Myslipatukoiden ohjetta on useasti pyydetty. Tämän ohjeen voi tehdä myös patukkaversiona: seoksen voi levittää uunipellille ja leikata paistamisen jälkeen patukoiksi.
Myslikonvehtien säilymistä edesauttaa uunissa paistaminen (säilyvyys tällöin huoneenlämmössä parisen viikkoa). Mikäli herkut on tarkoitus napostella muutaman päivän sisällä, ne voi säilyttää jääkaapissakin. Uunissa kypsentäminen tuo herkkuihin rapsahtavuutta, ilman sitä rakenne on pehmeämpi ja kosteampi. Konvehdit voi myös pakastaa.
Myslipatukat konvehteina
Mysliseos:
½ dl tuorepuristettua appelsiinimehua
½ dl rypsiöljyä
½ dl hunajaa
½ dl muscovado-sokeria
1 tl kanelia
3 ½ dl Sysmän luomumysliä (omena-karpalo)
Laita kattilaan mehu, öljy, hunaja, muscovado-sokeri ja kaneli. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon mysli. Annostele seos pieniin paistonkestäviin konvehtivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 7 – 10 minuuttia.
Siis eikä tarvii karsia mitään, höh! Nää on just herkkuja näin. Monet kerrat tehty. 🙂
MiaSusi: no joo, kaikkihan on suhteellista, eikös. 🙂 Tässä tapauksessa vertailukohta on muut makeiset, joiden raaka-ainelistan täyttää usein kerma, voi, suklaa, sokeri… Rypsiöljy ja hunaja sopivassa määrin nautittuina ovat ihan hyviä raaka-aineita. Ainoa varsinainen epäterveellinen juttu on muscovado, mutta sekin sokereista paremmasta päästä. Jos lopputulos oli mielestäsi liian makea ja keveämpään suuntaan haluaa ohjetta kehittää, niin muscovadon voisi karsia.
Löysin tämän ohjeen hiljattain. Nopeita tehdä, mutta tyrmäävän makeita! Mysli on jo itsessään makeaa, ja lisäksi vielä sokeria, hunajaa ja öljyä. Eivät siis kovinkaan kevyitä…
TIKKARI:
Kyllä herkuttelu onnistuu myös mieleisellään sokerilla ja myslillä. 🙂
Tikkari
Moi! Voiko tehdä ihan tavallisesta sokerista ja random myslistä?