Ystävänpäivän lähestyminen havahduttaa pohtimaan ystävyyttä ja juhlistamaan sitä esimerkiksi vaaleanpunaisella mansikkakakulla. Joskus voi käydä niinkin, että leivonnainen itsessään muistuttaa ystävästä tai läheisestä ihmisestä. Makumuistoilla on ihmeellinen kyky tuoda esiin tunnelmia vuosikymmentenkin takaa. Tilanteet, jotka saattaisivat muutoin painua tavoittamattomiin, heräävät eloon. Kookospallojen resepti toi hiljattain mieleeni isosiskon johdolla tapahtuneen leivontatuokion, kun olin ehkä kymmenen vanha. Äiti ja isä olivat matkoilla ja sisko halusi järjestää minulle kivaa tekemistä. Sisko oli unohtanut koko tapauksen, mutta minulle kaikki oli taltioitunut tarkoin mieleen. Kookospalloa mutustaessa matkustin aikakoneella lapsuudenkotimme olohuoneeseen, kotoisaan kynttilänvaloon omatekoisten herkkujen äärelle.

Leivonta herättää tunteita ja ystävänpäivänä saa herkistellä ja fiilistellä. Aforismit ovat oivallinen keino tunteiden ja ajatusten tiivistämiseen. Aforismi voi olla osa lahjaa esimerkiksi siten, että sen kirjoittaa pursottaen kakun pinnalle tai raapustaa korttiin. Alla muutama keksimäni leivontateemainen aforismi.

Pala kakkua sinulle, olethan ystävä minulle!

Yhteistä ystäville ja sokerille: niiden puutteen huomaa heti, mutta harvemmin niitä on liikaa.

Ystävän hymy – kuin ripaus sokeria kanelipullan päälle.

Rakkaus on kuin kakku, jonka syömisestä ei tule kylläiseksi.

Ystävyys on sitä, että antaa toiselle parhaan palan.

Ystävyys on kuin kuorrute mokkapalojen päällä: ilman sitä elämä olisi pelkkä pohja.

Hyvän ystävyyden resepti löytyy sydämestä.

Inspiroidu lisää ystävänpäivästä! ❤️ Kinuskikissa on ideoinut vuosien saatossa ystävänpäivän ympärille ison määrän reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta.