25.03.2014   11 kommenttia Kategoria: Jälkiruoat,  Leivokset,  Muuta makeaa

Kinuski-pannacotta


kinuskipannacotta

Tämä ohje syntyi ikuisesta ihastuksestani kinuskiin, jota haluan käyttää erilaisissa yhteyksissä. Kinuskinen pannacotta vei kielen mennessään, mutta se vaatii rinnalleen raikkaan vadelmasydämen, jotta maut ovat tasapainossa. Sydämen voi täyttää ajanhetken mukaan soveltaen esimerkiksi näin:

  • Pääsiäisenä vadelmahillokkeen tilalla voi olla mämmiä tai oranssia tyrnihilloa.
  • Jouluna kinuskia piristää puolukka- tai karpalohilloke tai luumumarmeladi.
  • Kesällä pannacotan pinnan voi peittää kauden tuoreilla marjoilla.

Kauniit kahvikupit ovat muuten oivallisia tarjoiluastioita leivoksille tai jälkiruoalle. Itse harrastan kirppiksiä ja niiltä on kertynyt yksittäisiä kuppeja eri sarjoista. Kattauksen juju voikin olla se, että jokaisella on erilainen kuppi!

Vadelmahillokevinkit:

  • Vadelmahillokkeen saa koloon siististi, kun käyttää pursotuspussia. Myös kulmasta auki leikattu pakastuspussi käy pursottamiseen. Koloa ei välttämättä tarvita, voi tehdä pursotuksen myös suoraan pinnalle.
  • Jos haluat peittää täytteen pinnan kokonaan vadelmahillokkeella, käytä tavallista sokeria ja kiehauta muutama minuutti. Näin hilloke jää juoksevammaksi ja se on helpompi levittää.
  • Ohjetta voi nopeuttaa korvaamalla vadelmahillokkeen valmiilla vadelmahillolla.

5 pientä kupillista

Kinuskinen pannacotta

Pohja:
5 digestive-keksiä
35 g voita

Pannacotta-täyte:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 dl täysmaitoa
1 ¼ dl fariinisokeria

Vadelmahilloke:

¼ tl rosmariinia
100 g vadelmia
2 rkl hillosokeria
2 tl sitruunamehua


Laita digestive-keksit pakastuspussiin ja painele murumaiseksi. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos tiiviisti kuppien pohjalle. Nosta pakastimeen puoleksi tunniksi, jotta pohja kovettuu.

kinuskipannacotta-vaihe-2

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kerma, maito ja fariinisokeri kattilaan. Kiehauta. Sekoita joukkoon liotetut liivatteet. Jäähdytä haaleaksi. Sekoittele välillä, jotta pintaan ei muodostu kuorta.

kinuskipannacotta-vaihe

Kaada pannacotta-täytettä kuppeihin esimerkiksi kastikekauhan avulla. Anna täytteen valua rauhallisesti ohuena nauhana, jotta se ei riko keksipohjaa. Nosta jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.

kinuskipannacotta-vaihe-3

Hienonna rosmariini huhmareella. Laita rosmariini, vadelmat, hillosokeri ja sitruunamehu kattilaan. Keitä hilloketta liedellä noin 5 minuuttia, kunnes se muuttuu paksummaksi. Anna jäähtyä.

kinuskipannacotta-vaihe-4 kinuskipannacotta-vaihe-5

Kaiverra hyytyneeseen pannacottaan sydämen muotoinen kolo. Täytä vadelmahillokkeella.

kinuskipannacotta-vaihe-6 kinuskipannacotta-vaihe-7

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin heinäkuun arvonta



Heinäkuun arvonnassa palkintona tyylikäs love-kakunkoriste, flamingo-muotolautasia, LorAnn-vaniljauutetta ja gerbera-reunavuoka.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat