Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Karkeilla kuorrutettu sektorikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Karkeilla kuorrutettu sektorikakku

6.11.2015

sektorikakku

Mistähän leikkaisi? Tästä kakusta jokainen löytää suosikkinsa! Sektorikakun idea on jakaa kakun pinta osioihin, jotka täytetään erilaisilla mauilla: käytä karkkeja, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä… lastenkakkuun sopivat makeiset ja joulukakkuun mantelit, rusinat, suklaat, luumut, puolukat… Jos kakku muodostuu marjasektoreista, saa pintaan lisää juhlavuutta hyytelösokerista tehtävällä kiilteellä. Tässä esimerkkikakussa idea on viety niin pitkälle, että jokainen sektori on eri makuinen. Yhtä hyvin voit valita kaksi makua, jotka toistuvat sektoreissa vuoron perään.

Vanilja-valkosuklaakakku karkkikuorrutteella

Vinkki: Jos kakun tulee olla gluteeniton, käytä gluteenittomia piparkakkuja ja huomioi, että monet makeisetkin sisältävät gluteenia.

Pohja:
300 g piparkakkuja
125 g voita tai margariinia

Valkosuklaa-vaniljatäyte:
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
500 g vaniljavanukasta
250 g valkosuklaata
¾ dl vettä

Kuorrute:

suklaarusinoita
minivaahtokarkkeja
irtomakeisia
Omar-karkkeja paloina
nougat’ta paloina


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa myös sisäreuna leivinpaperisuikaleilla, jotta kakku on helpompi irrottaa vuoasta.

sektorikakku-vaihe

Murskaa piparkakut tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon piparimurska. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lähes vuoan yläreunaan saakka.

sektorikakku-vaihe-2 sektorikakku-vaihe-3

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon vaniljavanukas. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula täytevaahtoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää liivatevesi ohuena nauhana huolellisesti sekoittaen täytteeseen.

sektorikakku-vaihe-4 sektorikakku-vaihe-5

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

sektorikakku-vaihe-6 sektorikakku-vaihe-8

Jaa kakku sektoreihin vetämällä veitsellä kevyet viillot täytteen pintaan. Peitä sektorit kuorruteaineksilla.

sektorikakku-vaihe-9

Ohje on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehdessä ilmestyvässä Kinuskikissan leivontakoulussa marraskuun 2014 numerossa.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 15

Avainsanat

JoulukakkuKarkkikakkuOmarSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

SuklaaVanilja

Kategoriat

JouluJuusto- ja hyydykekakutLapset

Erityisruokavaliot

GluteenitonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(6)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (15)

Kinuskikissa25.10.2018 22:01

Onnea kokeiluun Pihkamarja! Laitahan tuosta Kinuskigalleria-välilehden kautta kuva valmiista kakusta, niin näemme, millainen siitä tuli. 🙂

Pihkamarja24.10.2018 15:33

Kiitos maris. Tuo sulan suklaan käyttö voisi olla hyvä ajatus, pitää laittaa harkintaan. Saatan varmaan koettaa tuota täytteen värjäystä, mutta jos näyttää, että ei onnistu niin sitten otan suklaan käyttöön.
Mielessä kävi myös ajatus tehdä kakku kulhoon kuten ”lehmäkakku”, mutta kokeilen varmaan tätä ensin.

maris24.10.2018 00:27

Pihkamarja: täytekeksejä voisi varmasti laittaa hieman enemmän. Ehkäpä 350 g keksejä riittää ja n. 85 g voita.

Täyte ei näyttäisi kuvan perusteella kovin juoksevalta. Liivate ja suklaa varmasti aika pian täytettä paksuntavat. Eli sen puolesta ”pandan silmät” varmasti onnistuvat. Mietin, että onko massa sitten liiankin tönkköä, ja saako vaalean massan sekaan enää ruskeaa massaa nätisti uppoamaan.🤔

Sekin varmasti olisi vaihtoehto, että tekee pandan silmät vasta hyytyneeseen kakkuun. Vaikka sulalla tummalla suklaalla.

Pihkamarja23.10.2018 21:32

Jos pohjan haluaisi tehdä dominoista, kuinka paljon niitä suurin piirtein tarvitsisi? Olen ajatellut panda aiheisen kakun tekemistä ja tämä sopisi suunnitelmaani melko hyvin.
Ja jos tässä samassa kysyn vielä, että kun niitä pandan silmätäplien tekemistä olen miettinyt niin mahtaisiko riittää, että lusikalla annostelee sopivan kokoiset nokareet kaakaojauheella värjättyä täytettä valkoisen joukkoon vai onko liian juoksevaa, että ei pysy kunnolla muodossa? Monessa eri osassa hyydyttäminen (mitä ensin ajattelin) tuntuu aika monimutkaiselta täytteen valmistuksenkin kannalta.

Kinuskikissa20.11.2016 23:21

Elina: kyllä onnistuu vaihtaminen. Rahka on ehkä vähän paksumpaa, joten yhden tai puolikkaan liivatteen voinee vähentää.

Elina Paalanen18.11.2016 13:54

Onko mahdollista korvata vaniljavanukas vaniljarahkalla ja pysyykö silloin muut ainesosat samoina?

Kinuskikissa30.12.2015 00:18

Kiitos vinkeistä mari777 ja pikkukati! 🙂

mari77729.12.2015 06:48

Alpron Vanilijasoijavanukas on laktoositonta. Sitä olen itse usein käyttänyt kun haluan tehdä laktoositonta. Mutta hyvin on tuo vaahtoutuva vanilijakastikekin toiminut kyllä resepteissä 🙂

pikkukati28.12.2015 13:51

Mä oon käyttänyt muutamassa Kinuskikissan hyydykekakkuohjeessa vanilijavanukkaan tilalla Valion laktoositonta Vanilla vanilijakastiketta (500g pahvitölkki), koska laktoositonta vanukasta en ole löytänyt. Hyvin on toiminut.

Kinuskikissa9.11.2015 23:05

Kiitos kommenteista! Facebookissa muuten annettiin hyvä vinkki, että karkeista voi tehdä sektoreiden sijaan myös ympyröitä, jolloin jokaiseen palaan tulee kaikkia makuja.

Sofiita: nyt en osaa valitettavasti suoralta kädeltä sanoa. Yksi vaihtoehto on maidoton soijavanukas, sekin on mielestäni hyvää.

taiskuli: voi olla, että karkkeja vierii palan päältä, riippuen siitä miten täyteen kakun on lastannut. 🙂

Anzkutuz: ainakin Ehrmann-merkkistä myydään isoissa pakkauksissa. X-tra-merkkistä puolestaan neljän purkin setissä. Kumpaakin on tullut käytettyä.

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Karkeilla kuorrutettu sektorikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Karkeilla kuorrutettu sektorikakku

6.11.2015

sektorikakku

Mistähän leikkaisi? Tästä kakusta jokainen löytää suosikkinsa! Sektorikakun idea on jakaa kakun pinta osioihin, jotka täytetään erilaisilla mauilla: käytä karkkeja, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä… lastenkakkuun sopivat makeiset ja joulukakkuun mantelit, rusinat, suklaat, luumut, puolukat… Jos kakku muodostuu marjasektoreista, saa pintaan lisää juhlavuutta hyytelösokerista tehtävällä kiilteellä. Tässä esimerkkikakussa idea on viety niin pitkälle, että jokainen sektori on eri makuinen. Yhtä hyvin voit valita kaksi makua, jotka toistuvat sektoreissa vuoron perään.

Vanilja-valkosuklaakakku karkkikuorrutteella

Vinkki: Jos kakun tulee olla gluteeniton, käytä gluteenittomia piparkakkuja ja huomioi, että monet makeisetkin sisältävät gluteenia.

Pohja:
300 g piparkakkuja
125 g voita tai margariinia

Valkosuklaa-vaniljatäyte:
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
500 g vaniljavanukasta
250 g valkosuklaata
¾ dl vettä

Kuorrute:

suklaarusinoita
minivaahtokarkkeja
irtomakeisia
Omar-karkkeja paloina
nougat’ta paloina


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa myös sisäreuna leivinpaperisuikaleilla, jotta kakku on helpompi irrottaa vuoasta.

sektorikakku-vaihe

Murskaa piparkakut tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon piparimurska. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lähes vuoan yläreunaan saakka.

sektorikakku-vaihe-2 sektorikakku-vaihe-3

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon vaniljavanukas. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula täytevaahtoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää liivatevesi ohuena nauhana huolellisesti sekoittaen täytteeseen.

sektorikakku-vaihe-4 sektorikakku-vaihe-5

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

sektorikakku-vaihe-6 sektorikakku-vaihe-8

Jaa kakku sektoreihin vetämällä veitsellä kevyet viillot täytteen pintaan. Peitä sektorit kuorruteaineksilla.

sektorikakku-vaihe-9

Ohje on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehdessä ilmestyvässä Kinuskikissan leivontakoulussa marraskuun 2014 numerossa.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 15

Avainsanat

JoulukakkuKarkkikakkuOmarSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

SuklaaVanilja

Kategoriat

JouluJuusto- ja hyydykekakutLapset

Erityisruokavaliot

GluteenitonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(6)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (15)

Kinuskikissa25.10.2018 22:01

Onnea kokeiluun Pihkamarja! Laitahan tuosta Kinuskigalleria-välilehden kautta kuva valmiista kakusta, niin näemme, millainen siitä tuli. 🙂

Pihkamarja24.10.2018 15:33

Kiitos maris. Tuo sulan suklaan käyttö voisi olla hyvä ajatus, pitää laittaa harkintaan. Saatan varmaan koettaa tuota täytteen värjäystä, mutta jos näyttää, että ei onnistu niin sitten otan suklaan käyttöön.
Mielessä kävi myös ajatus tehdä kakku kulhoon kuten ”lehmäkakku”, mutta kokeilen varmaan tätä ensin.

maris24.10.2018 00:27

Pihkamarja: täytekeksejä voisi varmasti laittaa hieman enemmän. Ehkäpä 350 g keksejä riittää ja n. 85 g voita.

Täyte ei näyttäisi kuvan perusteella kovin juoksevalta. Liivate ja suklaa varmasti aika pian täytettä paksuntavat. Eli sen puolesta ”pandan silmät” varmasti onnistuvat. Mietin, että onko massa sitten liiankin tönkköä, ja saako vaalean massan sekaan enää ruskeaa massaa nätisti uppoamaan.🤔

Sekin varmasti olisi vaihtoehto, että tekee pandan silmät vasta hyytyneeseen kakkuun. Vaikka sulalla tummalla suklaalla.

Pihkamarja23.10.2018 21:32

Jos pohjan haluaisi tehdä dominoista, kuinka paljon niitä suurin piirtein tarvitsisi? Olen ajatellut panda aiheisen kakun tekemistä ja tämä sopisi suunnitelmaani melko hyvin.
Ja jos tässä samassa kysyn vielä, että kun niitä pandan silmätäplien tekemistä olen miettinyt niin mahtaisiko riittää, että lusikalla annostelee sopivan kokoiset nokareet kaakaojauheella värjättyä täytettä valkoisen joukkoon vai onko liian juoksevaa, että ei pysy kunnolla muodossa? Monessa eri osassa hyydyttäminen (mitä ensin ajattelin) tuntuu aika monimutkaiselta täytteen valmistuksenkin kannalta.

Kinuskikissa20.11.2016 23:21

Elina: kyllä onnistuu vaihtaminen. Rahka on ehkä vähän paksumpaa, joten yhden tai puolikkaan liivatteen voinee vähentää.

Elina Paalanen18.11.2016 13:54

Onko mahdollista korvata vaniljavanukas vaniljarahkalla ja pysyykö silloin muut ainesosat samoina?

Kinuskikissa30.12.2015 00:18

Kiitos vinkeistä mari777 ja pikkukati! 🙂

mari77729.12.2015 06:48

Alpron Vanilijasoijavanukas on laktoositonta. Sitä olen itse usein käyttänyt kun haluan tehdä laktoositonta. Mutta hyvin on tuo vaahtoutuva vanilijakastikekin toiminut kyllä resepteissä 🙂

pikkukati28.12.2015 13:51

Mä oon käyttänyt muutamassa Kinuskikissan hyydykekakkuohjeessa vanilijavanukkaan tilalla Valion laktoositonta Vanilla vanilijakastiketta (500g pahvitölkki), koska laktoositonta vanukasta en ole löytänyt. Hyvin on toiminut.

Kinuskikissa9.11.2015 23:05

Kiitos kommenteista! Facebookissa muuten annettiin hyvä vinkki, että karkeista voi tehdä sektoreiden sijaan myös ympyröitä, jolloin jokaiseen palaan tulee kaikkia makuja.

Sofiita: nyt en osaa valitettavasti suoralta kädeltä sanoa. Yksi vaihtoehto on maidoton soijavanukas, sekin on mielestäni hyvää.

taiskuli: voi olla, että karkkeja vierii palan päältä, riippuen siitä miten täyteen kakun on lastannut. 🙂

Anzkutuz: ainakin Ehrmann-merkkistä myydään isoissa pakkauksissa. X-tra-merkkistä puolestaan neljän purkin setissä. Kumpaakin on tullut käytettyä.

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa