Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Kevyt tonnikala-kasvispiiras

31.10.2010

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/10/kevyt_tonnikalapiiras.jpg
75 min Helppo 8 henkilölle 22

Avainsanat

Tonnikalapiirakka

Ainesosat

Kala

Kategoriat

Kevyet herkutSuolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(6)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Tonnikala-kasvispiirakka

Muunna reseptiämukaan.
8HENKILÖLLE 8 HENKILÖLLE
8 henkilölle

Pohja

75 g kevyttä juustoraastetta (12%)

1 1/4 dl ruisjauhoja

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

200 g kevytkermaviiliä (2 %)

1 rkl öljyä

Täyte

1 punainen paprika

1 sipuli

1 1/2 prk (à 200 g) tonnikalapaloja vedessä

1 nippu persiljaa (osa valmiin piiraan päälle)

200 g kevyttä valkosipulituorejuustoa

2 dl ruokakermaa

2 munaa

2 tl pizzamaustetta

mustapippuria

Tarvikkeet

piirakkavuoka (24 cm)   

alumiinifolio   

undefined

Tonnikala-kasvispiirakka

Muunna reseptiämukaan.
8HENKILÖLLE 8 HENKILÖLLE
8 henkilölle

Pohja

75 g kevyttä juustoraastetta (12%)

1 1/4 dl ruisjauhoja

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

200 g kevytkermaviiliä (2 %)

1 rkl öljyä

Täyte

1 punainen paprika

1 sipuli

1 1/2 prk (à 200 g) tonnikalapaloja vedessä

1 nippu persiljaa (osa valmiin piiraan päälle)

200 g kevyttä valkosipulituorejuustoa

2 dl ruokakermaa

2 munaa

2 tl pizzamaustetta

mustapippuria

Tarvikkeet

piirakkavuoka (24 cm)   

alumiinifolio   

Vinkki

Tonnikalan tilalla voi käyttää myös esimerkiksi vähärasvaista savukinkkua, -kalkkunaa, -poroa tai -lohta.

Koko piirakka: 1800 kcal
Yksi pala (12 kpl): 150 kcal

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

POHJA. Sekoita juustoraaste, jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa.

Lisää kermaviili ja öljy ja vaivaa tasaiseksi.

Levitä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

TÄYTE. Kuutioi paprika ja hienonna sipuli.

Kypsennä paprika paistinpannulla. Lisää loppuvaiheessa sipuli ja kuullota hetken aikaa. (Kypsentämisen voi tehdä öljyn sijaan vesitilkassa. Kalorimäärässä ei ole huomioitu paistamiseen mahdollisesti käytettävää rasvaa.)

Valuta tonnikala ja hienonna persilja (halutessasi säästä persiljaruusukkeita piirakan koristeluun).

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan.

Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä. Huom: koska pohjataikina ei sisällä juurikaan rasvaa, se palaa/kuivuu reunoilta helpommin. Jätä siis taikina levittämättä reunoille tai suojaa pinta hyvin paiston aikana.

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/07/juustoinen-tonnikalapiirakka-resepti.jpgJuustoinen tonnikalapiirakka
72
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_tonnikalaquiche_400x400.jpgTonnikalaquiche
37
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_tonnikalapiiras1_400x400.JPGTonnikalapiirakka
34
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_chili_tonnikalapiiras_400x400.jpgChili-tonnikalapiirakka
41
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_tonnikalariisipiiras_400x400.JPGTonnikala-riisipiirakka
14
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_paprika_tonnikalapiiras11_400x400.jpgPaprika-tonnikalapiirakka
16
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/vanilja-raparperimuffinssit-resepti.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkaleivokset-resepti_400x400.jpgKukkaleivokset
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_geisha-paasiaiskakku-resepti_400x400.jpgGeisha-pääsiäiskakku
7
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_suklainen-rahkapiirakka-resepti_400x400.jpgSuklainen rahkapiirakka
4
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/GRL116.jpegViirinauhat ja köynnöksethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/11/P04510.jpegKahvikakkuvuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/6ED925DD-5145-4D50-B822-5EB5F87F5939.jpegKinuskikissan kirjathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24CCC137.pngTalviset muotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24EDP027.pngSyötävät koristeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/DRO41132.pngKoristeluvälineet
Näytä lisää

Kommentit (22)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskikissa
13.6.2024 10:31

sazupupu: ai että, olipa aivan ihanaa, että palasit kommentoimaan näin monen vuoden jälkeen! 😊 Tässä ketjussa on historian havinaa…

sazupupu
11.6.2024 22:43

Ajattelin pitkästä aikaa tehdä tätä herkkua ;D Oli jännä lukea vanhoja kommentteja 🤭

Kinuskikissa
11.3.2016 22:36

soja: aina pitää vähän soveltaa. 🙂 Kiva, että kaivoit vanhan reseptin ihmisten ilmoille! 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
11.3.2016 20:45

tein tätä tänään (pienet pakolliset soveltamiset tietty) ja oli kyllä oikein maistuvaa!

Saaraii
31.8.2012 08:33

Tein tätä katkarapu- ja feta-pinaattiversiona ja oli kyllä todella hyvää! Maukas pohja, vaikka olikin kevyempi vaihtoehto. Maistui vieraillekin 🙂

Elviira
26.5.2012 20:47

Tein tätä vähän muunnellen, eli vaihdoin tuorejuuston chili-paprikamaustettuun ja pohjaksi laitoin laiskuuksissani kaupan valmiin ruis-perunapohjan. Tuli todella hyvää, tarvitsee tehdä toistekin!

sazupupu
2.12.2011 22:20

Oli siis niin sairaan hyvää! Kuukausi sitten tein tupareihin tätä, ja onnistuin kiireessä unohtamaan tonnikalat ja taikina oli oudon vetelää ennen paistoa, mutta meni kuin kuumille kiville. Tänään kokeilin reseptiä uudestaan, ja voi sitä makuelämystä, nams. Tulisien tonnikalapasteijoidesi fanina aion kokeilla piirakkaa chilitonnikalan kanssa joku kerta.

Kinuskiemo
1.11.2011 12:06


SAZUPUPU:

Piirakka maistuu parhaimmalta leivontapäivänä, mutta herkkua se on toki vielä seuraavanakin. Taitavasti uunissa alumiinifolion alla lämmitettynä.  🙂

sazupupu
31.10.2011 10:24

Kiitos vastauksesta soja 🙂 Huomasin vasta nyt kysyä, että miltä mahtaa maistua, jos tekisi edellisenä päivänä valmiiksi?

soja
Kinuskileipomo soja
28.10.2011 20:37

itse tekisin 4-kertaisena

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä

Maailman paras mutakakku
2826 tähteä

Mokkapalat
2566 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa