22.4.2012
Tee kinuskikastike useita tunteja etukäteen tai jo edellisenä päivänä.
Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä sen kauemmin.
Anna kinuskikastikkeen jäähtyä kylmäksi. Vain täysin kylmä kastike vaahtoutuu.
Nopeuta jäähtymistä kylmässä vesihauteessa ja siirrä sitten jääkaappiin.
Vatkaa kastike vaahdoksi.
Vaahdota vispikerma.
Yhdistä kinuskivaahdon kanssa.
Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe.
Levitä täytettä kostutetun kakkupohjan päälle ja upota joukkoon tuoreita tai jäisiä vadelmia.
pellavapaita: huikean hienosti onnistunut suklaapinta, aivan ammattilaismeininkiä! Kuten myös kakun täytteen onnistunut ideointi! 👍👍👍
Pakkasessa oli tumma peruskakkupohja. Otinpas käyttöön.
Valion kreemejä olen paljon käyttänyt, mutta nyt ekan kerran kakun täytteeseen pääosassa.
Molempiin väleihin sama täyte; sekin minulle uusi juttu 😀 Tuopas olikin helppo ja silti ihan onnistunut meininki!
Kostutus vaniljamaidolla. Valion sitruunakreemiä ohut kerros (nam-nam). Päälle EasyWhipping-vaahto, jonka seassa nokare Viola vaniljatuorejuustoa ja 1 prk Valion kinuskikreemiä sekä vaniljakreemijauhetta ei-mitattuna.
Molempiin väleihin siis tuo sama satsi. Päälle kakkuun suklaakuorrutus, jonka skaalasin kertoimelle 0.85, kun muistelin tuommoisen määrän riittävän omaan makuuni 🙂 Laitoin kuohukerman ja Pandan maitosuklaapalat pienittynä kattilaan, matalalla lämmöllä sekoitellen sulattelin suklaan, ettei kerma kuumunut liikaa. Jäähdytin sitä tovin ennen käyttöä.
Pyyhkäisin kuorrutteen alle sitruunakreemiä. Kuorruttaminen onnistui hyvin.
Valumat, oi kääk! Valkosuklaata värjäsin osan lilalla pastavärillä ja osan joulunpunaisella pinkiksi. Minulla on uusi villitys semmoinen pursotuspullo 😀 ja sillä äherrän valumia nyt, mielenkiintoista kokeilua siis on. Lilat valumat nätisti olivat hetken, mutta jääkaapissa olivat valuneet ”lattialle” eli lautaselle. Jossain määrin ehkä korjasi näkymää pinkkien valumien ilmestyminen 😀
Kakun pintapursotus oli jääkaappikylmä, mutta pakastinvierailu olisi ollut poikaa! En vain tehnyt sitä – iso kakku vaikea mahduttaa pakastimeen juuri nyt.
Kermapursotukset lilan pastavärin vuoksi mieleiset silmilleni. Ja yksi pieni lapsenlapsi, joka mieluusti vierailee mummun herkkuköökissä :D, niin sanoi, että haluaa ehdottomasti juuri tuommoiset valumat omaan synttärikakkuunsa talvella 😀
Ja se vielä pitkän tarinan loppuun (anteeksi pituus), että kakku on aivan huimaavan ihanaa, mehevää ja suussa sulavaa todella 😀 Kiitos kaikista ohjeista Kinuskikissalle 😀
Lisäys: Jäisiä vadelmia upotin molempiin väleihin vaahtoihin, nehän kuuluvat kinuskin pariksi 😀
maijaleipoo: kyllä kuohukermaakin voi käyttää. Tottumuksesta käytän yleensä vispikermaa, jos kermavaahtoon lisäillä enemmän ”sitä sun tätä”. Vispikermavaahto on aina vähän varmempi, ei esimerkiksi juoksetu yhtä helposti.
Hei! Uteliaisuutani kysyn, voiko käyttää pelkästään kuohukermaa? Vai tarvitseeko olla nimenomaan vispituohon lopputäytteeseen? Ajattelin tehdä tästä ja puolukoista synttärikakun pojalleni, sillä hän rakastaa puolukoista!
Mari123: erillistä suolakinuskitäytettä ei muistaakseni ole, mutta suolaa voi hyvin lisätä. 🙂
Voiko kinuskiin laittaa suolaa sekaan, jotta saisi suolakinuskia? Vai onko olemassa erikseen suolakinuski-täytettä?
Jempu: kiva kuulla! 🙂
Herkullista oli!
Jempu: tässä täytteessä on jo kaksi makua, joten itse pitäytyisin yhdessä täytemaussa. Voihan kakkupohjan kautta tuoda sitten lisämakua, tehdä sen vaikka suklaisena.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskikissa: Paljon kiitoksia; olen kyllä tyytyväinen siihen osaan itsekin. Ja lisäsinkin alle viestiin, että jäiset vadelmat molempiin väleihin laitoin myös tietysti 😀