08.02.2010   16 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Muut suolapalat
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio

Kasvis-cocktail-palat


kasvis cocktail2kasvis cocktail1kasvis cockail3

Julkaistessani aiemmin cocktail-ruudukon ohjeen sain palautetta, että rinnalle voisi kehitellä myös kasvisversioita. Alla Kreikka-Italia-Saksa-vaikutteinen lajitelma. En malta olla mainitsematta, että näiden rinnalle sopisi hienosti neljäskin kasvistäyte: sienisalaatti. Jätän tämän osuuden jonkun suuremman sienten ystävän toteutettavaksi (reseptivinkkejä voi toki antaa kommenteissa).

Kustakin lajista tulee n. 30 - 50 cocktail-palaa. Annosten määrät ovat siis isoja. Pienempiin juhliin kannattaa valita vain yksi tai kaksi lajiketta tai skaalata täyte puolet pienemmäksi. Kaikki leiväntäytteet voi valmistaa edellispäivänä valmiiksi. Leivän päälle kuitenkin vasta tarjoilupäivänä.

Paahtoleipiin tulee kivasti rapeutta, kun ne paahtaa ennen täyttämistä. Paahtamisen voi hyvin suorittaa jo etukäteen - vaikka edellispäivänä, kuten täytteiden valmistuksenkin. Paahtamisen jälkeen leivät leikataan ja täyte levitetään jäähtyneelle leipäpalaselle.

Kasvis-cocktail-lajitelma

Kreikkalaiset tzatziki-leivät:

Täyte:
20 cm kurkkua
100 g feta- tai salaattijuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 valkosipulinkynttä

Leipäpohjat:
n. 10 viipaletta ruisvuokaleipää

Koristeluun:
oliiveja

Raasta kurkku ja valuta siivilässä. Hienonna feta- tai salaattijuusto. Sekoita keskenään ja lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta valkosipulimurskalla. Leikkaa vuokaleivät neljään osaan ja lusikoi päälle tzatziki-täytettä. Koristele oliivinsiivuilla.

Italialaiset bruschetta-leivät:

Täyte:
5 tomaattia
½ pieni sipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
1 ½ rkl balsamiviinietikkaa
merisuolaa
mustapippuria

Leipäpohjat:
n. 10 viipaletta vehnäpaahtoleipää

Poista tomaateista siemenkodat ja kuutioi hedelmäliha pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli, silputtu basilika, oliiviöljy ja balsamicoetikka. Rouhi joukkoon merisuolaa ja mustapippuria.

Paahda leivät ja leikkaa ne neljään osaan. Lusikoi reilu nokare bruschetta-täytettä jokaiselle leivänpalalle.

Saksalaiset perunasalaattileivät:

Täyte:
200 g perunoita
50 g purjoa
1 pieni maustekurkku
½ pieni omena
1 ½ rkl kapriksia
200 g ranskankermaa
1 dl majoneesia
¼ tl suolaa
½ tl sokeria
½ tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia

Leipäpohjat:
n. 10 viipaletta ruisvuokaleipää

Koristeluun:
persiljaa / sitruunamellissan lehtiä

Kuori ja keitä perunat. Anna jäähtyä ja leikkaa kuutioiksi. Silppua purjo. Pilko maustekurkut ja omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa ruisvuokaleivät neljään osaan ja peitä perunasalaatilla. Koristele persiljaruusukkeilla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat