Tässä ohje yhteen kakkuun (kuvissa olevat kakut on kuitenkin tehty 1,5-kertaisena).
Tämä kakku kilpailee tarjoilupöydässä suvereenisti päätähden tittelistä makean täytekakun kanssa. 🙂
24.10.2007
TÄYTE. Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi.
Huuhdo kurkku ja raasta se raastimen suurimmalla terällä. Valuta kurkkuraaste siivilässä.
Yhdistä 1/2 tuorejuustosta, kurkkuraaste ja sitruunamehu.
Silppua joukkoon rucola ja basilika.
Raasta maustekurkku tuorekurkun tapaan ja valuta. Yhdistä maustekurkkuraaste, piparjuuri ja loput tuorejuustosta.
Leikkaa voileipäkakun pohjan (neljän paahtoleipäviipaleen) kokoiset palat leivinpaperista ja pahvista. Päällystä pahvi foliolla tai kelmulla. Laita pahvi esimerkiksi leikkuulaudan päälle. Suojaa pahvi vielä leivinpaperilla. Pahvin avulla voit siirtää kakun helposti tarjoilulautaselle koristelun jälkeen.
KOKOA kakku. Ala rakentaa voileipäkakkua leivinpaperille seuraavasti: Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Asettele neliöksi neljä tummempaa paahtoleipää. Kostuta maidolla.
Levitä päälle puolet tuorekurkkuseoksesta.
Laita päälle neljä vaaleaa paahtoleipää ja kostuta. Levitä leiville maustekurkkuseos ja kinkkupalat.
Laita päälle taas tumma leipäkerros ja kostuta. Levitä tämän päälle loput tuorekurkkuseoksesta.
Asettele kanneksi loput leipäpalat ja kostuta nekin.
Suojaa kakku kelmulla ja laita päälle kevyt paino (esim. leikkuulauta). Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
KUORRUTUS. Sivele kakun päälle ja reunoille maidolla ohennettua tuorejuustoa.
KORISTELU. Tomaattiruusut (linkki!), kinkku-/meetmurstirullat ja sulatejuustokuviot tuovat kakkuun näyttävyyttä ja juhlavuutta. Valitse lisäksi mieleisiäsi vihreitä vihanneksia.
Hei! Hassu kysymys? Kuinka saat kakun sivuille juustoraasteen noin kauniisti? Itsellä se näyttää sotatantereelta koristelun jälkeen…
HIME:
Alempana on arveltu, että 1,5-kertainen saattaisi riittää 20 hengelle. Valitettavasti ei näy vastauskommenttia, riittikö se. Mutta 2-kertaisen luulisi riittävän. Tämä on arvio, vastuu jää leipojalle. 😉
Kuinka monelle henkilölle kakusta riittää? Pitäisi tehdä 20 henkilön kakku ja mietin riittääkö jos tekee kaksinkertaisena…
Okei, kiitos. 🙂 Täytyy suunnistaa kauppaan etsimään tuota tahnaa. Mikäli ei löydy niin noudatan neuvojasi. 🙂
SUPIKOIRA:
Ei ole sama asia. Paparjuuritahnassa on murskattua piparjuurta ja siten hyvin voimakas piparjuuren maku. Piparjuurituorejuusto on juustoa, joka on maustettu piparjuurella. Maku on tahnaan verrattuna huomattavan mieto. Jos 2 tl lisätään makua antamaan, niin tahna siihen pystyy, ei juusto. Piparjuuritahnaa myydään tuubeissa, kuten majoneesia, tomaattipyrettä yms.
Jos piparjuuritahnaa ei satu olemaan, voisit valita täytteeseen Italialaiset yrtit –tuorejuuston tilalle piparjuurituorejuuston. Basilikaa ja rucolaahan täytteeseen jo tuleekin, mutta pari tl jotain muuta yrttimaustetta voisit vielä mukaan laittaa; vaihtoehtoina esim. rosmariini, timjami, oregano ja kynteli.
Oho, juusto tässä siis tulikin korvatuksi. 😉
Hei! Onko tuo piparjuuritahna sama asia kuin piparjuurituorejuusto? Jos ei ole, niin voiko sen korvata tuolla tuorejuustolla? 🙂
SIILI7:
Maku- ja rakennesyistä en lähtisi korvaamaan Italialaiset yrtit -tuorejuustoa smetanalla. Jospa kokeilisit kuitenkin tuolla ohjeen juustolla! 🙂
Hei voiskos ton tuorejuuston korvata smetanalla? 🙂
SUKLAATASSU93:
Kinuskikissan ohje löytyy täältä
http://www.kinuskikissa.fi/tomaattiruusu/?ref=13
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
SVANTJE:
Mitään tiettyä poppakonstia ei ole käytössä. Kinuskikissa asettelee raastetta kevyesti painellen kiinni pintaan. Kakun reunojen alle asetellut leivinpaperiliuskat ovat lautasen suojana. (Olisivatko ne kuitenkin se poppakonsti?) Kun liuskat lopuksi ottaa pois, sotatanner ei tule mieleenkään! 😉