Juustosarvet muuntautuvat helposti täytettä vaihtamalla. Kokeile esimerkiksi sinihomejuustoa tai parmesaania ja juuston kaverina kylmäsavulohta tai kinkkua. Sarvet ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Ne voi myös pakastaa.
- Taikina:
- 2 dl emmentaljuustoraastetta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 200 g kermaviiliä
- ½ dl ruokaöljyä
- Täyte:
- 1 ½ dl emmentaljuustoraastetta
- Voiteluun:
- 1 muna
- Pinnalle:
- kuminan- tai unikonsiemeniä
- Sekoita juustoraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen pyöreäksi levyksi. Leikkaa taikinapyörällä levy kolmion muotoisiksi lohkoiksi.
- Laita juustoraastetta jokaisen lohkon leveämpään päähän. Rullaa sarviksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
- Voitele sarvet munalla. Ripottele pinnalle kuminansiemeniä.
- Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes sarvet ovat saaneet hieman väriä.
Annemari: kiva kuulla, että tykkäsit sarvista! On totta, että voita sisältävät taikinat tahtovat vaatia jääkaappia, jos taikinaa on pitkään huoneenlämmössä. Huonelämpötila vaikuttaa toki myös.