Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kevyen raikas jugurttikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kevyen raikas jugurttikakku

4.4.2012

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku0.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku0-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku1-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku2-300x225.jpg

Täyttävien pääsiäisherkkujen rinnalla raikas ja kevyt kakku on tervetullut piristys ja se käy niin jälkiruokana kuin kahvipöytätarjottavana. Täyteresepti pohjautuu jugurttiin ja rahkaan. Valkuaisvaahto antaa siihen kevyttä kuohkeutta. Sen voi korvata myös purkillisella (kevyt)vispiä. Manteli tuo rouheisuutta ja makua keksipohjaan. Oikein kevyessä versiossa suklaakerman voi jättää pois ja karkit korvata hedelmillä.

Pesän sisuksen voi täyttää isoilla suklaamunilla tai värikkäillä karamelleilla. Pursotuksen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, mutta karkit kannattaa kasata kakun päälle vasta hetki ennen tarjoilua.

5 h Keskitaso 12 kappaletta 54

Avainsanat

HillaHillakakkuLakkakakku

Ainesosat

LakkaPähkinä/manteli/nougatSitruuna/appelsiini/lime

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutPääsiäinen

Tykkäsitkö?

(5)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Jugurtti-sitruunakakku

Muunna reseptiämukaan.
12
KAPPALETTA

Pohja

75 g voita tai margariinia

100 g digestivekeksejä

75 g mantelirouhetta

Täyte

8 liivatelehteä

500 g Bulgarianjugurttia

200 g sitruunarahkaa (Valio)

1 1/2 dl sokeria

400 g lakkahilloa

1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunan mehu)

3 valkuaista

Koristelu

pursotettava suklaakerma

suklaakarkkeja

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sulata voi. Hienonna keksit tehosekoittimella. Sekoita voisulan joukkoon keksimurska ja mantelirouhe. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Yhdistä Bulgarianjugurtti, sitruunarahka, sokeri ja lakkahillo keskenään.

Purista sitruunamehu. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Kiehauta sitruunamehu ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää liivatemehu jugurtti-rahkaseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Valmista suklaakerma erillisen ohjeen mukaan. Pursota kakun päälle pesä. Käytä pyöreää tyllaa (koko n.6 mm) tai pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat sopivan kokoisen aukon.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku_1.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku_2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku_3.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku_4.jpg

Täytä pesä pääsiäiskarkeilla.

 
 

Kommentit (54)

Kinuskikissa4.4.2018 15:35

soja 👍😊

soja4.4.2018 08:48

tällä meidän perhe herkutteli pääsiäisenä. Oli oikein maistuvaa, vaikka vähän muokkasin ohjetta. Käytin islantilaista jogurttia, kun piti saada laktoositon, ja en laittanut sokeria vaan hieman lime curdia, tuli meidän makuun ihanan raikas!

nalamuru30.3.2015 18:40

Nooraharlin: tässä tapauksessa korvaisin valkuaiset 1-2 dl vaahdotetulla vispi tai kuohukermalla. Meillä kuopus saanut allergisia reaktioita raasta kananmunasta niin joutunut itsekin jättämään kananmunan käytön pois hyydytetyissä kakuissa.

Nooraharlin30.3.2015 14:22

Hei pystyykö täytteen valkuaisia korvaamaan jollakkin muulla aineksella? 😀

Kinuskikissa1.1.2015 23:38

Kahvihiiri: miksei, ainakin kokeilemisen arvoinen ajatus!

Kahvihiiri30.12.2014 10:26

Sopisiko tämän pohjaksi hapankorppupohja? 🙂 ( pohjaan murskattuja hapankorppuja, mangopilttiä tai muuta makeaa lastenpilttiä , hieman sokeria? )

kiituri9.12.2013 14:35

Tein tämän kakun vähän muuntaen, laitoin lakkahillon sijaan purkin mangososetta,lastenruokapurkin siis. Muuten sama ohje, jätin suklaakerman pois ja raastoin suklaata päälle. Itse tykkäsin, mutta muutama syöjä valitteli, että kakku on liian kevyt :/… Höpön höpön, mielestäni juuri sopivan kevyt kakku! Välillä on hyvä ottaa vähän kevyemmin, sitten voi taas hyvällä omallatunnolla syödä tuhdimpaa tavara seuraavalla kerralla. 🙂

Kinuskiemo14.5.2013 15:38

MARLEKIINI:
En tällä hetkellä usko, että niin on käynyt, jos ylläolevan kakkutäytteen tapainen täyte on kyseessä. Silloin ongelma on jossain muualla, esim. vuoassa, kuten soja kertoi. Eri asia on, jos kakun täytteessä on mustikoita tai muita sinisävyisiä marjoja.

Nyt muistankin, että värjäytymisestä on kyllä joskus ollut juttua piirakoiden yhteydessä; saattoi olla esim. Mamma Mian marjapiirakka. Silloin marjat olivat syyllisiä.

soja14.5.2013 11:14

mulla joskus tuli siniset reunat, kun tein jotain puolukkajuustokakkua vanhassa kuluneessa vuuassa. Ilmeisesti puolukan hapot siinä jotenkin reagoi metallin kanssa? ei se tainnu makuun vaikuttaa ja vissiin syötiinkin kakku ja kaikki hengissä yhä =)

Marlekiini14.5.2013 00:58

Valinnan varaa täällä riittää, kyllä. 🙂 Välillä pitää vain kokeilla myös ei niin omalta tuntuvia reseptejä, aina oppii uutta!
Sinisyys ei voi johtua vuoasta, en ole tehnyt mitään sinistä.. Voi vitsi kun vaivaa nyt mieltä, tosiaan muistan lukeneeni jollekin käyneen myös noin.

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Kevyen raikas jugurttikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kevyen raikas jugurttikakku

4.4.2012

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku0.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku0-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku1-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku2-300x225.jpg

Täyttävien pääsiäisherkkujen rinnalla raikas ja kevyt kakku on tervetullut piristys ja se käy niin jälkiruokana kuin kahvipöytätarjottavana. Täyteresepti pohjautuu jugurttiin ja rahkaan. Valkuaisvaahto antaa siihen kevyttä kuohkeutta. Sen voi korvata myös purkillisella (kevyt)vispiä. Manteli tuo rouheisuutta ja makua keksipohjaan. Oikein kevyessä versiossa suklaakerman voi jättää pois ja karkit korvata hedelmillä.

Pesän sisuksen voi täyttää isoilla suklaamunilla tai värikkäillä karamelleilla. Pursotuksen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, mutta karkit kannattaa kasata kakun päälle vasta hetki ennen tarjoilua.

5 h Keskitaso 12 kappaletta 54

Avainsanat

HillaHillakakkuLakkakakku

Ainesosat

LakkaPähkinä/manteli/nougatSitruuna/appelsiini/lime

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutPääsiäinen

Tykkäsitkö?

(5)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Jugurtti-sitruunakakku

Muunna reseptiämukaan.
12
KAPPALETTA

Pohja

75 g voita tai margariinia

100 g digestivekeksejä

75 g mantelirouhetta

Täyte

8 liivatelehteä

500 g Bulgarianjugurttia

200 g sitruunarahkaa (Valio)

1 1/2 dl sokeria

400 g lakkahilloa

1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunan mehu)

3 valkuaista

Koristelu

pursotettava suklaakerma

suklaakarkkeja

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sulata voi. Hienonna keksit tehosekoittimella. Sekoita voisulan joukkoon keksimurska ja mantelirouhe. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Yhdistä Bulgarianjugurtti, sitruunarahka, sokeri ja lakkahillo keskenään.

Purista sitruunamehu. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Kiehauta sitruunamehu ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää liivatemehu jugurtti-rahkaseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Valmista suklaakerma erillisen ohjeen mukaan. Pursota kakun päälle pesä. Käytä pyöreää tyllaa (koko n.6 mm) tai pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat sopivan kokoisen aukon.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku_1.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku_2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku_3.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/04/jugurttikakku_4.jpg

Täytä pesä pääsiäiskarkeilla.

 
 

Kommentit (54)

Kinuskikissa4.4.2018 15:35

soja 👍😊

soja4.4.2018 08:48

tällä meidän perhe herkutteli pääsiäisenä. Oli oikein maistuvaa, vaikka vähän muokkasin ohjetta. Käytin islantilaista jogurttia, kun piti saada laktoositon, ja en laittanut sokeria vaan hieman lime curdia, tuli meidän makuun ihanan raikas!

nalamuru30.3.2015 18:40

Nooraharlin: tässä tapauksessa korvaisin valkuaiset 1-2 dl vaahdotetulla vispi tai kuohukermalla. Meillä kuopus saanut allergisia reaktioita raasta kananmunasta niin joutunut itsekin jättämään kananmunan käytön pois hyydytetyissä kakuissa.

Nooraharlin30.3.2015 14:22

Hei pystyykö täytteen valkuaisia korvaamaan jollakkin muulla aineksella? 😀

Kinuskikissa1.1.2015 23:38

Kahvihiiri: miksei, ainakin kokeilemisen arvoinen ajatus!

Kahvihiiri30.12.2014 10:26

Sopisiko tämän pohjaksi hapankorppupohja? 🙂 ( pohjaan murskattuja hapankorppuja, mangopilttiä tai muuta makeaa lastenpilttiä , hieman sokeria? )

kiituri9.12.2013 14:35

Tein tämän kakun vähän muuntaen, laitoin lakkahillon sijaan purkin mangososetta,lastenruokapurkin siis. Muuten sama ohje, jätin suklaakerman pois ja raastoin suklaata päälle. Itse tykkäsin, mutta muutama syöjä valitteli, että kakku on liian kevyt :/… Höpön höpön, mielestäni juuri sopivan kevyt kakku! Välillä on hyvä ottaa vähän kevyemmin, sitten voi taas hyvällä omallatunnolla syödä tuhdimpaa tavara seuraavalla kerralla. 🙂

Kinuskiemo14.5.2013 15:38

MARLEKIINI:
En tällä hetkellä usko, että niin on käynyt, jos ylläolevan kakkutäytteen tapainen täyte on kyseessä. Silloin ongelma on jossain muualla, esim. vuoassa, kuten soja kertoi. Eri asia on, jos kakun täytteessä on mustikoita tai muita sinisävyisiä marjoja.

Nyt muistankin, että värjäytymisestä on kyllä joskus ollut juttua piirakoiden yhteydessä; saattoi olla esim. Mamma Mian marjapiirakka. Silloin marjat olivat syyllisiä.

soja14.5.2013 11:14

mulla joskus tuli siniset reunat, kun tein jotain puolukkajuustokakkua vanhassa kuluneessa vuuassa. Ilmeisesti puolukan hapot siinä jotenkin reagoi metallin kanssa? ei se tainnu makuun vaikuttaa ja vissiin syötiinkin kakku ja kaikki hengissä yhä =)

Marlekiini14.5.2013 00:58

Valinnan varaa täällä riittää, kyllä. 🙂 Välillä pitää vain kokeilla myös ei niin omalta tuntuvia reseptejä, aina oppii uutta!
Sinisyys ei voi johtua vuoasta, en ole tehnyt mitään sinistä.. Voi vitsi kun vaivaa nyt mieltä, tosiaan muistan lukeneeni jollekin käyneen myös noin.

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa