30.9.2016
24 kappaletta
Taikina:
pullataikina puolikkaana annoksena
Täyte:
75 g huoneenlämpöistä voita
¾ dl muscovado- tai fariinisokeria
2 rkl kanelia
2 rkl vaniljasokeria
(2 dl mantelijauhetta)
Pinnalle:
1 muna
raesokeria
Valmista taikina linkin ohjeen mukaan.
Sekoita pehmeän voin joukkoon muscovado- tai fariinisokeri, kaneli ja vaniljasokeri.
Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi osa kerrallaan. Kauli taikinasta ympyrä. Levitä päälle puolet täytteestä ja halutessasi mantelijauheesta. Leikkaa taikinapyörällä 12 kolmion muotoista lohkoa. Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen.
Nosta sarvet pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinalla peitettynä 20–30 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä