Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Kaura-piimärieska

27.11.2007

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2007/11/rieskat2.JPG

Tämä rieska sai sen verran kiitosta vierailta, että täytyypä laittaa ohje tänne blogiinkin. Nopea ja helppo valmistaa. Itselleni kävi niin, että kananmunat riittivät vain osaan taikinasta. Tulipahan testattua, että taikinan pakastus onnistuu hyvin ennen kananmunien ja jauhoseoksen lisäämistä. Uskoisin, että taikinan voisi tehdä ihan valmiiksikin asti pakkaseen ja ottaa sulamaan tarjoilupäivänä. Paistaminen kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua, sillä lämpimänä rieska on parhaimmillaan.

40 min Helppo 2 pellillistä 25

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

Helpot ja nopeatLeivät, sämpylät ja rieskat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(7)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

undefined

Kuituisat rieskat

Muunna reseptiämukaan.
2PELLILLISTÄ
2 pellillistä

Taikina

2 dl (Nallen) kaura- tai kaura&ruis-hiutaleita

4 dl maitoa

3 dl piimää

1 1/2 tl suolaa

3 munaa

8 dl hiivaleipäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

Tarvikkeet

leivinpaperi   

haarukka   

undefined

Kuituisat rieskat

Muunna reseptiämukaan.
2PELLILLISTÄ
2 pellillistä

Taikina

2 dl (Nallen) kaura- tai kaura&ruis-hiutaleita

4 dl maitoa

3 dl piimää

1 1/2 tl suolaa

3 munaa

8 dl hiivaleipäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

Tarvikkeet

leivinpaperi   

haarukka   

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi!

Mittaa kaurahiutaleet ja maito mikron kestävään kulhoon ja kuumenna kerran välillä sekoittaen 7 minuuttia (600 W).

Lisää joukkoon piimä, suola ja munat.

Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää nopeasti sekoittaen taikinaan.

Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle pellille isoksi pyöreäksi rieskaksi. Saat taikinasta kaksi pellillistä.

Pistele haarukalla ja paista 250 asteessa 10-15 min.

Tarjoa lämpimänä voin kera.

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kaurasampylat-resepti_400x400.jpgKaurasämpylät
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_paasiaislimppu-resepti_400x400.jpgPääsiäislimppu
11
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_jäätelöleipä-resepti_400x400.jpgJäätelöleipä
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_gluteeniton-leipä-resepti_400x400.jpg100 % gluteenittomat leipäset
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/01/japanilaiset-pumpulisampylat-resepti.jpgJapanilaiset pumpulisämpylät
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_sampylat-resepti_400x400.jpgSämpylät
6
Näytä lisää
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/pinkki-voileipakakku-resepti.jpgPinkki voileipäkakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_valmistujaisten-uunidonitsit-resepti_400x400.jpgValmistujaisten uunidonitsit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_unelmainen-rullakakku-resepti_400x400.jpgUnelmainen rullakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_appelsiinihillo-resepti-1_400x400.jpgAppelsiinihillo
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_ylioppilas-macarons-resepti_400x400.jpgYlioppilas-macarons
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vintagekakku-resepti-1_400x400.jpgVintage-kakku
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/SC5205.jpegAlustat ja kakkulaatikothttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/04/S7892099.jpegLastenjuhlathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/04/01950.jpegMuottisetithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/11/P02460_m.jpegReunavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/11/P04510.jpegKahvikakkuvuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/04/SCFSLD.jpegMakutomusokerit
Näytä lisää

Kommentit (25)

Kinuskikissa
14.1.2021 09:53

Noonna: onnistuu niinkin. Piimä on paksumpaa rakenteeltaan, joten maidon kanssa saatat joutua lisäämään vähän jauhoja.

Noonna
13.1.2021 10:30

Voisko tehdä koko taikinan maidolla? Piimää niin harvoin kaapissa.

Kinuskikissa
4.4.2015 23:13

Karpalonkukka: kiitos kivasta viestistä ja ideasta! Mukavaa nähdä sua täällä pitkästä aikaa! 🙂

Karpalonkukka
Kinuskileipomo Karpalonkukka
4.4.2015 20:56

P.S. Siis levitin taikinan kulmasta kulmaan ja ihan vaan puulastalla koskematta sormilla koko taikinaan…
Hiivaleipäjauhoja kaapissani ei koskaan ole, mutta laitoin sen sijaan 2 dl vehnäleseitä ja 6 dl vehnäjauhoja. Viimeksi taisin laittaa myös ohrajauhoja.

Karpalonkukka
Kinuskileipomo Karpalonkukka
4.4.2015 20:50

Laiskan emännän versio kuuluu seuraavasti:
Levitä puolet taikinasta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista n 200 asteessa vartti ja ajele pullamopolla (taikinapyörä) heti tuore rieska neliöiksi. Voita päälle ja siis aivan mahtavaa!!!
Kiitos hyvästä ohjeesta! 🙂

Ai niin… toinen puoli taikinasta on myös hyvä levittää pellille ja paistaa makoisaksi rieskaksi 🙂

Kanelitupa
Kinuskileipomo Kanelitupa
10.6.2014 08:04

Ihana iltapala!

Kinuskikissa
23.4.2010 15:52

Kiitos teille kommenteista ja vinkeistä!

helena
24.3.2010 21:44

Hei tosta pakastamisesta,mä yleensä teen ison taikinan ja paistan vaan osan.Loput leivin pyörylöiks ja laitan tarjottimella pakkaseen kun on jäätyneet pussitan.Sitten vaan pellille sulamaan ja kohoomaan ,,uuniin ja nauttimaan esim sunnuntaiaamuna tuoreista sämpyistä.

helena
24.3.2010 21:37

Heips,,oon jämähtännä tänne taas,olin noita ihanii mukkeja ihmettelemässä ja tuli mieleen rinkelit siis bagelssit.Oon joskus tehny ja ne on ihania.Ihan sämpylätaikina Vehnä/hiivaleipäjauho,sitten leivotaan rinkeleiksi ja keitetään merisuolavedessä,kohotetaan ja paistetaan uunissa.Täytettetinä ihania,enää ei tuu tehtyä kun on poijat maailmalla.Kuhan vaan kuolaan illat täällä sun sivuillas.Onko sulla oma Nukku-Masa joka kuiskii kaikki ihanat ohjeet sun korvaas,ihmettelen mistä nää ihanuudet pulppuaa.

Musta_kissa
19.3.2010 21:00

Kiitos resepti pohjasta, tein tuplana ja piimää lisäsin reppaasti ohjeeseen (tein puuron puoliks piimään) Ja mentin vähemmällä munalla ja kokonaan sämpyläjauholla. Hyviä tuli!

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa