03.07.2015   6 kommenttia Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Kesäpiirakka


kesapiirakka

Meloni on tämän kesäisen piirakan teema, vaikka itse täyte onkin tehty vadelmista ja avokadosta. Sydänvuoka vastaa kooltaan tavallista 24-senttistä piirakkavuokaa. Piirakka kannattaa täyttää jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta pohja ehtii pehmentyä. Tee sokerimassareunus kuitenkin vasta muutama tunti ennen tarjoilua.

Vadelmapiirakka

Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 keltuainen
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kerma-tuorejuustovaahto:
2 ½ dl vispikermaa
1 ½ rkl sokeria
150 g vaniljatuorejuustoa

Vihreä täyte:
½ kerma-tuorejuustovaahdosta
1 ½ avokadoa
1 limen kuoriraaste
1 ½ rkl limemehua
1 ½ rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta

Punainen täyte:
½ kerma-tuorejuustovaahdosta
200 g suomalaisia vadelmia (tuoreita tai pakastevadelmia)
1 ½ rkl sokeria
punaista elintarvikeväriä
2 rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta
2 rkl tummia suklaarakeita
1 rkl valkoisia suklaarakeita

Koristeluun:
suklaarakeita
vihreää sokerimassaa

Lisäksi:
Kinuskikissa & Iloleipuri -malliston sydänvuoka


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä.

Levitä taikina kevyesti painellen voidellun sydänvuoan pohjalle ja reunoille. Muotoile foliosta suikaleita ja painele taikinareunoja vasten tueksi. Laita vuoan ympärille alumiinifoliosta muotoiltu suoja. Näin paiston aikana mahdollisesti tihkuva rasva ei sotke uunia. Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia. Poista foliot. Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa ja poista vuoan reunus varoen.

kesapiirakka-vaihe melonipiirakka-2
kesapiirakka-vaihe-2 kesapiirakka-vaihe-3

Mittaa vispikerma ja sokeri kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan.

Kuori avokadot ja poista kivet. Paloittele avokadot kapeaan astiaan. Lisää limen kuoriraaste ja mehu. Soseuta sauvasekoittimella mahdollisimman sileäksi. Yhdistä toisen vaahtopuolikkaan kanssa. Lisää vaniljakreemijauhe. Laita täyte pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko.

Soseuta vadelmat huolellisesti, jotta siemenetkin hienontuvat. (Jos käytät ulkolaisia vadelmia, keitä niitä noin 5 minuuttia.) Sekoita vadelmasose, sokeri, elintarvikeväri ja vaniljakreemijauhe jäljellä olevaan vaahtopuolikkaaseen. Lisää suklaarakeet.

melonipiirakka-4 melonipiirakka-5

Pursota vihreää täytettä vuoan reunoille. Täytä keskiosa punaisella täytteellä.

melonipiirakka-6 melonipiirakka-7

Tasoita pinta lastalla. Painele päälle suklaarakeita.

melonipiirakka-8 melonipiirakka-9

Kauli vihreä sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen ohueksi levyksi. Leikkaa levystä noin 1 cm leveitä suikaleita. Asettele suikaleet reunustamaan täytettä.

melonipiirakka-10 melonipiirakka-11

Yhteistyössä Iloleipuri

logo-small

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat