Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Karpalo-valkosuklaafudge

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Karpalo-valkosuklaafudge

7.12.2009

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge.JPG

Kokeilin tänä jouluna ensimmäistä kertaa fudgea, pehmeää toffeeta. Ohje on Kotiliedestä ja muuntelin sitä joiltain osin. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty inkiväärihilloa, itse laitoin tyrniä. Fudgepaloista voisi tulla kivoja silläkin tavalla, että valkosuklaan lisää joukkoon vasta yhdessä karpaloiden kanssa. Näin valmiisiin paloihin jäisi selviä valkosuklaasattumia.

Fudgen valmistamisessa hämmennystä aiheutti keittoaika. Alkuperäisessä reseptissä, joka oli mittakaavaltaan hieman omaani pienempi, neuvottiin kiehuttamaan 15 minuuttia. Minä annoin kiehua 1 h 15 minuuttia ja sekin taisi olla liian vähän, sillä seos jäi turhan pehmeäksi: siitä oli vaikeaa leikata siistejä paloja. Tällöin fudge kannattaisikin laittaa pakkaseen: jäisenä paloittelu on helpompaa. On myös syytä uskoa ohjeen astemäärää ja jos mittaria ei ole, odottaa että vesilasiin pudotetusta pisarasta saa muotoiltua selvän palleron.

Fudge on ihanaa, mutta hyvin makeaa. Suosittelen tätä ohjetta siis niille, jotka pitävät tosi makeasta.

- - 35 kappaletta 80

Avainsanat

Toffee

Ainesosat

SuklaaToffee/kinuski

Kategoriat

JouluKonvehdit ja makeisetYstävänpäivä

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Suklaiset fudge-makeiset

Muunna reseptiämukaan.
35
KAPPALETTA

Fudge

150 g valkosuklaata

100 g kuivattuja karpaloita

3 dl kuohukermaa

3 dl sokeria

3 rkl hunajaa

50 g voita

3 rkl tyrnihilloa

Tarvikkeet

digitaalinen paistomittari

neliskanttinen reunallinen vuoka

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Rouhi valkosuklaa. Leikkaa karpalot pienemmiksi paloiksi.

Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa.

Lisää hunaja ja voi.

Anna kiehua hiljaa kuplien, kunnes seos sakenee ja lämpötila kohoaa 116 asteeseen. Ellei sinulla ole paistomittaria, voit tehdä kokeen tiputtamalla muutaman pisaran fudgeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmista.

Ota kattila liedeltä. Odota, että kiehuminen lakkaa ja kaada fudgeseos sitten kulhoon. Lisää joukkoon valkosuklaarouhe ja tyrnihillo. Vatkaa seosta pari minuuttia. Lisää lopuksi karpalot.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (18 x 18 cm). Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa terävällä, öljytyllä veitsellä 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi. Säilytä fudgepaloja jääkaapissa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_1.JPGhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_2.JPGhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_3.JPGhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_4.JPGhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_5.JPGhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_6.JPGhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_7.JPGhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_8.JPG
 
 

Kommentit (80)

Kinuskikissa26.12.2016 10:54

Kati 😊

Kati Kääriäinen23.12.2016 18:16

Vaikuttas tulleen aika loistavan makuisia omena-kaneli marmelaadillakin… Kivan jouluisia….

Kinuskikissa4.1.2015 16:00

_audrey: hienoa, tuossahan tuli samalla luotua uusi resepti: appelsiini-karpalofudge. 🙂 Pitääpä testailla!

_audrey2.1.2015 21:53

Mä tein näitä äsken ja nyt ovat jääkaapissa jähmettymässä 🙂 En ostanut tyrni- tai inkiväärihilloa kun se purkki olis jäänyt vaan jääkaappiin pilaantumaan, joten korvasin hillon appelsiinimarmeladilla.
Fudgeihin tuli pieni appelsiininen vivahde, eivätkä mautkaan riidelleet keskenään. Kieltämättä mua vähän jännitti miten appelsiini ja karpalo sopivat yhteen, mutta no worries! TOIMII.

Kinuskikissa6.12.2014 22:45

patuliini: oikean hetken arvioiminen silmämääräisesti on melkoista arpapeliä… jos innostut enemmän makeisia tekemään, niin suosittelen mittarin hankintaa, mutta toki tuosta vesilasitestistä voi olla apua. Valkosuklaata ei ole hyvä lisätä kiehuvaan seokseen. Tätä ei tosin ohjeessa korosteta, tarkennan tuota kohtaa.

patuliini6.12.2014 13:55

Lisään vielä että ensimmäisellä kerralla seoksesta tuli kovaa daimia… 😀 😀 ja tällä kertaa alkoi näyttää että menee samaan niin nopeasti otin pois ja laitoin aika pian siihen valkosuklaan, se meni sellaiseksi raemaiseksi. eli ihan kuin suklaakin olisi palanut vielä siihen… heh heh. kiitos vastauksesta jo etukäteen.

patuliini6.12.2014 13:51

Hei! Olen nyt pari kertaa kokeillut,enkä saa onnistumaan… voisiko syy olla se että seos kerkiää mennä liian kuumaksi? Tänään keitin seosta 40min…pienellä teholla, ja annoin kuumetakkin kerman ja sokerin ensin pienellä teholla. mittaria en omista. Pitääkö seoksen olla erilaista kuin kakun kuorrute kinuski? jota yleensä keitän sen 20min… minulla on induktiotaso. (sekavaa tekstiä) 🙂

Kinuskiemo18.12.2013 10:56

HEINIH:
Kyllä konvehtivuoat voi täyttää massalla, mutta miten helposti/vaikeasti konvehdit saa vuoista suuhun? Riippuu tietysti myös vuoista.

heinih17.12.2013 14:56

Voisikohan massan jakaa suoraan konvehtivuokiin jähmettymään?

Rommirusina13.12.2013 20:45

minullakin näytti alkuun,että seos juoksettuu, mutta sitten vaan jatkoin vatkaamista, niin seos tasaantui.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Karpalo-valkosuklaafudge

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Karpalo-valkosuklaafudge

7.12.2009

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge.JPG

Kokeilin tänä jouluna ensimmäistä kertaa fudgea, pehmeää toffeeta. Ohje on Kotiliedestä ja muuntelin sitä joiltain osin. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty inkiväärihilloa, itse laitoin tyrniä. Fudgepaloista voisi tulla kivoja silläkin tavalla, että valkosuklaan lisää joukkoon vasta yhdessä karpaloiden kanssa. Näin valmiisiin paloihin jäisi selviä valkosuklaasattumia.

Fudgen valmistamisessa hämmennystä aiheutti keittoaika. Alkuperäisessä reseptissä, joka oli mittakaavaltaan hieman omaani pienempi, neuvottiin kiehuttamaan 15 minuuttia. Minä annoin kiehua 1 h 15 minuuttia ja sekin taisi olla liian vähän, sillä seos jäi turhan pehmeäksi: siitä oli vaikeaa leikata siistejä paloja. Tällöin fudge kannattaisikin laittaa pakkaseen: jäisenä paloittelu on helpompaa. On myös syytä uskoa ohjeen astemäärää ja jos mittaria ei ole, odottaa että vesilasiin pudotetusta pisarasta saa muotoiltua selvän palleron.

Fudge on ihanaa, mutta hyvin makeaa. Suosittelen tätä ohjetta siis niille, jotka pitävät tosi makeasta.

- - 35 kappaletta 80

Avainsanat

Toffee

Ainesosat

SuklaaToffee/kinuski

Kategoriat

JouluKonvehdit ja makeisetYstävänpäivä

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Suklaiset fudge-makeiset

Muunna reseptiämukaan.
35
KAPPALETTA

Fudge

150 g valkosuklaata

100 g kuivattuja karpaloita

3 dl kuohukermaa

3 dl sokeria

3 rkl hunajaa

50 g voita

3 rkl tyrnihilloa

Tarvikkeet

digitaalinen paistomittari

neliskanttinen reunallinen vuoka

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Rouhi valkosuklaa. Leikkaa karpalot pienemmiksi paloiksi.

Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa.

Lisää hunaja ja voi.

Anna kiehua hiljaa kuplien, kunnes seos sakenee ja lämpötila kohoaa 116 asteeseen. Ellei sinulla ole paistomittaria, voit tehdä kokeen tiputtamalla muutaman pisaran fudgeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmista.

Ota kattila liedeltä. Odota, että kiehuminen lakkaa ja kaada fudgeseos sitten kulhoon. Lisää joukkoon valkosuklaarouhe ja tyrnihillo. Vatkaa seosta pari minuuttia. Lisää lopuksi karpalot.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (18 x 18 cm). Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa terävällä, öljytyllä veitsellä 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi. Säilytä fudgepaloja jääkaapissa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_1.JPGhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_2.JPGhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_3.JPGhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_4.JPGhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_5.JPGhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_6.JPGhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_7.JPGhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/12/fudge_8.JPG
 
 

Kommentit (80)

Kinuskikissa26.12.2016 10:54

Kati 😊

Kati Kääriäinen23.12.2016 18:16

Vaikuttas tulleen aika loistavan makuisia omena-kaneli marmelaadillakin… Kivan jouluisia….

Kinuskikissa4.1.2015 16:00

_audrey: hienoa, tuossahan tuli samalla luotua uusi resepti: appelsiini-karpalofudge. 🙂 Pitääpä testailla!

_audrey2.1.2015 21:53

Mä tein näitä äsken ja nyt ovat jääkaapissa jähmettymässä 🙂 En ostanut tyrni- tai inkiväärihilloa kun se purkki olis jäänyt vaan jääkaappiin pilaantumaan, joten korvasin hillon appelsiinimarmeladilla.
Fudgeihin tuli pieni appelsiininen vivahde, eivätkä mautkaan riidelleet keskenään. Kieltämättä mua vähän jännitti miten appelsiini ja karpalo sopivat yhteen, mutta no worries! TOIMII.

Kinuskikissa6.12.2014 22:45

patuliini: oikean hetken arvioiminen silmämääräisesti on melkoista arpapeliä… jos innostut enemmän makeisia tekemään, niin suosittelen mittarin hankintaa, mutta toki tuosta vesilasitestistä voi olla apua. Valkosuklaata ei ole hyvä lisätä kiehuvaan seokseen. Tätä ei tosin ohjeessa korosteta, tarkennan tuota kohtaa.

patuliini6.12.2014 13:55

Lisään vielä että ensimmäisellä kerralla seoksesta tuli kovaa daimia… 😀 😀 ja tällä kertaa alkoi näyttää että menee samaan niin nopeasti otin pois ja laitoin aika pian siihen valkosuklaan, se meni sellaiseksi raemaiseksi. eli ihan kuin suklaakin olisi palanut vielä siihen… heh heh. kiitos vastauksesta jo etukäteen.

patuliini6.12.2014 13:51

Hei! Olen nyt pari kertaa kokeillut,enkä saa onnistumaan… voisiko syy olla se että seos kerkiää mennä liian kuumaksi? Tänään keitin seosta 40min…pienellä teholla, ja annoin kuumetakkin kerman ja sokerin ensin pienellä teholla. mittaria en omista. Pitääkö seoksen olla erilaista kuin kakun kuorrute kinuski? jota yleensä keitän sen 20min… minulla on induktiotaso. (sekavaa tekstiä) 🙂

Kinuskiemo18.12.2013 10:56

HEINIH:
Kyllä konvehtivuoat voi täyttää massalla, mutta miten helposti/vaikeasti konvehdit saa vuoista suuhun? Riippuu tietysti myös vuoista.

heinih17.12.2013 14:56

Voisikohan massan jakaa suoraan konvehtivuokiin jähmettymään?

Rommirusina13.12.2013 20:45

minullakin näytti alkuun,että seos juoksettuu, mutta sitten vaan jatkoin vatkaamista, niin seos tasaantui.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa