29.05.2019   3 kommenttia Kategoria: Jälkiruoat,  Kesä,  Lapset,  Leivokset,  Muuta makeaa,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Kesätötteröt


Kaupallinen yhteistyö Dr. Oetkerin kanssa.

Nämä tötteröt eivät ole moksiskaan kuumasta kesäsäästä, sillä jäätelön sijaan ne on täytetty ihanalla pursotettavalla vaahdolla. Houkutteleva, pehmistä muistuttava ulkonäkö ja veikeät hahmot tuovat iloista meininkiä vaikka koulujen päättäjäiskekkereihin tai kesäisiin lastenjuhliin.

Valitse jompi kumpi maku: mansikka tai suklaa-banaani tai laita tarjolle molempia, joista jokainen voi valita suosikkinsa. Vaahdon alla, tötterön sisällä on piilossa tuoreita marjoja ja hedelmiä, jotka raikastavat ja keventävät makua.

Vinkit:

  • Molemmat tötterötäytteet (mansikka ja suklaa-banaani) on mitoitettu 8-10 tötteröön. Vaahdon menekki riippuu siitä, kuinka paljon täytät tötteröä hedelmillä ja marjoilla sekä miten korkeaksi pursotat vaahdon.
  • Aseta tötteröt pystyyn esimerkiksi sokerilla täytettyyn astiaan.

10 jäätelövohvelia

  • Vohveleiden koristeluun:
  • 75 g valkosuklaata
  • Dr. Oetker koristerakeita (earthy cocoa tai ocean mix)
  • Mansikkatötteröt:
  • n. 250 g pilkottuja mansikoita
  • 150 g soseutettuja mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl Taylor & Colledge vaniljatahnaa
  • 1 ps Dr. Oetker cream fix -jauhetta
  • 5 mansikkaa
  • Dr. Oetker sokerisilmiä
  • Suklaa-banaanitötteröt:
  • 3 banaania
  • sitruunamehua
  • (Dr. Oetker suklaakastiketta)
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 ps Dr. Oetker cream fix -jauhetta
  • Dr. Oetker sokerisilmiä



Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Valuta suklaata vohvelin reunaan ja anna valua hieman myös vohvelin ulkopintaa pitkin.

Ripottele päälle koristerakeita. Voit myös kastaa vohvelin ensin suklaasulaan ja sitten rakeisiin. Aseta tötteröt pystyyn esimerkiksi sokerilla täytettyyn astiaan. Anna reunuksen kovettua jääkaapissa.

Täytä tötteröt pilkotuilla hedelmillä ja marjoilla (tässä banaania ja mansikoita). Säästä banaaneista päätyosat koristeluun. Sitruunamehulla valelu estää banaaneja tummumasta. Valuta halutessasi banaaninpalojen joukkoon suklaakastiketta.

Soseuta mansikkavaahtoon tulevat mansikat. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatahna, mansikkasose ja cream fix -jauhe. Jauhe tekee vaahdon rakenteesta paksumman ja pursoteltavan. Jauheen lisäämisen jälkeen vaahto jämäköityy vähitellen. Vaahtoa ei kannata laittaa välillä jääkaappiin, jotta se ei muutu liian paksuksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa tähtitylla. Pursota vaahtoa tötteröiden päälle.

Sulata suklaavaahtoa varten tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai kuumassa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaasula kermavaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi cream fix -jauhe. Pursota samaan tapaan kuin edellä mansikkavaahto.

Siirrä tötteröt jääkaappiin, jossa pursotus jämäköityy.


Koristele tötteröt hedelmistä ja marjoista tehdyillä hahmoilla. Leikkaa täytteestä jääneet banaanien päädyt pituussuunnassa kahtia (sitruunamehua voi sivellä leikkauspintaan). Halkaise myös mansikat. Paina leikkauspintaan sokerisilmiä. Aseta hahmot pursotusten päälle/viereen.

Yhteistyössä Dr. Oetker

Valmistusaika: 75 min

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
9 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin heinäkuun arvonta



Heinäkuun arvonnassa palkintona tyylikäs love-kakunkoriste, flamingo-muotolautasia, LorAnn-vaniljauutetta ja gerbera-reunavuoka.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat