08.10.2019   Ei kommentteja Kategoria: Kinuskikissa kokkaa
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Kinuskikissan juuressosekeitto


Sosekeitot ovat yksi lempiarkiruoistani. Vakiokäytössäni on kaksi reseptiä: vihreä ja oranssi, kuten meillä sanotaan. Näistä erityisesti tämä oranssi on lasten suosiossa. Tämä on varma ja miltei ainoa tapa saada heidätkin syömään juureksia tässä mittakaavassa. Sosekeitto ei koskaan ole täysin samanlainen, mutta pyrin tämän blogireseptin laatimaan siten, että tässä juurekset ovat hyvässä balanssissa. Tätä on sitten helppo improvisoida esimerkiksi kulloinkin jääkaapista löytyvistä aineksista. Aina en laita bataattia, vaan saatan korvata sen vaikka kukkakaalilla tai muilla reseptin juureksilla. Huomioithan, että jos bataattia ja perunaa jättää isossa määrin pois, keiton rakenteesta voi tulla juoksevampaa. Siksi ohjeistankin laittamaan vettä alkuun minimimäärän ja lisäämään myöhemmin tarpeen mukaan.

Koskenlaskijan tilalla voi kokeilla erilaisia tuorejuustoja, joiden makuvalikoima on niin runsas, että jo yksin tällä tavalla syntyy erilaisia keittoja. Esimerkiksi chilin tai piparjuuren mauista saa kivaa vivahdetta. Jos pidät kookoksesta, kookoskermakin on hyvä maun pehmentäjä. Aivan ehdoton lisä keiton päällä on paistetut pepperonikuutiot. Ne saa kaikkein rapsakammiksi pannulla, mutta hyvänä oikotienä on hoitaa homma mikrossa. Tällöin kuutioita kannattaa paistaa vain sen verran kerralla kuin lautasen päälle mahtuu levittämään.

6 hengelle

  • Ainekset:
  • 600 g (rosamunda)perunaa
  • 500 g bataattia
  • 500 g porkkanoita
  • 250 g lanttua
  • 2 pientä sipulia
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • mustapippuria
  • 200 g Koskenlaskija juoksevaa sulatejuustoa *)
  • Tarjoiluun:
  • ½ pkt (à 130 g) pepperoniviipaleita **)
  • kevätsipulinvarsia, siemeniä, tuoreita yrttejä ym.

*) Maidottomaan keittoon voit laittaa kookoskermaa tai soija/kaurapohjaista ruokakermaa.
**) Lihattomassa versiossa pepperonin tilalla voi käyttää muita lueteltuja päällisiä.

  • Kuori ja paloittele juurekset. Kovat juurekset voi pilkkoa pienemmiksi, jotta kypsyminen tapahtuu suunnilleen yhtä aikaa (esim. porkkana ja lanttu pienemmiksi kuin peruna). Laita kattilaan vettä niin, että vedenpinta jää hieman juureksia alemmaksi (kypsyessään juurekset menevät kasaan). Lisää kattilaan liemikuutiot. Keitä kannella peitettynä, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
  • Lisää kattilaan mustapippuri ja sulatejuusto. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku.
  • Leikkaa pepperoniviipaleet pieniksi kuutioiksi. Paista pannulla tai mikrossa rapeiksi (varo palamista!) ja laita kuutiot muutaman päällekkäisen talouspaperin päälle, jolloin ylimääräinen rasva imeytyy pois. Tarjoile keiton lisukkeena.

Valmistusaika: 30 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat