Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Kinuskikissalta kauppoihin oma leipä

12.6.2013

kinuskikissan_tassu

Viime vuonna järjestetyssä Gloria Blog Awards -kisassa Kinuskikissa palkittiin lukijoiden suosikkiruokablogin tittelillä. Edelleenkin sykähdyttää mukavasti ajatella tätä tunnustusta. Se tuntui niin merkitykselliseltä ja henkilökohtaiselta, koska koin sen välittömänä palautteena teiltä. Poistuin siis tuosta lokakuisesta tilaisuudesta hymyssä suin. Mukaani lähti kuitenkin jotain muutakin kuin tunne siitä, että olitte palkinneet minut sivuston hyväksi tehdystä työstä. Poistuin kantaen isoa leipäkoria.

Mikä leipäkorin merkitys oli? Palkintoon liittyi mahdollisuus luoda oma leipä Fazerille. Kori merkitsi symbolista innoitusta tulevalle hankkeellemme, jonka lopputuote olisi kaupoissa kesän kynnyksellä. Siis nyt!

Kevään aikana olen päässyt konkreettisesti näkemään, mitä leivän kehittäminen fazerilaisittain tarkoittaa. Tämä hanke oli sikäli erityinen, että minä sain tehdä juuri sellaisen leivän kuin itse halusin. Olen kiitollinen Fazerille tästä luottamuksesta! Sen ansiosta lopputulos on aidosti minun – tai oikeastaan Kinuskikissan – näköinen.

Oli mielenkiintoista päästä tutustumaan leipätaloon monelta kantilta. Olo oli kuin Liisalla Ihmemaassa leipätehtaalla vieraillessa. Mittakaava on vaikuttava, kun puhutaan puitteista, joista Fazer-leipää toimitetaan rekkakaupalla joka puolelle maata. Näin myös koeleipomon, jossa uusia leipäreseptejä testaillaan. Sieltä Kinuskikissan tassukin sai alkunsa. Tässä olen tekemässä viimeisiä koeversioita, kun muoto oli jo hahmottunut ja hienosäädimme vielä yksityiskohtia, kuten paistoaikaa.

kinuskitassu

Pakatun leivän lisäksi Fazerilla on markettien yhteydessä toimivia lähileipomoita, joissa leipää leivotaan alusta alkaen käsin. Näin ne ovat ostohetkellä aidosti uunituoreita. Lähileipomoissa käsityönä syntyy myös minun leipäni.

Kinuskikissan tassu on saanut innoituksensa focacciasta. Tassussakin on pehmeä taikina ja pintakäsittely on tehty oliiviöljyllä, rosmariinilla ja merisuolalla. En kuitenkaan halunnut tehdä täysin vaaleaa leipää, joten rouheisuus on olennainen osa leivän luonnetta.

Idea tassun muotoisesta leivästä syntyi koetaikinan äärellä. Muodon onnistuminen käytännössä ei ollut itsestäänselvää, sillä focacciataikina ei juurikaan kestä käsittelyä. Keksimme kuitenkin tavan saada haluttu muoto aikaan taikinan ilmavuuden kärsimättä. Tassusta tuli hauskasti erilainen leipätuote, koska siinä yhdistyy leipä ja sämpylät. ”Varpaat” voi siis syödä erikseen ja jäljelle jäävän leivän siivuttaa paloiksi. Laitan sivustolle myöhemmin tarkempia tarjoiluehdotuksia leivän käytöstä.

Kinuskikissan leipää saa ostaa Ruoholahden, Vuosaaren, Tammiston ja Myyrmäen Citymarketeista. Toivottavasti innostutte kokeilemaan tassuleipää ja otatte sen omaksenne!

kinuskikissa_ja_leipä

Kesäisin leipäterveisin

Kinuskikissa

Kommentit (15)

helmi02
18.7.2013 16:45

Heti Lahteenkin tota leipää!!! Kuulostaa niiiiin herkulliselta! Varo vain Fazer, täältä tullaan!!!!!

Vanillacherry
Kinuskileipomo Vanillacherry
20.6.2013 17:31

Ihanalta kuulostaa! Laitoin minäkin heti tämän luettuani viestin Fazerille, kyllä pääkaupunkiseudun ulkopuolellekin pitää tätä saada maistettavaksi!:)

helmihilla
17.6.2013 16:56

Patarouva: kiitos seikkaperäisestä kuvailusta! Kyllä vesi herahti kielelle, kun rivejäsi luki. Toki en epäillytkään, että Kinuskikissan suunnittelema leipä olisi mautonta 🙂 .

Patarouva
17.6.2013 14:45

Leipä on ostettu ja nyt tiedän, että Kinuskikissan tassu on tummahko vaalea leipä, jossa on siemeniä ja yrttejä. Ainakin pellavan- ja sesaminsiemeniä löysin. Ja rosmariinin tunnistin ja sitä oli myös leivän öljytyllä pinnalla. Meille maistui kaikille. Vähän ylellisemmän tuntuinen, ei ihan tavallinen hiivaleipä. Sanoisin, että sellainen foccaccia-tyyppinen leipä, jota ravintolassa tuodaan tarjolle kastettavaksi balsamico- ja oliiviöljytilkkaan.

Meidän cittarissa leipurit olivat hinnoitelleet leivät painon mukaan, joten hyllystä saattoi valita vähän pienemmän (ja halvemman) tai isomman (ja vastaavasti kalliimman). Fazerin paperisessa pussissa oli söpö Kinuskikissa-tarra.
Kyllä voin suositella. Itse aion ostaa aina, kun vähänkin ekstraa leipäkoriin haluan. Tai esim. pullan asemesta. Ensimmäisen leivän toin pöytään, kun juotiin teetä. Lapset irrottivat ensin sämpylänsä ja mieheni söi melkein puolet leivästä parin teekupillisen siivellä.

helmihilla
15.6.2013 22:04

Täytyypä pistää sitten viestiä Fazerille päin. Hei te, jotka olette leipää jo maistaneet, kertokaahan meille muillekin makukokemuksistanne…

Kinuskiemo
14.6.2013 14:13

Epistä on minunkin mielestäni, että leipää saa vain pääkaupunkiseudun tietyistä liikkeistä. Fazer ei ehkä ole täysin kartalla, että Kinuskeja on kaikkialla Suomessa ja siis myös leivästä kiinnostuneita. Luulen, että paras ja tehokkain keino vaikuttaa asiaan olisi lähettää palautetta Fazerille. Jos mahdollisimman moni viestittää, että haluaisi ostaa Kinuskikissan tassu -leipää, niin kyllähän markkinaraon täyttäminen luulisi houkuttelevan.
Googlesta löysin Fazer-linkkejä. Esim. allaolevan linkin kautta voisi kokeilla:
http://www.fazer.fi/m/Palaute-Fazerille/

Kinuskikissa
14.6.2013 13:46

Jaha, helmihilla heitti haasteen! 🙂

helmihilla
14.6.2013 13:30

Ruoholahden, Vuosaaren, Tammiston ja Myyrmäen Cittareiden kinuskiasiakkaat, te olette nyt avainhenkilöinä vaikuttamassa siihen, että me täällä muuallakin päin Suomea saisimme maistaa Kinuskikissan suunnittelemaa leipää 😉

Kinuskikissa
14.6.2013 12:55

Kiitos kaikille onnitteluista! Uskoisin, että leivän leviäminen on aika paljon kiinni siitä, miten se otetaan vastaan. Jos siitä tykätään, on hyvät mahdollisuudet saada se muuallekin myytiin. Kuitenkin lähileipomokaupoista puhutaan tämän tuotteen kohdalta, koska se vaatii leipurin omien kätösten jäljen. 🙂

MiM
14.6.2013 06:10

Paljon paljon onnea! 🙂

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa