Kinkkuhyrrien ohjeen löysin Mimmi Mutikaiselta. Mahdottoman herkullisia! Minä tein hyrrät valmiista voitaikinasta ja ainekset on suhteutettu siihen. Samalla vaivalla tekee vaikka kaksinkertaisen annoksen ja laittaa ylimääräiset pakkaseen. Itse pidän näistä erityisesti lämpiminä, joten kannattaa laittaa hetkeksi uuniin folion alla ennen tarjolle nostamista. Pakastetaikinan tilalla voi käyttää myös itse tehtyä voitaikinaa tai rahka-voitaikinaa.

 

Juusto-kinkkupasteijat

Taikina:
1 pkt voitaikinaa (n. 500 g)

Täyte:

175 g vähärasvaista palvi/savukinkkua
½ paprikaa
1 pieni tai ½ isoa purjoa
2 ½ dl emmental-juustoraastetta
mustapippuria

Voiteluun:
muna

Pinnalle:
1 ½ dl emmental-juustoraastetta


Sulata pakastetaikina huoneenlämmössä.

Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi paloiksi ja purjo pieneksi hakkelukseksi.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi (n. 30 x 40 cm). Ripottele taikinalevylle kinkku, paprika, purjo ja juustoraaste. Rouhi päälle vielä hieman mustapippuria. Kieritä taikina tiiviiksi rullaksi ja nipistä saumakohta hyvin umpeen. Leikkaa rulla 2 cm paksuiksi paloiksi.

Laita hyrrät pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.