12.05.2010   32 kommenttia Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Kanelisilmäpullat


Kanelipullat ovat aivan ehdoton herkku. Kokeilin tällä kertaa tehdä niitä vähän eri tavalla – voisilmäpullatyyliin. En yleensä käytä voita leivonnassa, mutta joskus harvoin teen poikkeuksia. Nämä pullat saivat ”silmänsä” ihan aidosta voista.

Kokeilin tehdä pullat ilman kananmunaa todetakseni, että hyvin onnistuu näinkin. Pullaa ei siis tarvitse jättää pois laskuista, jos kananmuna kuuluu vältettävien ruoka-aineiden listalle. Voiteluun voi käyttää myös maitoa. Munaton pulla kiinnosti minua siitäkin syystä, että tätä oli kehuttu pullataikinaohjeen kommenteissa tavallista pullaa pehmeämmäksi.

Huomasin, että munaton pullataikina oli löysempää ja valmis pulla ”joustavampaa”. Enemmän olen kuitenkin pullan pehmeyteen havainnut vaikuttavan sen, miten pullat leipoo ja kohottaa. Kun teimme tyttöjen kanssa pullia, olivat heidän pullansa minun pulliani pehmeämpiä, koska he eivät jaksaneet pyöritellä pullia niin voimakkaasti. Tämän jälkeen olen itsekin ottanut hellävaraiset otteet pullien pyörittelyssä ja kohottanut ne kunnolla.

Pullat ovat siitä ihana leivonnainen, että pakkasesta otettu pulla on lähes tuoreen veroinen. Mikroon sulatusteholle ja arkinen kahvihetki muuttuu muutamassa minuutissa juhlaksi!

Kaneliset voisilmäpullat

Taikina:
1 pullataikina

Täyte:
100 g pehmeää voita
2 rkl tavallista tai fariinisokeria
2 tl kanelia
1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle:
1 kananmuna
hienoa sokeria


Leivo ja kohota pullat pullaohjeen mukaisesti. Paina sormella keskelle kolo pohjalle asti. Voitele munalla.

Sekoita pehmeä voi, sokeri, kaneli ja vaniljasokeri keskenään. Laita reilu teelusikallinen täytettä jokaisen pullan koloon.


Ripottele pinnalle hienoa sokeria.

Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan talviarvontaVuoden ensimmäinen arvonta käynnissä! Viileää talviteemaa voi luoda esimerkiksi lumihiutalemuoteilla ja talvisilla minimuffinssivuoilla. Lisäksi paketissa pieni söpöläinen: vaaleanpunainen retro-irtopohjavuoka.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat