30.03.2015   14 kommenttia Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton

Juhlaleipä parmesaani-yrttitäytteellä


juhlaleipa

Tämä täytetty vuokaleipä syntyi yhdistelmänä kahdesta eri leipäohjeesta. HerkkuLeivonta-lehden reseptissä oli herkullisen oloinen parmesaanitahna, jota vielä tuunasin yrteillä. Hembakat-lehdessä puolestaan oli vinkit kivan mallisen vuokaleivän valmistamiseen, jota halusin kokeilla itsekin. Pienistä taikinaympyröistä kasatusta leivästä tuli lähes kakkumainen luomus. Sattumalta lopputulos muistutti myös ”pull-apart”-leipää, jossa paloja revitään irti pala kerrallaan. Levitettä ei tarjoiluun tarvita, mutta dippaaminen oliiviöljy-balsamicoseokseen toimii hyvin.

Pull-apart-bread


Taikina:

25 g hiivaa
3 ½ dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl vaaleaa siirappia
n. 8 dl vehnäjauhoja

Parmesaani-yrttitäyte:
100 g pehmeää voita
2 dl parmesaaniraastetta
1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. ruohosipuli ja persilja)
1 sitruunan kuoriraaste
1 murskattu valkosipulinkynsi

Pinnalle:
1 muna
seesaminsiemeniä


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita jauhoja joukkoon noin desilitra kerrallaan. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 50-60 minuuttia.

Valmistele täyte taikinan kohotessa sekoittamalla kaikki täyteainekset keskenään.

juhlaleipa-vaihe

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 1 cm paksuksi levyksi. Ota muotilla (halkaisija 6 cm) tai nurinpäin käännetyllä lasilla levystä ympyröitä.

juhlaleipa-vaihe-2 juhlaleipa-vaihe-3

Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla.

Voitele ympyrät juustotäytteellä. Jos täyte tuntuu liian paksulta levitettäväksi, pehmitä sitä varovasti mikrossa miedolla lämmöllä. Asettele ympyröitä limittäin vuoan pohjalle. Anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

juhlaleipa-vaihe-4 juhlaleipa-vaihe-5
juhlaleipa-vaiheet juhlaleipa-vaiheet-2

Paista 200 asteessa 40-45 minuuttia. Tarkkaile pintaa palamisen varalta. Suojaa foliolla tai leivinpaperilla, kun leipä on saanut kauniin ruskean sävyn.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat