16.10.2012   40 kommenttia

Kinuskikissa 5 vuotta!


Rakkaat Kinuskini!

On vierähtänyt uskomattomat 5 vuotta siitä, kun tein yhden elämäni parhaista päätöksistä: minä perustaisin oman blogin ja alkaisin julkaista siellä reseptejäni. Blogi-innoittajiltani, mm. UllanUnelmalta, Kaurislapselta, Mansikkamäeltä ja Sitruunamarengilta ammensin ensimmäiset oppini. Sen jälkeen näihin vuosiin on mahtunut onnistumisia ja epäonnistumisia, kehittymistä, kokeiluita, uusista tekniikoista ja mauista inspiroitumista, mielenkiintoisia kokemuksia… Vuosien varrella Kinuskikissa on muuttunut koko ajan merkittävämmäksi osaksi elämääni. Jopa siinä määrin, että harrastuksesta on tullut jo osittain ammattini. Ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista. Kiitos, että olen saanut olla teille Kinuskikissa nämä 5 vuotta!

Synttäreiden kunniaksi olisi kiva kuulla jokin teidän muistonne joko tähän sivustoon tai yleisesti leipomiseen liittyen. Mikä oli mieleenpainuvin leivontakokemuksesi tai paras onnistuminen? Mistä leivontaharrastuksesi lähti liikkeelle?

Yllä oleva kakkukuva otettiin kirjaani varten ja poimin sen tähän, koska se sattui olemaan hauskan ajankohtainen. Kirjan sivuilta löytyy myös jonkin verran omia leivontamuistojani. Yhden niistä jaan tässä:

”Vahvoja leivontaesikuviani olivat isoäitini, joista Pohjanmaan mummo, härmäläisittäin ”isu”, oli kuuluisa bebeleivoksistaan. Kahvipöydän äärelle istuttiin useamman kerran päivässä. Jo aamupalan jälkeisellä kahvihetkellä oli tarjolla kakkua, pullaa, pikkuleipiä… ja usein myös bebejä! Koska itse asuimme Helsingissä, ei ”isulassa” päässyt käymään kovin usein ja lähdön hetki oli haikea. Isu arvasi, mikä helpottaa matkalaisten ikävää. Kun kotona kaivettiin esiin voipaperiin käärityt bebet, oli mieli heti keveämpi. Bebejen leipominen palauttaa minut isulan pihamaalle odottamaan kutsua kahvipöytään. Tunnen nenässäni tutut tuoksut ja aistin tunnelman. Näin kauan sitten koetut hetket ovat ulottuvillani aina, kun haluan niihin palata.”

Synttäreiden kunniaksi on kiva vähän kisaillakin. Muisteloissa palkitaan kolme Kinuskia, joiden leivontamuistot eniten puhuttelevat. Osallistumisaikaa on ke 24.10. saakka.

Kinuskikissa