Tämä ohje syntyi ikuisesta ihastuksestani kinuskiin, jota haluan käyttää erilaisissa yhteyksissä. Kinuskinen pannacotta vei kielen mennessään, mutta se vaatii rinnalleen raikkaan vadelmasydämen, jotta maut ovat tasapainossa. Sydämen voi täyttää ajanhetken mukaan soveltaen esimerkiksi näin:
- Pääsiäisenä vadelmahillokkeen tilalla voi olla mämmiä tai oranssia tyrnihilloa.
- Jouluna kinuskia piristää puolukka- tai karpalohilloke tai luumumarmeladi.
- Kesällä pannacotan pinnan voi peittää kauden tuoreilla marjoilla.
Kauniit kahvikupit ovat muuten oivallisia tarjoiluastioita leivoksille tai jälkiruoalle. Itse harrastan kirppiksiä ja niiltä on kertynyt yksittäisiä kuppeja eri sarjoista. Kattauksen juju voikin olla se, että jokaisella on erilainen kuppi!
Herkullista, kaunista, tunteellista! 🧡 🧡 🧡
Ruusunen: voi ei, en ehtinyt ajoissa vastailla! Meillä vietetään syyslomaa ja eilen tuli paljon kommentteja. Paljon enempää liivatetta en laittaisi, ehkä yhden tai kaksi kolminkertaiseen annokseen. Ettei tule liian tököttiä… Suurin haaste on hyydytysastia. Täyte on niin litkua, se voi valua irtopohjavuoan raoista pois. Kiilteen voi tehdä soseutetuista ja keitetyistä vadelmista tavallisella sokerilla ja liivatteilla, rosmariinia unohtamatta. Jään mielenkiinnolla odottamaan lopputulosta!