25.01.2008   56 kommenttia Kategoria: Koristeet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

KermaruusutVideo kermaruusujen pursottamisesta löytyy myös osoitteesta www.youtube.com/watch?v=V5xpsNExldE.

kermaruusut1.JPG

Vaahdota kerma. Vinkkejä kerman vaahdotuksesta löydät kermavaahto-ohjeesta. Vaahdon optimaalista kovuutta on hankalaa ja jopa hieman uskaliasta neuvoa sanallisesti. Ruusuista tulee hieman eri näköisiä vaahdon kovuudesta riippuen. Kuvassa näkyvät ruusut ovat löysähköllä vaahdolla tehtyjä. Löysällä tarkoitan nyt kermaruusujen mittapuuta: käytännössä vaahto oli kovuudeltaan samaa luokkaa kuin kakun reunapursotuksia tehdessä. Ruusuista tuli tällöin kuin itsestään hieman nupullaan olevia, sillä terälehdet ikään kuin kaatuivat keskelle päin.

Jaa vaahto kahteen pienempään ja yhteen isompaan osaan. Värjää toinen pienemmistä eristä vihreäksi. Tästä tulevat lehdet. Värjää kaksi muuta vaahtoa eri sävyisiksi tai jätä toinen valkoiseksi. Pienemmästä vaahtoerästä tulee ruusujen terälehtien reunaosat (tässä esimerkissä valkoiset).

kermaruusut11.JPG

Laita pursotuspussiin iso ruusutylla. .

ruusutylla1.JPG ruusutylla2.JPG

Tässä Städterin aaltomainen ruusutylla, jolla saa lehtiin hieman erilaista muotoa. Tyllan suu on kapeampi, joten lehdistäkin tulee ohuempia.

Lusikoi pienempää, ruusuihin tulevaa vaahtoerää toiseen ”apupursotuspussiin”. Valuta sen avulla kermavaahtoa ohut kaistale varsinaiseen pursotuspussiin sille sivulle, joka päättyy ruusutyllan terävään kärkeen. Lusikoi pursotuspussiin sitten toisenväristä vaahtoa. Näin saat aikaan kaksiväristä pursotusta.

kermaruusut2.JPG

Laita kukkanaulan päälle pala leivinpaperia (voit käyttää liimana tippaa kermavaahtoa). Ota toiseen käteen kukkanaula ja toiseen pursotuspussi. Laita ruusutylla kukkanaulan päälle siten, että suuosan leveämpi pää tulee kukkanaulaa vasten ja terävämpi pää ylöspäin.

kermaruusut3.JPG

Purista samalla pursotuspussia ja kieritä kukkanaulaa kädessäsi. Pursota ensin yksi kokonainen kierros kukan keskiosaksi. Tämän jälkeen voit alkaa tehdä terälehtiä siten, että seuraava lehti tulee aina hieman edellisen päälle. Voit nostaa tyllaa välillä irti kukkanaulasta – näin saat terälehtiä kohoamaan keskeltä hieman korkeammalle.

kermaruusut4.JPG kermaruusut5.JPG

Huomaa, että saat joko ulospäin aukeavia tai sisäänpäin taipuvia lehtiä riippuen siitä, mihin suuntaan tyllaa kallistat. Yläpuolella nuppumaisempi ja alla avonaisempi ruusu. Voit myös pursottaa kukan keskiosan nuppumaisemmaksi ja avata sitä vähitellen. Oikeakätisenä minulle on helpompaa pursottaa kukan keskiosaan taipuvat (=nuppuruusun) terälehdet oikealta vasemmalle ja ulospäin taipuvat lehdet vasemmalta oikealle.

Siirrä kermaruusu saksenkärkiä apuna käyttäen leivonnaisen päälle. Hieman löysemmäksi jätetyssä kermassa ruusut eivät voi olla kovin isoja, sillä ne kärsivät siirtovaiheesta. Kovemmalla vaahdolla isompienkin kukkien siirtäminen voi onnistua. Lukijalta saatuna vinkkinä mainitsen vielä seuraavan: ruusun voi laittaa leivinpaperin palasen päällä hetkeksi pakkaseen. Ulkonäkö ei kärsi, mutta jähmettyneenä sen saa siirrettyä siististi kakun päälle!

Laita pursotuspussiin lehtitylla (tässä 7 mm):

lehtitylla1.JPG lehtitylla2.JPG

Täytä pursotuspussi vihreällä vaahdolla ja pursota ruusujen ympärille lehtiä kukasta poispäin suuntautuvalla liikkeellä.

kermaruusut8.JPG

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat