Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinkku-salamivoileipäkakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kinkku-salamivoileipäkakku

29.10.2009

kinkku_salamivoikkarikakku1
kinkku_salamivoikkarikakku2

Meetvursti-kinkkuvoileipäkakku

Leipäkerrokset:
24 palaa täysjyväpaahtoleipää

Kostutus:
2 ½ dl maitoa tai lihalientä

Kinkkutäyte:

200 g vähärasvaista palvikinkkua
1 ½ maustekurkkua
100 g purjoa
2 prk (á 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
200 g ranskankermaa
2 tl sinappia

Salamitäyte:
150 g salamin- tai meetvurstinsiivuja
2 punaista paprikaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa

Kuorrutus ja koristelu:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl maitoa
1 nippu persiljaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 ½ dl kurkkusalaattia
50 – 100 g kevytmeetvurstia siivuina (esim. Snellman)
50 – 100 g palvikinkkua


Leikkaa kinkku, maustekurkku ja purjo pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon piparjuurituorejuusto, ranskankerma ja sinappi.

Kuutioi salamin/meetvurstinsiivut ja paprikat. Yhdistä nämä ruohosipulituorejuuston ja ranskankerman kanssa.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele leivät tarjoilulautaselle kaksi rinnakkain, neljä peräkkäin. Kostuta maidolla tai lihaliemellä. Levitä päälle kinkkutäyte. Asettele päälle toinen kerros paahtoleipiä. Kostuta ja levitä päälle salamitäyte. Laita päällimmäiseksi vielä yksi leipäkerros ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla. Laita kakun päälle leikkuulauta ja siihen kevyt paino. Anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ohenna koristelua varten tuorejuusto maidolla. Levitä tuorejuustoa kakun pintaan. Liimaa meetvurstit vieri viereen kakun reunoille. Asettele päällisosaan persiljaruusukkeita, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja kurkkusalaattia. Halkaise meetvurstin- ja palvikinkunsiivut ja rullaa niistä koristeita.

kinkku_salamivoikkarikakku_1 kinkku_salamivoikkarikakku_2
kinkku_salamivoikkarikakku_3 kinkku_salamivoikkarikakku_4
kinkku_salamivoikkarikakku_5 kinkku_salamivoikkarikakku_6

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 20 henkilölle 109

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

Voileipäkakut

Tykkäsitkö?

(42)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (109)

Kinuskikissa11.11.2019 19:31

Kia F: ihanan näköinen! Kiitos kuvasta! 🙂

Kia F9.11.2019 17:26

Kiitos hyvästä ohjeesta. Tein miehelleni synttärikakun. Koristelin vaan hieman erilailla. 😊

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/26245_instasize_191109125830_220x220.png
Kinuskikissa23.8.2018 21:33

rinnie: tuo on varmasti helpoin tapa kasvattaa kakkua, ainakin laskutoimitukset menee selkeämmin. 🙂

rinnie23.8.2018 11:38

Heippa! Jos haluaisin tehdä tästä kakun yli kahdelle kymmenelle ihmiselle, miten kannattaisi tehdä? Olisiko hyvä tehdä esim. Kinkkutäyte tuplana ja lisätä yksi leipäkerros päälle? Tulisiko kauheen iso kakku 🤔

Kinuskikissa27.3.2018 22:29

Jokke68: minä kuorruttaisin ja koristelisin vasta pakastuksen jälkeen, mieluusti tarjoilupäivänä. Varsinkin yrtit ja kasvikset kärsivät pakastuksesta (ulkoisesti).

Jokke6825.3.2018 21:11

Voisko ton tehdä kuorrutusta ja koristelua vaille valmiiks pakastimeen vai kärsiikö rakenne?

Kinuskikissa25.2.2017 22:03

Isa Ramu: reunojen leikkaaminen ei ole välttämätöntä, eikä kakku reunojen vuoksi piloille mene. 😊 Leikkaamalla reunat pois saat samalla tasoitettua paloista tasakokoisia ja näin viipaleet eivät erotu kakkua leikattaessa vaan pohja on yhtenäinen.

Isa Ramu25.2.2017 16:44

Hei! Onko leipäpaloista välttämätöntä leikata reunoja pois? Aika monessa paahtoleivässä reunat on tosi haperot. Oletan siis, että voisi olla leikkamattakin. Onko kokemuksia? Teen tämän ohjeen mukaisesti taas kolmatta kertaa ensi viikonlopun ristiäisiin 💞 mutta tuohon juhlaan en kokeilua lähde toteuttamaan…

Kinuskikissa19.1.2017 22:55

Nina: itse en ole tottunut pelkkää majoneesia käyttämään, vaan yleensä sekoitan joukkoon ranskankermaa tai tuorejuustoa. En kuitenkaan sano, etteikö majoneesia voisi käyttää. Tämä on siis makukysymys. 🙂

Nina Björk19.1.2017 09:15

Sopisikohan tuoho päälliseksi majoneesi tuorejuuston tilalle miten? 🙂

Kinuskigalleria (10)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Kinkku-salamivoileipäkakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kinkku-salamivoileipäkakku

29.10.2009

kinkku_salamivoikkarikakku1
kinkku_salamivoikkarikakku2

Meetvursti-kinkkuvoileipäkakku

Leipäkerrokset:
24 palaa täysjyväpaahtoleipää

Kostutus:
2 ½ dl maitoa tai lihalientä

Kinkkutäyte:

200 g vähärasvaista palvikinkkua
1 ½ maustekurkkua
100 g purjoa
2 prk (á 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
200 g ranskankermaa
2 tl sinappia

Salamitäyte:
150 g salamin- tai meetvurstinsiivuja
2 punaista paprikaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa

Kuorrutus ja koristelu:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl maitoa
1 nippu persiljaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 ½ dl kurkkusalaattia
50 – 100 g kevytmeetvurstia siivuina (esim. Snellman)
50 – 100 g palvikinkkua


Leikkaa kinkku, maustekurkku ja purjo pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon piparjuurituorejuusto, ranskankerma ja sinappi.

Kuutioi salamin/meetvurstinsiivut ja paprikat. Yhdistä nämä ruohosipulituorejuuston ja ranskankerman kanssa.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele leivät tarjoilulautaselle kaksi rinnakkain, neljä peräkkäin. Kostuta maidolla tai lihaliemellä. Levitä päälle kinkkutäyte. Asettele päälle toinen kerros paahtoleipiä. Kostuta ja levitä päälle salamitäyte. Laita päällimmäiseksi vielä yksi leipäkerros ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla. Laita kakun päälle leikkuulauta ja siihen kevyt paino. Anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ohenna koristelua varten tuorejuusto maidolla. Levitä tuorejuustoa kakun pintaan. Liimaa meetvurstit vieri viereen kakun reunoille. Asettele päällisosaan persiljaruusukkeita, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja kurkkusalaattia. Halkaise meetvurstin- ja palvikinkunsiivut ja rullaa niistä koristeita.

kinkku_salamivoikkarikakku_1 kinkku_salamivoikkarikakku_2
kinkku_salamivoikkarikakku_3 kinkku_salamivoikkarikakku_4
kinkku_salamivoikkarikakku_5 kinkku_salamivoikkarikakku_6

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 20 henkilölle 109

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

Voileipäkakut

Tykkäsitkö?

(42)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (109)

Kinuskikissa11.11.2019 19:31

Kia F: ihanan näköinen! Kiitos kuvasta! 🙂

Kia F9.11.2019 17:26

Kiitos hyvästä ohjeesta. Tein miehelleni synttärikakun. Koristelin vaan hieman erilailla. 😊

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/26245_instasize_191109125830_220x220.png
Kinuskikissa23.8.2018 21:33

rinnie: tuo on varmasti helpoin tapa kasvattaa kakkua, ainakin laskutoimitukset menee selkeämmin. 🙂

rinnie23.8.2018 11:38

Heippa! Jos haluaisin tehdä tästä kakun yli kahdelle kymmenelle ihmiselle, miten kannattaisi tehdä? Olisiko hyvä tehdä esim. Kinkkutäyte tuplana ja lisätä yksi leipäkerros päälle? Tulisiko kauheen iso kakku 🤔

Kinuskikissa27.3.2018 22:29

Jokke68: minä kuorruttaisin ja koristelisin vasta pakastuksen jälkeen, mieluusti tarjoilupäivänä. Varsinkin yrtit ja kasvikset kärsivät pakastuksesta (ulkoisesti).

Jokke6825.3.2018 21:11

Voisko ton tehdä kuorrutusta ja koristelua vaille valmiiks pakastimeen vai kärsiikö rakenne?

Kinuskikissa25.2.2017 22:03

Isa Ramu: reunojen leikkaaminen ei ole välttämätöntä, eikä kakku reunojen vuoksi piloille mene. 😊 Leikkaamalla reunat pois saat samalla tasoitettua paloista tasakokoisia ja näin viipaleet eivät erotu kakkua leikattaessa vaan pohja on yhtenäinen.

Isa Ramu25.2.2017 16:44

Hei! Onko leipäpaloista välttämätöntä leikata reunoja pois? Aika monessa paahtoleivässä reunat on tosi haperot. Oletan siis, että voisi olla leikkamattakin. Onko kokemuksia? Teen tämän ohjeen mukaisesti taas kolmatta kertaa ensi viikonlopun ristiäisiin 💞 mutta tuohon juhlaan en kokeilua lähde toteuttamaan…

Kinuskikissa19.1.2017 22:55

Nina: itse en ole tottunut pelkkää majoneesia käyttämään, vaan yleensä sekoitan joukkoon ranskankermaa tai tuorejuustoa. En kuitenkaan sano, etteikö majoneesia voisi käyttää. Tämä on siis makukysymys. 🙂

Nina Björk19.1.2017 09:15

Sopisikohan tuoho päälliseksi majoneesi tuorejuuston tilalle miten? 🙂

Kinuskigalleria (10)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa