19.08.2008   16 kommenttia Kategoria: Kevyet herkut

Kevyet herkut


Välillä on kiva herkutella vähän kevyemmin – sekin on mahdollista! Omistan tämän osion keventäjille ja muuten vaan vaihteeksi hieman vähäkalorisempia leivonnaisia halajaville. Täältä tulee löytymään ohjeita myös niitä ajatellen, jotka joutuvat välttämään ruokavaliossaan sokereita ja kolesterolia. Reseptien kehittely on vasta aluillaan ja koska minulla on täällä blogissa useita projekteja meneillään, niin täydennystä on luvassa maltillisella aikataululla.

Vähäkaloriset makunautinnot vaativat mielestäni myös ripauksen oikeaa asennetta. Kevytkakkua ei voi verrata täyteläiseen suklaaunelmaan. Mutta kun lähtökohta on se, että nyt saa herkutella hyvällä omallatunnolla vähän terveellisemmin, niin kyllä se pistää leipomuksenkin maistumaan piirun verran paremmalta. Kokeilkaahan reseptejä siis tällä mielellä!

Käytän itse kevyissä herkuissa aina makeutusainetta. Tiedän, että kaikki eivät makeutusaineen mausta välitä – itse en eroa maista. Suosin itsekin tavallisessa leipomisessa aina aitoja raaka-aineita keinotekoisten sijaan. Kevyet leivonnaiset ovat kuitenkin meillä niin yksittäisiä poikkeuksia ;), että katson voivani silloin käyttää lähes kalorivapaata keinomakeutta. Sokeria ja jauhemaista makeutusainetta käytetään samassa suhteessa, joten jokainen voi helposti tehdä makeutuksen osalta oman valinnan.

Pyrin laskemaan kaikista leivonnaisista kokonaiskalorimäärät ja kalorit yhtä palaa kohden. Kalorimäärien avulla voi sitten myös vertailla eri leivonnaisten keveyttä.

Mikäli sinulla on keveitä ja hyviä reseptivinkkejä takataskussasi, otan niitä mielellään vastaan!

Maistuvia hetkiä kevyiden leivonnaisten parissa!

Kinuskikissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat