07.12.2016   11 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Joulu,  Kinuskikissa kokkaa
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Vahva joulusinappi


sinappi

Tämä joulusinappi on syntynyt useamman vuoden kokeiluiden lopputuloksena. Aattoseurueemme on arvioinut onnistumista joulupöydässä ja esittänyt parannusehdotuksia seuraavaa joulua varten. Itse en pidä liian makeasta enkä myöskään miedosta sinapista. Ytyä pitää olla, mutta toinenkin ääripää on löydetty, kun eräänä vuonna nuppineulan pään kokoinen määrä sai syöjien suut tuleen. Tämäkin sinappi on vahvaa, mutta makeus ja voimakkuus ovat omaan makuuni sopivassa suhteessa. Sinappijauheen määrällä voit vaikuttaa vahvuuteen eli laita vähemmän, jos haluat miedomman.

Vinkki: Omatekoinen joulusinappi on kiva lahjaidea. Pieniä lasipurkkeja saa askartelukaupoista, isoista marketeista ja tavarataloista. Koristele purkit esimerkiksi tarranauhalla.

3 pientä purkillista

Ainekset:
2 ¼ dl sinappijauhetta (esim. Colman’s)
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 dl kuohukermaa
1 rkl ruokaöljyä
1 muna
1 rkl valkoviinietikkaa


Yhdistä sinappijauhe, sokeri ja suola (mieluiten teflon-pintaisessa) kattilassa ja sekoita, kunnes sinappijauheen paakut ovat rikkoutuneet. Lisää käsivispilällä sekoittaen kerma, öljy ja muna.

Kuumenna liedellä kiehuvaksi. Käytä sekoitusvälineenä lastaa, jolla saat parhaan kosketuspinnan kattilan pohjaan, sillä sinappi on herkkä tarttumaan ja palamaan. Keitä hetken aikaa koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu hieman (sinappi jämäköityy vielä jäähtyessään). Ota liedeltä ja LISÄÄ JOUKKOON ETIKKA (itselläni tämä unohtuu helposti).

Kaada pieniin puhtaisiin purkkeihin. Saat täytettyä purkit siististi, kun pursotat sinapin purkkeihin kertakäyttöisellä pursotuspussilla tai pakastuspussilla, jonka kulmaan leikkaat aukon.

Säilytä sinappi viileässä.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
22 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat