21.05.2018   10 kommenttia Kategoria: Muut suolapalat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Munaton

Kaurasipsit kasvistäytteillä


Sormisyötävät ovat nyt kovassa huudossa ja ne sopivatkin hyvin kesäisiin juhliin valmistujaisista rippijuhliin. Tällaiset kasvissuolapalat täydentävät esimerkiksi voileipäkakkua tai tuhdimpaa suolaista piirakkaa. Näyttävyyttä saa pursotettavilla täytteillä. Tässä sinulle valittavaksi kolme erilaista makua, joista jokainen pursotetaan yhdessä valkoisen tuorejuustoseoksen kanssa. Voit valita yhden tai vaikka kaikki kolme.

Vinkki:

  • Tällä reseptillä saat 120-150 täytettyä sipsiä, mikäli valmistat kaikki kolme makua (punainen pesto, avokado ja punajuuri). Jokaista tulee noin kolmannes.
  • Halutessasi voit tehdä tahnat valmiiksi pursotuspusseihin jo juhlia edeltävänä päivänä. Täytä mieluiten tunti tai pari ennen juhlia, jotta sipsit säilyvät rapsakoina.

Ainekset:
Linkosuon KauraSipsejä, maku Sour Cream (tai Jogurtti & makea chili)
punaista mantelipestoa
avokadotahnaa
punajuuritahnaa
valkoista tuorejuustotahnaa (värillisten tahnojen kaveriksi)
kurkkua
kirsikkatomaatteja


Punainen mantelipesto:
50 g kuorettomia manteleita
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ½ rkl tomaattipyreetä
¼ ruukkua basilikaa
1 valkosipulinkynsi
½ dl oliiviöljyä (tai tomaattien lientä)
mustapippuria

Pehmitä manteleita liottamalla niitä huoneenlämpöisessä vedessä tunti tai pari. Hienonna kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi massaksi.


Avokadotahna:
1 avokado
1 tl sitruunamehua
½ pientä valkosipulinkynttä
mustapippuria
35 g maustamatonta tuorejuustoa

Halkaise avokado pituussuunnassa leikkaamalla veitsellä hedelmän ympäri kiveen saakka. Erota puolikkaat, irrota kivi ja kaavi hedelmäliha puolikkaiden sisältä. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella.


Punajuuritahna:
100 g yrttituorejuustoa
n. 2 tl etikkapunajuuren lientä

Notkista tuorejuusto vatkaimella ja sekoita joukkoon punajuuriliemi.


Valkoinen tuorejuustotahna:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl smetanaa

Notkista tuorejuusto vatkaimella ja yhdistä smetanan kanssa.


Laita kolmeen pursotuspussiin tähtityllat ja täytä pussit siten, että toiselle puolelle tulee värillistä ja toiselle valkoista tahnaa.

Leikkaa kurkusta ja kirsikkatomaateista ohuita viipaleita. Laita kurkku- ja tomaattiviipaleita kaurasipsien päälle. Pidä viipaletta toisella kädellä paikallaan ja pursota päälle kasvistahnasta ruusuke.

Yhteistyössä Linkosuo

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
43 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Joulukuun kinuskiarvonta



Joulukuun arvonnassa on palkintona kaksi Meiran tuotesettiä. Käy osallistumassa!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit