Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kasvis-cocktail-palat

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kasvis-cocktail-palat

8.2.2010



Julkaistessani aiemmin cocktail-ruudukon ohjeen sain palautetta, että rinnalle voisi kehitellä myös kasvisversioita. Alla Kreikka-Italia-Saksa-vaikutteinen lajitelma. En malta olla mainitsematta, että näiden rinnalle sopisi hienosti neljäskin kasvistäyte: sienisalaatti. Jätän tämän osuuden jonkun suuremman sienten ystävän toteutettavaksi (reseptivinkkejä voi toki antaa kommenteissa).

Kustakin lajista tulee n. 30 – 50 cocktail-palaa. Annosten määrät ovat siis isoja. Pienempiin juhliin kannattaa valita vain yksi tai kaksi lajiketta tai skaalata täyte puolet pienemmäksi. Kaikki leiväntäytteet voi valmistaa edellispäivänä valmiiksi. Leivän päälle kuitenkin vasta tarjoilupäivänä.

Paahtoleipiin tulee kivasti rapeutta, kun ne paahtaa ennen täyttämistä. Paahtamisen voi hyvin suorittaa jo etukäteen – vaikka edellispäivänä, kuten täytteiden valmistuksenkin. Paahtamisen jälkeen leivät leikataan ja täyte levitetään jäähtyneelle leipäpalaselle.

Kasvis-cocktail-lajitelma

Kreikkalaiset tzatziki-leivät:

Täyte:
20 cm kurkkua
100 g feta- tai salaattijuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 valkosipulinkynttä

Leipäpohjat:
n. 10 viipaletta ruisvuokaleipää

Koristeluun:
oliiveja

Raasta kurkku ja valuta siivilässä. Hienonna feta- tai salaattijuusto. Sekoita keskenään ja lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta valkosipulimurskalla. Leikkaa vuokaleivät neljään osaan ja lusikoi päälle tzatziki-täytettä. Koristele oliivinsiivuilla.

Italialaiset bruschetta-leivät:

Täyte:
5 tomaattia
½ pieni sipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
1 ½ rkl balsamiviinietikkaa
merisuolaa
mustapippuria

Leipäpohjat:
n. 10 viipaletta vehnäpaahtoleipää

Poista tomaateista siemenkodat ja kuutioi hedelmäliha pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli, silputtu basilika, oliiviöljy ja balsamicoetikka. Rouhi joukkoon merisuolaa ja mustapippuria.

Paahda leivät ja leikkaa ne neljään osaan. Lusikoi reilu nokare bruschetta-täytettä jokaiselle leivänpalalle.

Saksalaiset perunasalaattileivät:

Täyte:
200 g perunoita
50 g purjoa
1 pieni maustekurkku
½ pieni omena
1 ½ rkl kapriksia
200 g ranskankermaa
1 dl majoneesia
¼ tl suolaa
½ tl sokeria
½ tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia

Leipäpohjat:
n. 10 viipaletta ruisvuokaleipää

Koristeluun:
persiljaa / sitruunamellissan lehtiä

Kuori ja keitä perunat. Anna jäähtyä ja leikkaa kuutioiksi. Silppua purjo. Pilko maustekurkut ja omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa ruisvuokaleivät neljään osaan ja peitä perunasalaatilla. Koristele persiljaruusukkeilla.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 90 kappaletta 16

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

Helpot ja nopeatMuut suolapalat

Erityisruokavaliot

Kasvisruokavalio

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (16)

Kinuskikissa3.11.2014 21:41

Nitu ja Satsi: juu näin on!

Satsi2.11.2014 00:01

Nitu. Eikös tuossa johdannossa lue, että kutakin lajia tulee 30-50 leipästä? Ainakin tulkitsen niin.

Nitu1.11.2014 21:59

Muistaakohan Kinuskikissa montako leipästä saa täytettyä (noin) tuosta perunasalaatin ohjeesta?

iepponen5.2.2011 22:39

Lisäsin kreikkalaisien leipien täytteeseen paprikaa ja lopputulos oli erittäin maukas! Tekivät leivät kauppansa vieraille, ihanan raikas, mutta kuitenkin täyteläinen maku. Suosittelen!

helena24.3.2010 22:02

Liian suolan voi myös kiehauttaaa pois ja jäähdyttää lävikössä kylmällä vedellä.(helpompaa kun liottelu)
Kohta tulee korvasienet ja kanttarellit,nam nam muistaa vaan korvisten 3kertainen ryöppäys;))

helena24.3.2010 21:59

Sienet on tosi herkkua,sekasienet juuri salaattiin käytän kylläkin ihan kermaviiliä.Mustattorvisienet ja suppilovahverot kuivattuina,niistä saa täytteisiin mitä mainiointa makua ja juustokastikkeenkin voi korvata lasangessa sienimuhenniksella.Jos sulla on joku sienihullu ystävä joka metsästää itse maksa vähän niin saat ihanaa herkkua.
suolasienet on suola sienii ,,mutta säilykesienii nekin on kannattaa kattoo purkin kylkeen ettei ole etikkasieniä koska siihen myös säilötään….

Sitten muuten, majoneesi onnistuu myös mainiosti kokonaisista munista ei vaan säily montaa viikkoa,,,yleiskoneella tai sauvalla;))

Kinuskikissa13.2.2010 16:01

Noora: samaa mieltä. Pienet palat on kivoja, kun jaksaa maistaa joka sorttia. 🙂

nnika: kuulostaa tosi hyvältä! Voisin ylittää itseni ja kokeilla. Selvennyksenä: onko suolasienet ja säilykesienet sama asia?

nnika13.2.2010 14:20

oi nami näitä pitääkin kokeilla heti seuraaviin juhliin voileipäkakun sijasta vaikka 🙂 itsellänikin on hyvä sienisalaatin ohje (hieman tuhti mutta herkullinen)
n. 400 g suolasieniä (esim. haapasieniä)
1 dl kuohukermaa
1 pieni purkki smetanaa
1 iso punasipuli

Liota sienet yön yli haaleassa vedessä (tarkista maku vaatii joissakin tapauksessa toisen liotuksen, itse vaihdan veden kerran tai pari liotuksen aikana) pilko sienet ja sipuli hienoksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja smetana sienten joukkoon ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa ja pippurilla

Noora11.2.2010 22:27

Ihanilta vaikuttaa 🙂 Ja just kiva ku on tollasia pieniä niin voi maistaa montaa 😉

Kinuskikissa11.2.2010 19:00

Kiitos vinkistä, naanaa!

ST: kiva, jos ohjeet ovat hyödyksi!

Hilma: loistavaa, että olet vielä ”linjoilla”! 🙂 Toivottavasti tykkäät ohjeista!

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Kasvis-cocktail-palat

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kasvis-cocktail-palat

8.2.2010



Julkaistessani aiemmin cocktail-ruudukon ohjeen sain palautetta, että rinnalle voisi kehitellä myös kasvisversioita. Alla Kreikka-Italia-Saksa-vaikutteinen lajitelma. En malta olla mainitsematta, että näiden rinnalle sopisi hienosti neljäskin kasvistäyte: sienisalaatti. Jätän tämän osuuden jonkun suuremman sienten ystävän toteutettavaksi (reseptivinkkejä voi toki antaa kommenteissa).

Kustakin lajista tulee n. 30 – 50 cocktail-palaa. Annosten määrät ovat siis isoja. Pienempiin juhliin kannattaa valita vain yksi tai kaksi lajiketta tai skaalata täyte puolet pienemmäksi. Kaikki leiväntäytteet voi valmistaa edellispäivänä valmiiksi. Leivän päälle kuitenkin vasta tarjoilupäivänä.

Paahtoleipiin tulee kivasti rapeutta, kun ne paahtaa ennen täyttämistä. Paahtamisen voi hyvin suorittaa jo etukäteen – vaikka edellispäivänä, kuten täytteiden valmistuksenkin. Paahtamisen jälkeen leivät leikataan ja täyte levitetään jäähtyneelle leipäpalaselle.

Kasvis-cocktail-lajitelma

Kreikkalaiset tzatziki-leivät:

Täyte:
20 cm kurkkua
100 g feta- tai salaattijuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 valkosipulinkynttä

Leipäpohjat:
n. 10 viipaletta ruisvuokaleipää

Koristeluun:
oliiveja

Raasta kurkku ja valuta siivilässä. Hienonna feta- tai salaattijuusto. Sekoita keskenään ja lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta valkosipulimurskalla. Leikkaa vuokaleivät neljään osaan ja lusikoi päälle tzatziki-täytettä. Koristele oliivinsiivuilla.

Italialaiset bruschetta-leivät:

Täyte:
5 tomaattia
½ pieni sipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
1 ½ rkl balsamiviinietikkaa
merisuolaa
mustapippuria

Leipäpohjat:
n. 10 viipaletta vehnäpaahtoleipää

Poista tomaateista siemenkodat ja kuutioi hedelmäliha pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli, silputtu basilika, oliiviöljy ja balsamicoetikka. Rouhi joukkoon merisuolaa ja mustapippuria.

Paahda leivät ja leikkaa ne neljään osaan. Lusikoi reilu nokare bruschetta-täytettä jokaiselle leivänpalalle.

Saksalaiset perunasalaattileivät:

Täyte:
200 g perunoita
50 g purjoa
1 pieni maustekurkku
½ pieni omena
1 ½ rkl kapriksia
200 g ranskankermaa
1 dl majoneesia
¼ tl suolaa
½ tl sokeria
½ tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia

Leipäpohjat:
n. 10 viipaletta ruisvuokaleipää

Koristeluun:
persiljaa / sitruunamellissan lehtiä

Kuori ja keitä perunat. Anna jäähtyä ja leikkaa kuutioiksi. Silppua purjo. Pilko maustekurkut ja omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa ruisvuokaleivät neljään osaan ja peitä perunasalaatilla. Koristele persiljaruusukkeilla.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 90 kappaletta 16

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

Helpot ja nopeatMuut suolapalat

Erityisruokavaliot

Kasvisruokavalio

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (16)

Kinuskikissa3.11.2014 21:41

Nitu ja Satsi: juu näin on!

Satsi2.11.2014 00:01

Nitu. Eikös tuossa johdannossa lue, että kutakin lajia tulee 30-50 leipästä? Ainakin tulkitsen niin.

Nitu1.11.2014 21:59

Muistaakohan Kinuskikissa montako leipästä saa täytettyä (noin) tuosta perunasalaatin ohjeesta?

iepponen5.2.2011 22:39

Lisäsin kreikkalaisien leipien täytteeseen paprikaa ja lopputulos oli erittäin maukas! Tekivät leivät kauppansa vieraille, ihanan raikas, mutta kuitenkin täyteläinen maku. Suosittelen!

helena24.3.2010 22:02

Liian suolan voi myös kiehauttaaa pois ja jäähdyttää lävikössä kylmällä vedellä.(helpompaa kun liottelu)
Kohta tulee korvasienet ja kanttarellit,nam nam muistaa vaan korvisten 3kertainen ryöppäys;))

helena24.3.2010 21:59

Sienet on tosi herkkua,sekasienet juuri salaattiin käytän kylläkin ihan kermaviiliä.Mustattorvisienet ja suppilovahverot kuivattuina,niistä saa täytteisiin mitä mainiointa makua ja juustokastikkeenkin voi korvata lasangessa sienimuhenniksella.Jos sulla on joku sienihullu ystävä joka metsästää itse maksa vähän niin saat ihanaa herkkua.
suolasienet on suola sienii ,,mutta säilykesienii nekin on kannattaa kattoo purkin kylkeen ettei ole etikkasieniä koska siihen myös säilötään….

Sitten muuten, majoneesi onnistuu myös mainiosti kokonaisista munista ei vaan säily montaa viikkoa,,,yleiskoneella tai sauvalla;))

Kinuskikissa13.2.2010 16:01

Noora: samaa mieltä. Pienet palat on kivoja, kun jaksaa maistaa joka sorttia. 🙂

nnika: kuulostaa tosi hyvältä! Voisin ylittää itseni ja kokeilla. Selvennyksenä: onko suolasienet ja säilykesienet sama asia?

nnika13.2.2010 14:20

oi nami näitä pitääkin kokeilla heti seuraaviin juhliin voileipäkakun sijasta vaikka 🙂 itsellänikin on hyvä sienisalaatin ohje (hieman tuhti mutta herkullinen)
n. 400 g suolasieniä (esim. haapasieniä)
1 dl kuohukermaa
1 pieni purkki smetanaa
1 iso punasipuli

Liota sienet yön yli haaleassa vedessä (tarkista maku vaatii joissakin tapauksessa toisen liotuksen, itse vaihdan veden kerran tai pari liotuksen aikana) pilko sienet ja sipuli hienoksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja smetana sienten joukkoon ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa ja pippurilla

Noora11.2.2010 22:27

Ihanilta vaikuttaa 🙂 Ja just kiva ku on tollasia pieniä niin voi maistaa montaa 😉

Kinuskikissa11.2.2010 19:00

Kiitos vinkistä, naanaa!

ST: kiva, jos ohjeet ovat hyödyksi!

Hilma: loistavaa, että olet vielä ”linjoilla”! 🙂 Toivottavasti tykkäät ohjeista!

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa