Tasaisten pohjalevyjen leikkaamisesta usein kysellään. Nyt kerron, miten minä tämän vaiheen suoritan.
Leikkaan kakkupohjat aina sahalaitaisella leipäveitsellä.
En suorita leikkaamista ”läpi kakun” sivulta sivulle vaan työnnän veitsen ensin kakun keskipisteeseen asti ja vien sitten veistä kakun ympäri siten, että palaan lähtöpisteeseen. Näin on helppo kontrolloida leikattavan levyn paksuutta. Samalla tulee toki tarkkailla, että veitsi kulkee vaakatasossa.
Leikkaamisvaiheessa kakku on pöydällä sileä puoli ylöspäin – tämä sileä puoli on siis se, joka paistui uunissa vuoan pohjaa vasten. Veitsen ja kakun yläreunan välistä etäisyyttä on helpompi arvioida, kun pinta on tasainen.
Pohjalevyn paksuuden arvioin silmämääräisesti – paksuus on 1 – 1,5 cm. Jos kuitenkin haluaa varmistaa, että levy leikkaantuu tasaisen paksuna, voi veitsellä leikata joka puolelle apuviivat, joiden kautta veitsen tulee kulkea.
Ensimmäisen levyn leikkaan hieman ohuempana kuin loput levyt. Tämä siitä syystä, että pohjaa vasten paistunut levy on jämäkämpi, kaksi seuraavaa kerrosta ”hötöisempiä”.
Toimii , mutta en ole kokeillut miten onnistuu kolmeen osaan 🙂
https://www.youtube.com/watch?time_continue=106&v=_PdWGBqftFw