15.09.2014   6 kommenttia Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Kinuskikissan kanelirullat


kanelirullat

Kanelipulla ja lasi kylmää maitoa
Se on parasta, mitä jauhoista voi taikoa
Pulla oli jo pikkutyttönä Kinuskikissan herkku
Omista rullista syntyi korvapuustin serkku
Erikseen kaulin ja täytin jokaisen pullan
Kerros kerrokselta nautin valmiin herkun

Näiden rullapullien ohjeessa ollaan lähellä lapsuuteni varhaisimpia leivontakokemuksiani. Jostain syystä halusin leipoa kanelipullat rulliksi. Se oli työläämpää, sillä jokainen pulla piti kaulia erikseen – toisaalta leipomisen hauskuutta sai sillä tavoin pitkitettyä. Myös rullien syöminen oli hauskempaa, kun pullan sai syödä auki käärimällä. Jostain syystä minulla on edelleen pakkomielle syödä kanelipulla samalla tavalla. Näistä vahvoista muistoista johtuen pullalla on tärkeä paikka sydämessäni ja erityisesti kanelipullaa pidän vastustamattomana. Kanelipullassa on olennaista riittävä täytteen – ja tietenkin juuri kanelin – määrä. En ole vielä koskaan syönyt kanelipullaa, jossa kanelia olisi ollut liikaa. 🙂

Kanelipullat

Taikina:
200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
n. 15 dl vehnäjauhoja

Täyte:
125 – 150 g pehmeää voita
1 ½ dl fariinisokeria
vaniljasokeria
1 dl mantelijauhetta
runsaasti kanelia
(kardemummaa)

Voiteluun:
1 muna


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Säästä vähintään yksi desilitra jauhoista, voit lisätä sen tarvittaessa alustamisen aikana. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.

(Jos leivot taikinasta tavallisia korvapuusteja, jaa se neljään osaan ja käsittele yksi osa kerrallaan. Tarkemman ohjeen löydät korvapuustien reseptistä.)

Jaa taikina pieniin osiin ja kauli jokainen yksitellen jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Jos et jaksa tehdä koko taikinasta rullapullia, osan voi leipoa korvapuustien ohjeella.

Sivele kaulitun levyn päälle voita. Ripottele pinnalle fariinisokeria, vaniljasokeria, mantelijauhetta ja runsas, peittävä kerros kanelia. Voit lisätä halutessasi vielä hieman kardemummaa.

Kieritä levy rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. Nosta rullat pellille leivinpaperin päälle.

Anna rullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Voitele munalla.

Paista 200 asteessa rullien koosta riippuen 10 – 15 minuuttia.

Avainsanat:
Korvapuusti

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat