Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kasvispiirakka

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kasvispiirakka

2.5.2008

kasvispiirakka.JPG

Aiemmin keväällä tein pieniä kasvispiirasia. Mielestäni ne olivat maukkaita, mutta halusin tällä kertaa oikaista ja teinkin niistä piirakkaversion. Idean tähän sain Epalta. Korvasin pohjataikinan raejuustopiirakan pohjalla. Koska raejuustopiirakka on mitoitettu isoon vuokaan, pienensin pohjaa puolella. Pohja olisi sittenkin saanut olla hieman paksumpi, joten tässä teille hitusen paranneltu versio. Hyvää oli!

Juustoinen kasvispiirakka

Pohja:
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
¼ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
1 punainen paprika
12 kirsikkatomaattia
150 g ruohosipulituorejuustoa
¾ dl ruokakermaa
3 munaa
3 tl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta (esim. emmental)
½ tl mustapippuria
2 tl yrttimausteita, esim. pizzamaustetta, kirveliä, oreganoa
ripaus chilijauhetta
ripaus aromisuolaa


Voitele piirasvuoka (halkaisija 24 – 26 cm). Yhdistä nyppien jauhot ja voi. Lisää vesi. Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Esipaista pohjaa 10 min.

Hienonna sipuli ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia pannulla pienessä määrässä rasvaa tai vettä. Viipaloi kirsikkatomaatit 3 – 4 osaan. Sekoita tuorejuusto ja kerma. Saat ne keskenään parhaiten sekaisin lisäämällä kermaa pienissä erissä tuorejuustoon. Lisää joukkoon kananmunat, jauhot, juustoraaste, mausteet, tomaatit ja sipuli-paprikaseos.

Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä 20 – 25 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

kasvispiirakka_vaihe1.JPG kasvispiirakka_vaihe2.JPG

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 8 henkilölle 43

Avainsanat

Kasvispiirakka

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(34)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (43)

Kinuskikissa23.3.2015 21:45

Ja Rusinainen… muutin jo pohjaa hieman, sillä nykyään itsekin teen 150 gramman mukaan. Suolaa en yleensä pohjaan laita, mutta sen lisäyksen voi tehdä oman maun mukaan. 🙂

Kinuskikissa23.3.2015 19:27

Rusinainen: kiitos hyvästä palautteesta!

Rusinainen22.3.2015 10:21

Pohja oli mielestäni turhan paksu, 150 gramman taikina riittäisi. Pohjataikina kaipaisi myös suolaa. Muuten hyvä ohje, maistui syöjille.

Kinuskiemo17.10.2013 21:13

MAKU:
Kiva ajatus. Kyllä voisi hyvin kokeilla laittaa joukkoon pienehkön määrän suppiksia. Seuraavalla kerralla sitten enemmän, jos sienten ystävät ovat sitä mieltä. 🙂

Maku17.10.2013 12:24

Ihanan näköinen ohje 🙂 Ajattelin kokeilla tätä synttäreille, johon tulee myös kasvissyöjiä. Ajatuksena tosin oli tehdä piirakka suppilovahveroista, mutten tahdo löytää hyvää ohjetta. Mitenköhän sienet sopisivat tähän? Tuleekohan jo liikaa kaikkea?

Sinkkonen Ritva2.6.2013 17:04

Laudaturin ylioppilaan kiitetyin vierastarjoomus. Koska en pidä suolattomasta pohjasta, laitoin jauhojen sekaan vähän emmentailraastetta ja lorauksen soijakastiketta. Jauhojen määrää olisi varmaan kannattanut vähentää.

Koska kommentit olivat, että täyte on löysää, lisäsin yhden ylimääräisen kananmunan ja vähän enemmän juustoraastetta. Valkosipulin ystävänä korvasin myös osan sipulista valkosipulinkynnellä.
Ja vot, kuinka olikaan hyvää. Kiitos kinuskikissa!

audrea1.4.2013 19:59

Oikein hyvää! Täyte jäi vähän veteläksi, ehkä käyttämäni koko rasiallinen tuorejuustoa oli liikaa. Mausteeksi laitoin yrttimausteseosta, paprikajauhetta ja hippusen currya. Miehen kommentti: ”Tää on hyvää, mutta missä se liha on?” Melkein onnistuin huijaamaan paatunutta lihansyöjää. 😉

Kinuskiemo17.1.2013 13:08

TS:
Vihreää valoa näkyvissä :-). Tarkempaa ohjetta pakastamisesta löydät Kinuskikissan vastauksesta tuolla alempana, 10.9. 2009.

TS17.1.2013 12:00

Hei, näyttää niin herkulliselle!! 😛
Kysymys kuuluu, että voiko tämän tehdä jo viikkoa ennen tarjoamista ja laittaa pakkaseen? Meneeköhän huonoksi?

Kiitos 🙂

Kinuskiemo22.8.2012 14:03

VERMA:
Yhden munan voisit kokeilla jättää pois, mutta kokonaan niitä ei voi poistaa. Tulee liian hajoavainen täyte.
Munien korvaamisesta suolaisessa piirakassa ei ole omaa kokemusta. Jotkut ehdottavat maissitärkkelystä/perunajauhoa veteen sekoitettuna jne. Mutta hyviä vinkkejä antaa tinka kommentissaan 5.12.2011. Käypä lukemassa tinkan neuvot linkissä:
http://www.kinuskikissa.fi/chili-tonnikalapiirakka/?ref=7

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Kasvispiirakka

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kasvispiirakka

2.5.2008

kasvispiirakka.JPG

Aiemmin keväällä tein pieniä kasvispiirasia. Mielestäni ne olivat maukkaita, mutta halusin tällä kertaa oikaista ja teinkin niistä piirakkaversion. Idean tähän sain Epalta. Korvasin pohjataikinan raejuustopiirakan pohjalla. Koska raejuustopiirakka on mitoitettu isoon vuokaan, pienensin pohjaa puolella. Pohja olisi sittenkin saanut olla hieman paksumpi, joten tässä teille hitusen paranneltu versio. Hyvää oli!

Juustoinen kasvispiirakka

Pohja:
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
¼ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
1 punainen paprika
12 kirsikkatomaattia
150 g ruohosipulituorejuustoa
¾ dl ruokakermaa
3 munaa
3 tl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta (esim. emmental)
½ tl mustapippuria
2 tl yrttimausteita, esim. pizzamaustetta, kirveliä, oreganoa
ripaus chilijauhetta
ripaus aromisuolaa


Voitele piirasvuoka (halkaisija 24 – 26 cm). Yhdistä nyppien jauhot ja voi. Lisää vesi. Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Esipaista pohjaa 10 min.

Hienonna sipuli ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia pannulla pienessä määrässä rasvaa tai vettä. Viipaloi kirsikkatomaatit 3 – 4 osaan. Sekoita tuorejuusto ja kerma. Saat ne keskenään parhaiten sekaisin lisäämällä kermaa pienissä erissä tuorejuustoon. Lisää joukkoon kananmunat, jauhot, juustoraaste, mausteet, tomaatit ja sipuli-paprikaseos.

Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä 20 – 25 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

kasvispiirakka_vaihe1.JPG kasvispiirakka_vaihe2.JPG

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 8 henkilölle 43

Avainsanat

Kasvispiirakka

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(34)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (43)

Kinuskikissa23.3.2015 21:45

Ja Rusinainen… muutin jo pohjaa hieman, sillä nykyään itsekin teen 150 gramman mukaan. Suolaa en yleensä pohjaan laita, mutta sen lisäyksen voi tehdä oman maun mukaan. 🙂

Kinuskikissa23.3.2015 19:27

Rusinainen: kiitos hyvästä palautteesta!

Rusinainen22.3.2015 10:21

Pohja oli mielestäni turhan paksu, 150 gramman taikina riittäisi. Pohjataikina kaipaisi myös suolaa. Muuten hyvä ohje, maistui syöjille.

Kinuskiemo17.10.2013 21:13

MAKU:
Kiva ajatus. Kyllä voisi hyvin kokeilla laittaa joukkoon pienehkön määrän suppiksia. Seuraavalla kerralla sitten enemmän, jos sienten ystävät ovat sitä mieltä. 🙂

Maku17.10.2013 12:24

Ihanan näköinen ohje 🙂 Ajattelin kokeilla tätä synttäreille, johon tulee myös kasvissyöjiä. Ajatuksena tosin oli tehdä piirakka suppilovahveroista, mutten tahdo löytää hyvää ohjetta. Mitenköhän sienet sopisivat tähän? Tuleekohan jo liikaa kaikkea?

Sinkkonen Ritva2.6.2013 17:04

Laudaturin ylioppilaan kiitetyin vierastarjoomus. Koska en pidä suolattomasta pohjasta, laitoin jauhojen sekaan vähän emmentailraastetta ja lorauksen soijakastiketta. Jauhojen määrää olisi varmaan kannattanut vähentää.

Koska kommentit olivat, että täyte on löysää, lisäsin yhden ylimääräisen kananmunan ja vähän enemmän juustoraastetta. Valkosipulin ystävänä korvasin myös osan sipulista valkosipulinkynnellä.
Ja vot, kuinka olikaan hyvää. Kiitos kinuskikissa!

audrea1.4.2013 19:59

Oikein hyvää! Täyte jäi vähän veteläksi, ehkä käyttämäni koko rasiallinen tuorejuustoa oli liikaa. Mausteeksi laitoin yrttimausteseosta, paprikajauhetta ja hippusen currya. Miehen kommentti: ”Tää on hyvää, mutta missä se liha on?” Melkein onnistuin huijaamaan paatunutta lihansyöjää. 😉

Kinuskiemo17.1.2013 13:08

TS:
Vihreää valoa näkyvissä :-). Tarkempaa ohjetta pakastamisesta löydät Kinuskikissan vastauksesta tuolla alempana, 10.9. 2009.

TS17.1.2013 12:00

Hei, näyttää niin herkulliselle!! 😛
Kysymys kuuluu, että voiko tämän tehdä jo viikkoa ennen tarjoamista ja laittaa pakkaseen? Meneeköhän huonoksi?

Kiitos 🙂

Kinuskiemo22.8.2012 14:03

VERMA:
Yhden munan voisit kokeilla jättää pois, mutta kokonaan niitä ei voi poistaa. Tulee liian hajoavainen täyte.
Munien korvaamisesta suolaisessa piirakassa ei ole omaa kokemusta. Jotkut ehdottavat maissitärkkelystä/perunajauhoa veteen sekoitettuna jne. Mutta hyviä vinkkejä antaa tinka kommentissaan 5.12.2011. Käypä lukemassa tinkan neuvot linkissä:
http://www.kinuskikissa.fi/chili-tonnikalapiirakka/?ref=7

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa