31.12.2007   19 kommenttia Kategoria: Joulu,  Täytekakut

Joulun narukakku


00aa.JPG

Tämän jouluisen kakun koristelussa on hyödynnetty karkkihyllystä saatavaa Snöreä. Idea tuli oikeastaan aiemmasta joulukakustani. Halusin jatkaa ohuiden nauhamaisten kuvioiden tekemistä, mutta tällä kertaa toivoin pintaan vähän enemmän kolmiuloitteisuutta. Liimasin Snören kakun pintaan kostuttamalla sitä hieman. Täysin kivuttomasti se ei tarttunut kiinni vaan hetken aikaa sitä piti painaa paikalleen. Hankalimpiin kohtiin (kakun reuna) käytin kaupan sokerikuorrutetta.

Vaikka en ehkä koko kakkua lähtisi enää toiste Snörellä koristelemaan, voi se olla hyvin käyttökelpoinen joihinkin spesifisiin juttuihin. Esimerkiksi en ihan heti keksi, miten tuo kakun reunan ruusuke olisi onnistunut muulla materiaalilla.

Vielä pari mainintaa reseptistä, johon toki piti aaton kunniaksi saada jouluista makua. Nuo piparit sokerikakkupohjassa syntyivät hetken mielijohteesta. Epäröin hieman sitä, mitä se tekisi pohjan rakenteelle. Päädyin sitten laittamaan perusohjetta vähemmän jauhoja. Pohjasta tuli silti vähän normaalia haperoisempi. Pohjan päälle laitoin kostuttamisen lisäksi Epalta saatua joulusuklaata.

Puolukka-suklaakakku

Pohja:
5 munan tumma sokerikakkupohja seuraavin muutoksin:
- jauhoja vain 4 munan mukaan
- 7 piparkakkua murustettuna

Täyte:
5 liivatelehteä
120 g hasselpähkinävalkosuklaata
2 ½ dl Flora vanillaa
1 ½ dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl puolukoita
¾ dl vettä

Väliin:
2 - 2 ½ maitoa, johon sekoitettu 2 tl vaniljasokeria
200 g joulusuklaata tai maitosuklaata
kinuskikastiketta

Koristelu:
marsipaani
Snöre
pikeerikoristeet
helmiäisspray


Leikkaa valmis sokerikakkupohja kolmeen osaan. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja sen päälle ensimmäinen pohjalevy. Kostuta vaniljamaidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi hasselpähkinävalkosuklaa esimerkiksi kokkiveitsellä. Vaahdota toisessa kulhossa tavallinen kerma ja toisessa Flora vanilla. Yhdistä vaahdot. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja puolukat.

Kiehauta vesi ja liuota siihen liivatteet. Kaada täytteen joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi valkosuklaarouhe.

Sulata joulusuklaa mikrossa. Levitä puolet suklaasta lusikalla pohjan päälle. Kaada puolet täytteestä vuokaan. Purista päälle kinuskia tuubista.

Nosta vuokaan toinen pohjalevy. Kostuta, valele lopulla suklaalla ja kaada päälle täyte. Purista taas kinuskia ja laita viimeinen pohjalevy kanneksi. Kostuta. Anna hyytyä ja maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
00aa.JPG

joulun_narukakku_vaihe01.JPG

joulun_narukakku_vaihe02.JPG

joulun_narukakku_vaihe03.JPG

joulun_narukakku_vaihe04.JPG

joulun_narukakku_vaihex.JPG

joulun_narukakku_vaihe1.JPG

joulun_narukakku_vaihe2.JPG

joulun_narukakku_vaihe3.JPG

joulun_narukakku_vaihe4.JPG

snore.JPG

joulun_narukakku_vaihe5.JPG

joulun_narukakku_vaihe6.JPG

joulun_narukakku_vaihe8.JPG

joulun_narukakku_vaihe9.JPG

joulun_narukakku_vaihe10.JPG

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat