11.03.2019   11 kommenttia Kategoria: Muut juhlapöydän kakut,  Pääsiäinen,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Kinder-halko


Kaupallinen yhteistyö Myllyn Parhaan kanssa.

Maito- ja valkosuklaan yhdistelmää – tätä olemme viime vuosina tottuneet kutsumaan Kinderiksi. 🙂 Kinder-juustokakku räjäytti potin kaksi vuotta sitten. Tuo resepti on palvellut myös vegaanileipureita. Nyt Kinder on ottanut ”halon” muodon. Siinä vuorottelevat keksi- ja suklaakerrokset, joiden päällä on reilusti valkosuklaavaahtoa. Liivatetta ei tarvita, sillä suklaa pitää täytteen kasassa.

Maitosuklaakuorrute piilottaa kerrokset ja saa kakun näyttämään isolta suklaapatukalta. Pinnalle tulee runsaasti rikottuja Kinder-suklaamunia. Pientä murua voi laittaa reunoillekin, kuten jälkimmäisessä kuvassa on tehty. Överi vai vajari, se on leipurin päätös. Joka tapauksessa syöminen kannattaa aloittaa ohuella viipaleella, sillä kakku on 100 % täyttä tavaraa ja näin riittoisa isollekin porukalle.

Pohjakerrokset:
1 pkt (380 g) Myllyn Paras pyöreää piirakkataikinaa makeaan leivontaan

Suklaakerrokset:
50 g voita
1 dl kuohukermaa
150 g tumma suklaata
150 g maitosuklaata

Valkosuklaatäyte:
3 dl vispikermaa
230 g valkosuklaata
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljauutetta

Kuorrute:
135 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa

Pinnalle:
2 Kinder-suklaamunaa
valkosuklaarakeita


Ota pakastetaikina sulamaan huoneenlämpöön. Leikkaa leipävuoan (pohjan koko 9 x 25 cm) pohjalle leivinpaperista pitkä suikale, jonka avulla saat nostettua pohjan vuoasta. Jaa taikina kahteen osaan ja painele toinen pala levyksi vuoan pohjalle. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Paista 200 asteessa 10-13 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Paista toinen pohja samaan tapaan. Anna jäähtyä.


Mittaa kattilaan keksienpohjien ympärille tulevien suklaakerrosten ainekset. Lämmitä liedellä matalalla lämmöllä (2 asteikolla 1-9) sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla. Levitä pohjalle kolmasosa suklaaseoksesta. Nosta päälle keksipohja. Laita taas suklaata, sitten keksipohja ja päällimmäiseksi loput suklaasta. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy.


Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W). Notkista tuorejuusto vatkaimella. Sekoita joukkoon vaniljauute ja suklaasula. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Nosta kakku vuoasta ja irrota tuorekelmu ympäriltä. Siirrä pakastimeen 20-30 minuutiksi, jotta pinta kohmettuu kuorruttamista varten.

Laita maitosuklaa ja kuohukerma kattilaan ja lämmitä matalalla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Ota kakku pakastimesta ja siirrä ritilän päälle. Laita alle leivinpaperi, jonka päältä saat tarvittaessa kaavittua valuneen kuorrutteen reunojen paikkailuun. Valuta suklaakuorrutetta kakun päälle ja anna valua reunoille. Tasoita lastalla. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. Koristele kakku rikotuilla suklaamunilla ja valkosuklaarakeilla.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
43 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat