Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Kinuskikissa ja Valio esittelevät: vaniljakreemi

29.4.2021

Kinuskikissa ja Valio ovat yhteistyössä kehittäneet aivan uudenlaisen leivontatuotteen kotileipureiden iloksi. Kyseessä on vaniljakreemi, paksua vaniljavanukasta muistuttava tuote. Maustettuihin rahkoihin verrattuna kreemissä on tuhdisti enemmän makua ja makeutta. Vaniljakreemi on sellaisenaan voimakkaan makuinen, mikä tekee siitä täydellisen yhdistettynä muihin raaka-aineisiin. Yksi purkki riittää makeuttamaan ja antamaan selkeän vaniljaisuuden esimerkiksi purkilliseen vatkattua kermaa. Mitään muuta ei tarvita!

Tuote toimii myös paistettuna viinereiden, pullien ja piirakoiden täytteessä. Vaniljakreemi rakastaa raikkaita marjoja, joten yhdistä vaniljavaahto täytekakuissa esimerkiksi vadelmiin ja mansikoihin ja käytä piirakoissa ja viinereissä marjojen rinnalla.

Kinuskikissan tassunjälki ei ole vain nimi pakkauksessa: olen ollut konkreettisesti mukana tuotteen kehitystyössä. Koeleivontojen kautta olenkin ehtinyt kokeilla sitä jo monessa! Vaniljakreemin käyttöön pohjautuvia reseptejä on siis tulossa pitkin vuotta.

Odotan innolla, minkälaisen vastaanoton tuote saa teidän keskuudessanne! Vaniljakreemi löytyy ruokakauppojen kylmähyllystä maustettujen rahkojen läheisyydestä. Tsekkaa myös etiketti, jonka kääntöpuolella on Kinuskikissan resepti.

Kinuskikissa

Vaniljakreemi Valion kanssa

Kommentit (17)

Kinuskikissa
14.7.2022 12:46

Taina: tarkkaa reseptiä on vaikeaa antaa mutu-tuntumalta, koska makeus ja rakenne selviävät vasta aineksia sekoitellessa. Tähän mansikka täytteeseen voisi kreemin laittaa maustetun rahkan sijaan:

https://www.kinuskikissa.fi/mansikka

Silloin sokeria ei välttämättä tarvittaisi, koska kreemi on rahkaa makeampaa. Vaniljakreemijauhetta saatetaan lisäksi tarvita täytteen jämäköittämiseen, koska kreemi ei aja tätä asiaa.

Taina Rautio
14.7.2022 07:54

Kiitos. Teen mansikkamoussen ohjeesi mukaan. Laitan ehdottamadi mukaan. Katson Onko 1 prk liian vähän

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
13.7.2022 07:04

Taina: Teetkö mansikkatäytteen jonkun Kinuskikissan ohjeen mukaan vai onko sinulla ohje omasta takaa? Onko se jo valmiiksi mitoitettu 26 cm kakkuun?
Minä ehkä tekisin niin, että sivelisin ensin kakkupohjan päälle vaniljakreemin ja sen päälle sitten mansikkatäytteen. 🙂
En siis sekoittaisi vaniljakreemiä ollenkaan täytteeseen. Tällöin ei tarvitse pohtia täytteen liivatteiden riittävyyttä, vaan kreemi on omana kerroksena kuten joskus laitetaan sitruunacurdiakin. 🙂
En ole testannut itse joten tässä määrän arvioimisessa mennään mutu tuntumalla, mutta olisiko 1 prk /kakun väli liikaa vai riittäisikö 1 prk kahteen väliin ?!
Epäilen kyllä yhden purkin riittävyyttä.

Taina Rautio
12.7.2022 11:08

Olen tekemässä mansikkamoussea johon laittaisin tätä sekaan. Paljonko tätä laitetaan täytteeseen joka riittää kahteen kerrokseen 26 cm vuokaan (vrt jauheen määrään) Entä liivatteen määrä tällöin?

Kinuskikissa
21.9.2021 14:13

Karpalonkukka: ihanaa kuulla, miten monenlaisiin leivonnaisiin vaniljakreemiä voi soveltaa. Yhdistelmä kuulostaa superherkulliselta!

Karpalonkukka
Kinuskileipomo Karpalonkukka
20.9.2021 21:44

Kiitos, vaniljakreemi testattu ja toimi hyvin unelmatortun kevyempänä täytteenä! Lisäksi laitoin kerroksen pakastemansikkasurvosta ja Pätkis-murua.
Tuli herkullinen eikä maistunut teolliselta!

Kinuskikissa
21.8.2021 12:38

karjuska: kiitos palautteesta! Riippuu varmasti käyttötarkoituksesta, mikä on sopiva määrä makeutta ja makua. Muistutan, että vaniljakreemiä ei kannata maistella/arvioida sellaisenaan, koska se on tarkoitettu käytettäväksi muiden raaka-aineiden kanssa, esim. piirakassa marjojen tai raparperin kera tai kermavaahdon joukossa.

karjuska
Kinuskileipomo karjuska
18.8.2021 10:13

Minä ostin 2 purkkia .Voisiko tuotteesta jättää sokeria vähenmmäksi ja vaniljanmakua..Minä laimensin tuotetta kermalla…muuten hyvä tuote,

Kinuskikissa
30.7.2021 14:43

Tarja: kiitos mielipiteestäsi. 😊

Tarja Mustonen
29.7.2021 18:20

Hei!
Minusta tämä tuote antaa kotona tehdylle leivonnaiselle kaupan (lisäaine) tuotteen maun. Ei jatkoon😕

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa