Näyttävät tavallisilta korvapuusteilta, mutta resepti on hyvin kaiken kattavasti ”ton”. Missioni on ollut jo pidemmän aikaa kehitellä pullaresepti, joka sopisi kaikille – lukuisista päällekkäisistä ruoka-allergioista huolimatta. Tämä korvapuusti on munaton, maidoton, gluteeniton, sokeriton, pähkinätön, hiivaton, soijaton ja vegaaninen. Klassikon muokkaaminen ei ollut helppo haaste, sillä hiivataikina on hankala tapaus jo pelkästään gluteenittomana.

Maistatin korvapuusteja isommalla köörillä. Useilla ensireaktio oli ”onpa tosi hyvää”. Hämmästys oli suuri, kun kerroin, miten paljon olin reseptin raaka-aineita joutunut karsimaan ja korvaamaan. Osa maistajista sanoi, että puustissa on jotain epätavallista. Kukaan ei kuitenkaan moittinut makua. Uskon, että sellaiselle, joka joutuu ruokavaliossaan noudattamaan kaikkia tai suurinta osaa edellä mainituista ruokarajoitteista, tämä pulla on pelastus. Jos ruokarajoitteita on vähemmän, voi reseptiä ”vapauttaa” soveltuvin osin. Keskustellaan kommenteissa, miten tämän käytännössä voisi huomioida.

Koska resepti on munaton ja gluteeniton, taikina jää paistettaessa hyvin vaaleaksi: puustit näyttävät raa’oilta, eikä se ole kovin houkuttelevaa. Siksi kostutus vahvalla kahvilla on aivan välttämätöntä (tavallinen kahvi ei ole kyllin tummaa). Kahvi ei maistu lopputuloksessa. Taikinan pinta kuivahtaa kostutuksesta huolimatta, joten sulalla rasvalla voitelu on mielestäni toinen must-vaihe. Kun sen tekee juuri ennen tarjoilua, korvapuusteista tulee mehevämmän näköisiä. Ennen uuniin laittoa voitelua ei kannata tehdä, sillä rasva ehtii imeytyä paiston aikana.