Kaupallinen yhteistyö Myllyn Parhaan kanssa.
Maito- ja valkosuklaan yhdistelmää – tätä olemme viime vuosina tottuneet kutsumaan Kinderiksi. 🙂 Kinder-juustokakku räjäytti potin kaksi vuotta sitten. Tuo resepti on palvellut myös vegaanileipureita. Nyt Kinder on ottanut ”halon” muodon. Siinä vuorottelevat keksi- ja suklaakerrokset, joiden päällä on reilusti valkosuklaavaahtoa. Liivatetta ei tarvita, sillä suklaa pitää täytteen kasassa.
Maitosuklaakuorrute piilottaa kerrokset ja saa kakun näyttämään isolta suklaapatukalta. Pinnalle tulee runsaasti rikottuja Kinder-suklaamunia. Pientä murua voi laittaa reunoillekin, kuten jälkimmäisessä kuvassa on tehty. Överi vai vajari, se on leipurin päätös. Joka tapauksessa syöminen kannattaa aloittaa ohuella viipaleella, sillä kakku on 100 % täyttä tavaraa ja näin riittoisa isollekin porukalle.
Pohjakerrokset:
1 pkt (380 g) Myllyn Paras pyöreää piirakkataikinaa makeaan leivontaan
Suklaakerrokset:
50 g voita
1 dl kuohukermaa
150 g tumma suklaata
150 g maitosuklaata
Valkosuklaatäyte:
3 dl vispikermaa
230 g valkosuklaata
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljauutetta
Kuorrute:
135 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa
Pinnalle:
2 Kinder-suklaamunaa
valkosuklaarakeita
Ota pakastetaikina sulamaan huoneenlämpöön. Leikkaa leipävuoan (pohjan koko 9 x 25 cm) pohjalle leivinpaperista pitkä suikale, jonka avulla saat nostettua pohjan vuoasta. Jaa taikina kahteen osaan ja painele toinen pala levyksi vuoan pohjalle. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Paista 200 asteessa 10-13 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Paista toinen pohja samaan tapaan. Anna jäähtyä.
Mittaa kattilaan keksienpohjien ympärille tulevien suklaakerrosten ainekset. Lämmitä liedellä matalalla lämmöllä (2 asteikolla 1-9) sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla. Levitä pohjalle kolmasosa suklaaseoksesta. Nosta päälle keksipohja. Laita taas suklaata, sitten keksipohja ja päällimmäiseksi loput suklaasta. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W). Notkista tuorejuusto vatkaimella. Sekoita joukkoon vaniljauute ja suklaasula. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Nosta kakku vuoasta ja irrota tuorekelmu ympäriltä. Siirrä pakastimeen 20-30 minuutiksi, jotta pinta kohmettuu kuorruttamista varten.
Laita maitosuklaa ja kuohukerma kattilaan ja lämmitä matalalla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Ota kakku pakastimesta ja siirrä ritilän päälle. Laita alle leivinpaperi, jonka päältä saat tarvittaessa kaavittua valuneen kuorrutteen reunojen paikkailuun. Valuta suklaakuorrutetta kakun päälle ja anna valua reunoille. Tasoita lastalla. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. Koristele kakku rikotuilla suklaamunilla ja valkosuklaarakeilla.
Elina: hups! Toivotaan parasta!
Voi ei… unohdin tuon kelmun… toivottavasti saan jotenkin irti vuoasta :/
josssuen: minä upottaisin täytteen joukkoon suomalaisia pakastevadelmia. Tulisi varmasti tosi ihana!
Mitä luulette, voisikohan tuohon täytteeseen laittaa jotain raikasta mukaan? Tällä ohjeella tuli omaan makuun vähän turhan makea. 🙈 Jos esim. sitruunamehua tai passionia heittää mukaan, niin tuhoutuuko koostumus? 🤔
terhik: varmasti useita päiviä säilyy hyvänä!
Kuinkahan pitkään tämä säilyy hyvänä?
Kertsi: sellainen keksimäinenhän se on. Eli jokin murotaikinatyylinen siihen sopisi tilalle.
Heidi: tarkasti havainnoitu. 🙂 Kuorrutteissa Panda on enemmän kuin hyvä! Ja kaikessa muussakin leivonnassa.
mari-johanna
Kertsi: En ole toki kyseistä valmispohjaa koskaan kokeillut, mutta uskon että se on hyvin paljon juuri omatekemää murupohjaa muistuttava, joten uskoisin että onnistut varmasti itse tehdenkin!!
Minkälainen rakenne tuossa piirakkataikinassa on? Voisikohan sen korvata tekemällä itse murupohjan?
maris
Heidi: kuorrutus onnistuu myös Pandan suklaalla, samoin täytteet. 🙂
Olet käyttänyt Fazerin suklaata tässä halossa.Onnistuukohan Pandan suklaalla? Lähinnä mietin käyttäytyykö kuorutuksessa eritavalla eri suklaat?
soja: arvioisin, että yksi pala on kooltaan reilun senttimetrin verran, koska kakku on täyttävää. Eli hyvinkin parinkymmenen ihmisen kakku pienestä koosta huolimatta.
sojan kotikeittiö
no nyt on herkku! Monelleko hengelle arvioit riittävän? Tämä ja tumma, hyvä kahvi, nami!