kun sekoittelee, niin onnistuu”

Elwira
31.1.2012 20:43

Ibaonparas: luehan vielä ylläolevan kuvan kuvateksti :o)

ibaonparas
31.1.2012 20:35

jossain ohjeessa kerroit kondensoidun maidon valmistuksesta mikrossa? Mistähän se voisi löytyä, olen kolunnut kaikki reseptit läpi

sewende
15.11.2011 13:25

KIITOS KINUSKIKISSA!!! :))) Tää on melkein paras osio sun sivustolla. Juuri olen kokenut katastrofin, kun yritin leipoa ”laiskannaisenleipää” eli ilman vaivaamista, siis pannuleivän tapaan, mut leipävuoassa. Ekasta tuli aika kamalan makusta ja toka kohosi hienosti, mut lässähti uunissa, kun hölmö pistin kiertoilmalle eli kylmään uuniin… 🙁 Paniikissa laitoin grillin päälle ja siitä tuli vaan vielä suurempi ongelma, koska voiteluun käytetty öljy paloi kiinni ja en saanut leipää irti ilman pientä väkivaltaa, mut viimein kun irtosi, niin ei onneksi ollut palanut pohjasta (kuten luulin), vaan oli ihan hyvänmakuista… Ehkä mä seuraavalla kerralla teen ”oikeaoppisesti”… T: Suunnittelen joku päivä tekeväni karjalanpiirakoita 😀 Ps. Vielä aion pysytellä ihan juustokakkulinjalla…

sokerimuru
14.11.2011 08:36

Moni kakku päältä kaunis. Tein isänpäiväkakun marsipaanisammakoineen kaikkineen ja kakusta tuli oikeinkin hieno mutta….. olin unohtanu kostuttaa kakun! Hiukan oli kuivaa (lue: kakku pölysi suussa, niin kuivaa oli…) 😉 Näin käy kun tekee kakun puolen yön maissa lauantaina…

Hukkaemo
20.10.2011 17:10

Hienoja vinkkejä ollette antaneet täällä, iso kiitos siitä! Täytyy ottaa käyttöön.
Mikron käyttöä on kyllä hyvä harjoitella, eikä lannistua epäonnistumisista. Pääsääntöisesti sulatan suklaankin mikrossa, täytyy myöntää, että useamman kerran olen polttanut eikä se ole hyvä tuoksu. Mutta ylivoimaisesti paras tapa sulattaa suklaa.

evvie
18.10.2011 15:05

Mahtavaa! Juuri tuolta näytti myös minun kondensoidusta maidosta mikrossa keitetty kinuski. Paitsi että se oli lisäksi vielä ihan vaalean keltaista väriltään ja haisi pahalle. 

Mizi
16.10.2011 19:32

Minullakin sattui pieni kommellus. aloin tekemään tuota kahvikakku osiosta Suklaakakkua. No, laitoin suklaan monitoimikoneeseen pyörimään ja samalla aloin sekoittelemaan kuivia aineita. N. 15 minsan päästä katsoin suklaata ja se oli sulanut yhdeksi mäykyksi monitoimikoneeseen. Sain sitten kovettaa sen ja tällä kertaa veitsellä pilkoin suklaan uudestaaan. Ei kannata ikinä unohtaa suklaata yksin. 🙂

Kinuskiemo
10.10.2011 17:42

KIISSELI:
Tuosta vinkistä saat kyllä 10 pistettä. Kiitos!   🙂 

 

KAKKUKOIRA:
Ei epäilystäkään, tuosta myös täydet 10 pojoa!  🙂

kiisseli
10.10.2011 09:56

Uunin peseminen ei varmaan ole herkkua kenenkään mielestä (tai ainakin harvojen)…  Itse olen todennut kestoleivinpaperin hyväksi pitää aina uunin pohjalla, kaikki roiskumiset ja valumiset saa siististi poistettua, eikä uunia tarvitse jynssätä:) Tuli mieleen tuosta epäonnistuneesta marengista..
 

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/myllynparas-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa