Karhuntassut – bear claws – tällainen leivonnainen oli taltioitunut verkkokalvolleni interwebsin ideakylläisestä maailmasta. Olin kirjannut sen lokakuun kohdalle, koska nämä tassut voisivat toimia halloween-kattauksessakin. Halutessaan näistä voisi tehdä myös sormimaisempia, kun jakaisi taikinan viiteen sakaraan ja leikkaisi ne pidemmiksi (nivelen kohtaan vähän viiltoja?). Tein täytteen itse, mutta valmis marmeladi ei ole yhtään hullumpi vaihtoehto.
Vinkki: Voit korvata itse tehdyn omenatäytteen esimerkiksi omenamarmeladilla.
24 kappaletta
Taikina:
800 g lehtitaikinaa (isoina levyinä)
Täyte:
2 omenaa
½ dl vettä
50 g voita
1 dl fariinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 ½ rkl sokeria
Pinnalle:
1 muna
mantelilastuja
Ota pakastetaikina sulamaan huoneenlämpöön.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot, vesi, voi ja fariinisokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes omenat ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Yhdistä sokeri ja perunajauhot keskenään. Laita takaisin liedelle ja anna seoksen pulpahtaa. Anna jäähtyä kylmässä vesihauteessa, jolloin rakenne tiivistyy.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kummastakin taikinapuolikkaasta kapea, 75-80 cm pitkä levy (kapean levyn kauliminen on helpompaa, kun kääntelet taikinan valmiiksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi). Levitä päälle täytettä. Kieritä rullalle siten, että saumakohta jaa alapuolelle. Painele rulla litteäksi. Katkaise 6 cm:n kokoisiksi paloiksi. Leikkaa jokaiseen palaan kolme viiltoa: ensin keskelle ja sitten kumpikin sakara puoliksi.
Nosta pellille leivinpaperin päälle ja taivuta sakaroita hieman erilleen. Voitele pinta munalla ja aseta sakaroiden päihin mantelilastut kynsiksi.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile mielellään vastapaistettuina.
Kiitos! Sain sovellettua ja tuli mielettömän hyviä! Kiitos helposta ja herkullisesta ohjeesta! 😍