Meetvursti-kinkkuvoileipäkakku
Leipäkerrokset:
24 palaa täysjyväpaahtoleipää
Kostutus:
2 ½ dl maitoa tai lihalientä
Kinkkutäyte:
200 g vähärasvaista palvikinkkua
1 ½ maustekurkkua
100 g purjoa
2 prk (á 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
200 g ranskankermaa
2 tl sinappia
Salamitäyte:
150 g salamin- tai meetvurstinsiivuja
2 punaista paprikaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
Kuorrutus ja koristelu:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl maitoa
1 nippu persiljaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 ½ dl kurkkusalaattia
50 – 100 g kevytmeetvurstia siivuina (esim. Snellman)
50 – 100 g palvikinkkua
Leikkaa kinkku, maustekurkku ja purjo pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon piparjuurituorejuusto, ranskankerma ja sinappi.
Kuutioi salamin/meetvurstinsiivut ja paprikat. Yhdistä nämä ruohosipulituorejuuston ja ranskankerman kanssa.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele leivät tarjoilulautaselle kaksi rinnakkain, neljä peräkkäin. Kostuta maidolla tai lihaliemellä. Levitä päälle kinkkutäyte. Asettele päälle toinen kerros paahtoleipiä. Kostuta ja levitä päälle salamitäyte. Laita päällimmäiseksi vielä yksi leipäkerros ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla. Laita kakun päälle leikkuulauta ja siihen kevyt paino. Anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ohenna koristelua varten tuorejuusto maidolla. Levitä tuorejuustoa kakun pintaan. Liimaa meetvurstit vieri viereen kakun reunoille. Asettele päällisosaan persiljaruusukkeita, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja kurkkusalaattia. Halkaise meetvurstin- ja palvikinkunsiivut ja rullaa niistä koristeita.
Kia F: ihanan näköinen! Kiitos kuvasta! 🙂