04.06.2013   29 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Makeat piirakat

Kesäinen sektoripiiras


mansikka-raparperipiiras

Tämän piiraan kanssa lähdin leikkimään ”two in one” -ajatuksella. Valitsisitko mansikka- vai raparperi-slicen vai leikkaisitko mukaan molempia? 🙂 Tarkoitus oli myös pointata teille pohja-täyteyhdistelmän monikäyttöisyyttä. Kesäaika ja kesän tuoreet ja raikkaat maut ovat edessäpäin. Kasaa täytteen päälle hedelmiä, mustikoita, viinimarjoja, vadelmia… ja muuntele piiraasta tällä tavoin erilaisia versioita. Happamien marjojen (puolukat tai karpalot) joukkoon suosittelen sekoittamaan hieman sokeria. Raparperikiisselin määrän olen mitoittanut niin, että siitä riittäisi peittämään koko pinta. Mansikat voisi asetella myös raparperin päälle.

Raparperi-mansikkakakku

Pohja:
250 g digestivekeksejä
100 g voita tai margariinia

Vaniljatäyte:
3 liivatelehteä
¾ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
5 dl kevytmaitoa
2 keltuaista
1 vaniljatanko
250 g mascarponejuustoa

Päälle:

300 g raparperia
1 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä
250 g mansikoita


Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele talouspaperilla öljyä vuoan reunojen alaosaan. Murskaa digestivet. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimurska joukkoon. Levitä muruseosta vuoan pohjalle ja painele sormilla auttaen muutaman sentin matkalta reunoille.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää maito, keltuaiset ja pituussuunnassa halkaistu vaniljatanko. Kuumenna liedellä koko ajan vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Älä keitä pidempään.

Purista liivatelehdistä vesi ja lisää kiisseliin. Nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle ja anna pulpahtaa uudelleen. Ota liedeltä ja poista kiisselistä vaniljatangon puolikkaat. Kaavi sisältä siemenet kiisseliin. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja kaada täyte vuokaan.

mansikka-raparperipiiras-vaihe mansikka-raparperipiiras-vaihe-2

Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä 3-5 minuuttia, kunnes raparperit ovat juuri ja juuri pehmenneet. Ota desilitramitalla kattilasta puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti, kunnes kiisseli muuttuu paksuksi. Anna raparperikiisselin jäähtyä.

Leikkaa mansikat siivuiksi. Asettele siivuja täytteen päälle sektoreiksi. Voit laittaa siivuja useamman kerroksen päällekkäin. Täytä väliin jäävät kohdat raparperikiisselillä. Irrota piiras vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

mansikka-raparperipiiras-vaihe-3

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
63 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin lokakuun arvonta



Lokakuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää poro-lautasliinoja, salted caramel -makutomusokeria ja puolipallo-silikonivuoan.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit