06.11.2011   38 kommenttia Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Kevyet herkut,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Kalamiehen onnenkakku


Enoni on kalamies vertaansa vailla ja hänen täyttäessään pyöreitä vuosia sain tilaisuuden tälle suomukkaalle onnittelukakulle. Eno on narrannut lohia kiitettävän määrän Pohjois-Suomen joista, mutta tällaista saalista ei ole tainnut tarttua aiemmin pyydykseen. Kalaa peratessa sisältä paljastui tummaa kakkupohjaa ja raikasta marjatäytettä. Siinä sitä kalajuttua kerrakseen!

Raikas marjakakku

Vinkki: Tässä kakun koko määräytyi tarjoilulautasen mittojen mukaan ja saaliin pituudeksi tuli 45 cm. Sekä pohjaa että täytettä jäi jonkin verran yli, joten aineksista riittää hieman isommankin vonkaleen tarpeisiin.

Pohja:
1 tumma levykakkupohja

Kostutus:
2 dl omena- tai appelsiinimehua

Täyte:
Kevyempi marjatäyte

Kuorrutus:
500 g valkoista marsipaania (tai muuta kaulittavaa massaa)
mustaa pastaväriä
valkoista väriä
hopeista kimallesuihketta


Valmista levykakkupohja ja täyte erillisten ohjeiden mukaan.

Leikkaa kakkupohjasta kalan muotoinen pala. (Tässä käytetty toisesta kakusta ylijääneistä paloja, joten pohjakerrokset on siitä syystä koottu useammasta palasta.) Kostuta mehulla.

Kokoa kakku latomalla päällekkäin vuorotellen täytettä ja pohjaa siten, että täytettä tulee kahteen väliin. Muista kostutus. Pienennä ylemmissä kerroksissa pohjien kokoa, jotta saat kakkuun pyöreän muodon. Pyrstön ja pään kohdalta kakku saa jäädä matalammaksi. Levitä lopuksi kakun pintaan kerros täytettä saadaksesi pinnasta tasaisen. Täytekerros toimii myös tarttumapintana marsipaanille. Anna kakun seistä jonkin aikaa jääkaapissa, jotta täyte jähmettyy.


Värjää valkoinen marsipaani harmaaksi mustalla pastavärillä. Kauli soikion muotoiseksi levyksi.

Nosta levy kakun päälle. Tasoita pinta ja leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Tarkemmat kuorruttamisvinkit löydät ohjeesta ”marsipaanilla kuorruttaminen”.

Muotoile ylijääneestä marsipaanista kidukset. Laita alle pieni pala marsipaania, jotta saat kiduksen nousemaan kuorrutteen pinnasta. Paksumpi marsipaanikerros on hyödyksi myös suun muotoilussa.

Leikkaa veitsenkärjellä viilto kalan suuksi.

Leikkaa ohueksi kaulitusta marsipaanista kalan pyrstö ja evät. Vedä pintaan viillot marsipaaniveitsellä. Muotoile silmä napin kokoisesta marsipaanipalasta.

Paina osat kiinni kakkuun. Evät ja pyrstö voi levätä kakkulautasen päällä.

Maalaa kalan selkäosa ja evät tummanharmaiksi sekoittamalla keskenään mustaa ja valkoista väriä sekä vettä.

Korosta suuta mustalla värillä.

Painele pintaan suonikuviota kaarevapäisellä marsipaanityökalulla.

Suihkuta kalan nahka hopeanhohtoiseksi kimallesuihkeella. Viimeistele silmällä mustalla pastavärillä.

Tässä päivänsankari saaliin äärellä. Toinen tytöistäni taustalla jännittämässä, mitä kalan sisältä paljastuu!

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
60 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin marraskuun arvonta



Marraskuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää jättikokoisen kuusimuotin, poromukeja, porolautasliinoja sekä 2019-pallokoristeet kakkuun.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit