Amerikassa kaikki on suurempaa – niin myös suklaahippukeksit eli cookiet! Tällä kertaa keksi muuntui paitsi kokonsa myös sisältämiensä ”hippujen” osalta. Kinder-patukoista leikatut palat täydentävät ihanaa makunautintoa. Tästä keksistä riittää isompaankin makeannälkään. Tarjoile jättikeksi lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Kinuskikumppani
Kinder Cookie Pie
22.6.2020

Avainsanat
Ainesosat
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Jättikeksipiirakka
Taikina
175 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 tl vaniljauutetta
1 iso kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
5 Kinder Maxi -patukkaa
3/4 dl tummia suklaahippuja
Kumppanit
Vinkki
- Voit paistaa taikinan myös tavallisina kekseinä. Laita nokareiksi pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi leviämisvaraa. Paistoaika vähenee noin puolella.
- Taikinan joukkoon on helppo ujuttaa kaapista löytyviä jämiä, esimerkiksi erilaisia suklaamakeisia ja rouhittuja pähkinöitä.
Ohje
Piilota kuvatSulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää sokerit. Anna sokereiden hieman sulaa joukkoon. Lisää vaniljauute ja reippaasti käsivispilällä sekoittaen muna.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan muutamassa erässä. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon.
Leikkaa Kinder-patukat paloiksi. Säästä noin 1,5 patukkaa ja pieni määrä suklaahippuja pinnalle. Sekoita loput taikinan joukkoon.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan tai valurautapannun (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Vuoan materiaali vaikuttaa paistoaikaan. Keksi saa jäädä keskeltä hieman taikinaiseksi. Lisää paiston jälkeen pinnalle loput suklaapalat/hiput.
Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä Kinuskikissan palstalla numerossa 3/2020.
Kokeile myös näitä
Kinuskikissan verkkokauppa
Kommentit (11)
Kiitos, kokeilen seuraavalla kerralla ohjettasi. Nyt ehdin jo tehdä perunajauhoilla ja sokeri+siirappi yhdistelmällä. Taikina jäi hyvin löysäksi ja paistoin ainakin 30 min. Ulkonäkö ei ole kovin kaunis, mutta maku on hyvä. Ei kuitenkaan yhtä hyvä kuin alkuperäinen. Psyllium olisi varmasti auttanut, mutten sellaista hoksannut käyttää.
Sari: vehnäjauhon paras korvike on gluteeniton jauhoseos, joka on yhdistelmä erilaisista jauholaaduista ja siten maun puolesta monipuolisempi kuin pelkkä perunajauho. Lisäksi seoksiin lisätään rakennetta tukevia aineita, kuten Psylliumia, jolloin niistä ei tarvitse erikseen huolehtia. Itse käytän usein Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta, se ei ole sellaista pulverimaista höttöä, kuten monet muut seokset. Fariinisokerin tilalle valitsisin ensisijaisesti muscovadosokerin, toissijaisesti mahdollisimman tumman ruokosokerin.
Hei,
Tein keksin jo kerran ja oli herkullista. Tarkoitus olisi leipoa se tänään gluteiinittomana. Onko perunajauho paras vehnäjauhon korvike? Kaupassa oli fariinisokeri loppu. Toimiiko korvikkeena esim ruokosokeri, siirappi tai tavallinen sokeri? Jos toimii, niin laitetaanko sama määrä kuin fariinisokeria?
sari1: kiva kuulla! Ja juu, kestää pakastusta oikein hyvin, pidempäänkin!
Tällä kertaa tein kylmään margariiniin. Hyvää tuli ja kesti noin viikon pakastuksen myös melko hyvin eli maku ja rakenne eivät muuttuneet. Tietysti mitä rasvaisempi on niin sitä parempi mitä lyhyempään pakastaa.
sari1: jos sekoitat suklaahiput lämpimään taikinaan, saat suklaataikinan, jossa ei ole hippuja. 🙂 Tällöin taikina käyttäytyy myös uunissa erilailla – luultavasti keksit eivät leviä samalla tavalla. Tämä ”pie” lienee kuitenkin hieman armollisempi muunnoksille kuin perinteiset hippukeksit, joiden saaminen täydellisiksi ei juuri anna soveltamisvaraa.
Kiva ja helppo ohje! Pääsee helpolla, kun tekee yhden ison keksin. Oli huomattavasti parempaa ja rapeampaa jäähtyneenä kuin lämpimänä. En vain ymmärtänyt miksi taikina täytyi jäähdyttää huoneenlämpöiseksi ettei suklaahiput sula kun taikina kuitenkin laitettiin uuniin. Ensi kerralla kokeilen kylmään margariiniin niin ei tarvitse jäähdytellä.🙂
Nonni86: Kananmunan korvaamista voi kokeilla puolella desilitralla hedelmäsosetta tai jogurttia.
Millähän näissä voisi korvata onnistuneesti kananmunan?
Neea: Kyllä varmasti voi!
Periaatteessahan melkein kaikki reseptit taipuvat gluteenittomiksi,enkä kyllä nyt näe syytä, miksei tämä herkku onnistuisi!
Kinuskigalleria (0)
Ei galleriakuvia.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta