15.03.2018   6 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Pääsiäinen,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Keksikakku


Tämän helpommaksi ei täytekakun tekeminen muutu! Ja silti hurjan herkullista! Täytteen makua voi helposti tuunata erilaisilla maustetuilla rahkoilla. Näin kakusta saa kulloiseenkin tilaisuuteen sopivan version. Kahvin makuinen täyte maistuu paremmin aikuiselle väelle, junioreille voisin suositella minttu-suklaata, sitruuna-lakritsia, mansikkaa tai appelsiinia. Paljon valinnanvaraa!

Keksikakut ovat monikäyttöisiä, koska niistä saa rakennettua erilaisia muotoja. Siksi esimerkiksi syntymäpäiväsankarin ikänumerot muuntuvat kakuksi keksejä asettelemalla. Reseptin 40 keksiä voi jakaa haluamallaan tavalla, esimerkiksi 10 keksiä per kerros. Toisaalta laajempikin kuvio onnistuu, jos kerroksia laittaa vähemmän.

Jos kakusta haluaa perinteisen ympyrän muodon, voi sen toki koota vuokaankin, jolloin osa kekseistä rikotaan yhtenäisen pinnan aikaansaamiseksi. Vaikka kakku on koottu ”palapelinä”, valmiissa kakussa keksikerrokset näyttävät yhtenäisiltä. Toisaalta hauska kukkamainen muoto syntyy siten, että kokoaa kakun tarjoilulautasen päälle, kuten tässä kakussa on tehty, mutta täyttää sisäosan kekseillä. Tällaisesta kakusta löydät kuvan esimerkiksi Oreo-kakun kohdalta.

Kakku pehmittyy helposti leikkautuviksi puolen vuorokauden kuluessa.

Pääsiäisteeman kakkuun saa loihdittua helposti suklaamunilla ja pääsiäismakeisilla. Muita pääsiäisideoita löydät Valion pääsiäissivuilta.

Keksikerrokset:
40 kpl (n. 590 g) Digestive-keksejä

Pursotettava täyte:
5 dl Valio vispikermaa
1 rkl sokeria
3 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa, Irish cream & coffee
150 g tummaa suklaata

Koristelu:
tuoreita marjoja
sitruunamelissaa


Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon maustettu rahka. Leikkaa suklaa rouheeksi. Huomaa, että suklaan tulee olla riittävän hienoa, jotta palaset mahtuvat pursotettaessa tyllasta ulos. Sekoita suklaarouhe täytteeseen. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla (koko 15 mm).


Aseta keksejä tarjoilulautaselle haluamaasi muotoon, esimerkiksi ympyräksi, kranssiksi tai numeroiksi. Kuvan kakkuun on käytetty vain osa kekseistä ja täytteestä, joten saat aineksista tarvittaessa isommankin kuvion. Voit myös tehdä kakusta matalamman esimerkiksi kolmella keksikerroksella, jolloin keksit riittävät vielä laajempaan kuvioon. Pursota keksien päälle täytettä ja paina kevyesti päälle seuraavat keksit. Jatka näin, kunnes keksit on käytetty.

Koristele päällimmäinen keksikerros esimerkiksi ruusukemaisilla pursotuksilla.

Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 12 tuntia tai seuraavaan päivään, jotta keksit pehmentyvät helposti leikattaviksi.

Koristele pinta tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Avainsanat:
Keksikakku

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
18 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat