14.08.2008   35 kommenttia Kategoria: Kakkuvinkit

Kermavaahdon levittäminen raapalla


Tässä ohje kermapintaisen kakun tekemiseen ja kerman tasoittamiseen raapan avulla. Ohje perustuu jälleen täysin siihen, miten minulla itselläni on tapana tehdä. Kermavaahdosta löydät lisää tietoa omasta ohjeestaan. Kermavaahdon on syytä olla hieman löysempää kuin tehdessäsi pursotuksia.

Mikäli kokoat kakun suoraan tarjoilulautaselle, laita jo ennen kokoamista alimmaisen pohjan alle leivinpaperisuikaleita. Työnnä suikaleita n. ½ cm pohjan alle. Näin täyttämisen ja koristelun voi tehdä huolettomammin, kun tarjoilulautanen ei sotkeennu. Mikäli olet hyydyttänyt kakun irtopohjavuokaan (tai vastaavaan) ja siirrät kakun vasta valmiina kakkulautaselle, tuikkaa leivinpaperit paikoilleen tässä vaiheessa.

Levitä kermaa ensin paksuhko (n. ½ cm) kerros joka puolelle. Käytän itse levittämisessä (myös monessa muussa leipomisessa aina, kun jotain täytyy levittää) apuna tällaista leveää ja ohutta veistä. Veitsessä on vain hieman sahalaitaa. Se lienee Fiskarsin ja taitaa kulkea nimellä voiveitsi (?).

Huolehdi siitä, että kermaa on runsaasti kakun päällisosan ja reunojen taitekohdassa.

Samoin kakun alareunassa (tarjoilulautasta vasten) on syytä olla kermaa riittävästi. Kermapinnan on jo tässä vaiheessa hyvä olla melko tasainen.

Varsinainen pinnan tasoittaminen tapahtuu raapalla.

Tasoita ensin kakun päällisosa vetämällä raappaa kakun pintaa myöten.

Kierrä sitten raapalla kakun sivureunat. Pyri siihen, että saat kertavetäisyllä silotettua kakun reunan koko leveydeltä: kakun alareunasta päällisosan reunaan saakka. Osa kermasta pyyhkiytyy samalla pois. Tämän takia kermaa on syytä olla alunperin runsaasti. Välillä joudut toki irrottamaan otteesi ja kääntämään kakkua.

Sivujen tasoittaminen nostaa osan kermasta möykyiksi päällisosan reunoille. Tasoita nämä vetämällä raappaa kakun pinnalla reunoilta keskiosaan päin.

Kermapinta on valmis. Poista lopuksi leivinpaperisuikaleet vetämällä ne varovaisesti pohjan alta.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat