Tämän kakun tein arkisesti nyyttäriviemisenä kaverille, mutta nimesin kakun sen herkän tunnelman mukaan, jonka sen koristeluvaihe itsessäni täytti. Omistan kakun siis kaikille tämän kesän juhannusmorsiamille!

Kookoshiutaleiden värjäyskikan näin jossain toisessa blogissa jo hyvän aikaa sitten ja nyt tuli sopiva tilaisuus testata ideaa käytännössä – ja todeta toimivaksi. Kommentteihin saa vinkata, jos joku tunnistaa keksinnön omakseen. Aika hauska tapa saada väriä myös reunoille ja sitoa näin värimaailma yhteen päällisen kanssa.

Kermavaahdon siloittelusta löytyy oma ohjeensa. Tällä kertaa siloitin reunat palettiveitsellä, koska raappani on näköjään mystisesti kadonnut. Hyvin onnistuu paletillakin, vaikka raappa on sittenkin omaan käteeni sopivampi väline. Vaahdon jätin hieman normaalia löysemmäksi. Pitäisi muistaa jatkossakin lopettaa vatkaaminen hieman aikaisemmin, sillä pursotusjälki oli ehkä parempaa kuin ikinä. Kuvio löytyy pursotusmallistosta kohdasta aallot kakun päällä. Tein pursotuksen siten, että se tuli hieman kakun reunan yli, tämä antoi mielestäni kivaa lisäjujua.

Kakku on täytteiden osalta identtinen juhannuksen kukkakori -kakun kanssa.

Raparperi-valkosuklaakakku

Pohja:
voi-sokerikakkupohja kaakaoversiona

Kostutus:
3 dl raparpereiden keittolientä

Täyte:
raparperi-mansikka-valkosuklaatäyte

Kuorrutus:
kinuski

Reunat ja pursotus:

4 – 4 ½ dl Flora Vispiä
3 tl sokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristeet:
n. 1 dl kookoshiutaleita
vihreää tomuväriä
marsipaania
kultaista jauheväriä
vihreää kristallipulveria
helmiäinen-nonparelleja


Valmista voi-sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan (vuoka 24 cm) ja anna pohjan jäähtyä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Nosta alimmainen pohja tarjoilulautaselle.

Täytä kakku raparperi-mansikka-valkosuklaatäytteellä. Kostuta välit ja päällimmäinen pohjalevy raparpereiden keittoliemellä.

Kuorruta päällinen kinuskilla ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Makeuta Flora Vispi sokerilla ja vatkaa vaahdoksi. Sihtaa vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita kakkulautasen suojaksi leivinpaperisuikaleita. Levitä kermavaahtoa kakun sivuille ja pursota aaltoilevaa kuviota päällisen ympärille.

Ripottele pursotusten päälle nonparellia.

Värjää kookoshiutaleet sekoittamalla niiden joukkoon tomuväriä.

Painele hiutaleita sivureunojen alaosaan. Vedä sitten leivinpaperit varovasti ulospäin.

Valmista kukat silikonisella juhannus-/villiruusumuotilla marsipaanista tai marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta. Katso vinkit ruusut silikonimuotilla ohjeesta. Sivele kukan keskiosaan kultaista kristallipulveria. Tee lehdet ruusunlehtimuotilla ja värjää ne vihreällä kristallipulverilla. Asettele kukat lehtineen kinuskin päälle. Ripottele lomaan kookoshiutaleita.