Nämä täytteet on helppo valmistaa yhdessä samaan kakkuun, kun haluat kaksi erilaista täytettä. Vaahdota kummankin täytteen kerma samalla kertaa ja lisää joukkoon vaniljarahka. Jaa kahteen kulhoon ja työstä erikseen loppuun.
Huom: ohjeet on mitoitettu yhteen kakkuväliin. Jos haluat samaa täytettä täytekakun molempiin väleihin, tuplaa ainesten määrät. Täyteohje riittää 24 – 26 cm vuokaan valmistettuun 5 – 6 munan kakkupohjaan siten, että saat paksut täytekerrokset. Vaniljakreemijauhe tekee täytteestä jämäkän, joten voit koota kakun suoraan tarjoilulautaselle.
Puolukkatäyte:
Vinkki: Puolukkatäytteen voi tehdä muistakin marjoista, kuten karpaloista tai punaviinimarjoista. Makeampia marjoja (mustikka, mustaherukka tai vadelma) käyttäessäsi vähennä sokerin määrää.
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa
¾ dl sokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikejauhetta
200 g puolukoita
Vaahdota kerma. Lisää vaahdon joukkoon vaniljarahka, sokeri, vaniljakreemijauhe ja puolukat. Levitä kostutetun kakkupohjan päälle.
Luumutäyte:
Vinkki: Luumutäytteen ohjeella voit tehdä minkä tahansa makuisen täytteen vauvan sosepurkkien makuja soveltamalla!
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa
2 prk (á 125 g) luumusosetta (Nestlé Bona)
¼ – ½ dl vaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikejauhetta (tai 2 liivatelehteä ja ¼ dl vettä)
Vaahdota kerma. Lisää vaahdon joukkoon vaniljarahka, luumusose ja vaniljakreemijauhe. Levitä kostutetun kakkupohjan päälle.
Kinuskikissa; Kiitän 🙂
Pitää harjoitella putouksen tekemistä; suklaasulan sopiva jähmeys kaataessa on vielä hakusessa. Liian löysää, liian paksua…vaan ei sopivaa 🙁