Tadaa – viimeinkin saan jakaa kanssanne herkullisen uutisen! Viime keväänä kauppojen hyllyille saapunut käyttövalmis Valio vaniljakreemi sai nyt syksyn tullen rinnalleen kanelisen maun. Kinuskikissalla on ollut ilo olla mukana tämänkin tuotteen kehittelyssä.

Kanelikreemi on ominaisuuksiltaan vaniljakreemin kaltainen: siinä on reilusti makua ja siksi kreemiä on tavattoman helppo käyttää. Kreemit on suunniteltu niin, että et tarvitse lisäsokeria tai muuta maustamista. Tästä syystä kreemi on tarkoituksellisen voimakkaan makuista sellaisenaan ja pääsee loistamaan sekoitettuna pulla- tai voitaikinaan, kermavaahtoon ja muuhun neutraaliin raaka-aineeseen. Laktoositon ja gluteeniton kreemi levittyy helposti, mutta on kuitenkin sen verran jämäkkää, että se pitää paiston aikana hyvin muotonsa.

Kanelikreemi on yhdistelmä voita, sokeria ja kanelia. Siksi se on omiaan korvapuustin täytteenä, mutta sopii ihanasti myös omenoiden kaveriksi. Käytä siis piirakan täytteenä, muffinssitaikinassa, kermavaahdon joukossa tai yhdistä voin kanssa saadaksesi vielä täyteläisemmän pursotuskreemin/kuorrutteen.

Esittelen kanelikreemin ensimmäiseksi tässä helpossa omenapiirakassa, jossa se ympäröi omenaviipaleita. Pohja on rukiinen ja rapea. Piirakka maistuu sellaisenaan, mutta lisukkeena voi tarjota esimerkiksi vaniljajäätelöä.