Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Joulumaan toivekakku

28.11.2010

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/11/joulumaakakku1.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/11/joulumaakakku1-300x259.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/joulumaakakku2-300x235.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/11/joulumaakakku3-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/11/joulumaakakku4-300x232.jpg
3 h Vaativampi 14 henkilölle 30

Avainsanat

JoulukakkuPuolukkakakkuValkosuklaa

Ainesosat

Puolukka/karpaloSuklaa

Kategoriat

JouluTäytekakut

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(1)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Mausteinen puolukka-luumukakku

Muunna reseptiämukaan.
14HENKILÖLLE 14 HENKILÖLLE
14 henkilölle

Pohja

1 joulukakkupohja

Kostutus

2 dl maitoa

Täytteet

joulutäytteet (puolukka ja luumu)

Kuorrutus

200 g valkosuklaata

1/2 dl kuohukermaa

Reunat

400 g punaista marsipaania

Koristeet

punaista koristelugeeliä

kuivattuja puolukoita

joulutähtiä

Tarvikkeet

kakkuvuoka (24 cm)   

pullasuti   

vispilä   

palettiveitsi   

kaulin   

kaulinta-alusta   

reunamuotti   

silkkinauha   

undefined

Mausteinen puolukka-luumukakku

Muunna reseptiämukaan.
14HENKILÖLLE 14 HENKILÖLLE
14 henkilölle

Pohja

1 joulukakkupohja

Kostutus

2 dl maitoa

Täytteet

joulutäytteet (puolukka ja luumu)

Kuorrutus

200 g valkosuklaata

1/2 dl kuohukermaa

Reunat

400 g punaista marsipaania

Koristeet

punaista koristelugeeliä

kuivattuja puolukoita

joulutähtiä

Tarvikkeet

kakkuvuoka (24 cm)   

pullasuti   

vispilä   

palettiveitsi   

kaulin   

kaulinta-alusta   

reunamuotti   

silkkinauha   

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

Valmista POHJA ja TÄYTTEET erillisten ohjeiden mukaan.

KOKOA kakku. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta maidolla. Levitä päälle luumutäyte. Säästä hieman täytettä, jotta saat tasoitettua sillä lopuksi kakun reunat.

Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä puolukkatäyte.

Nosta päälle viimeinen pohja ja kostuta. Levitä täyttämisestä yli jäänyttä täytettä reunoille tasaiseksi tarttumapinnaksi reunan kuorrutteelle.

KUORRUTUS.  Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä anna kuumentua kiehuvaksi.

Sekoita valkosuklaa ohuena nauhana vispilällä sekoittaen kerman joukkoon. Jos seos tuntuu paksulta, laita se hetkeksi takaisin liedelle ”jälkilämpöön”.

Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä tasaiseksi leveällä lastalla tai palettiveitsellä. Ole ripeä, sillä kuorrute jähmettyy nopeasti.

Anna kakun seistä hetken aikaa jääkaapissa, jotta kuorrute kovettuu.

REUNAT.  Kauli marsipaani n. 75 cm pitkäksi, 2-3 mm paksuksi levyksi.

Kuvioi toinen reuna pitkällä reunamuotilla tai leikkaa sahalaitakuvio veitsellä.

Nosta reunus paikoilleen niin, että asetat ensin kuviolaidan parin sentin matkalta kuorrutteen päälle ja painat sitten sivureunan tiiviisti kakkua vasten. Kierrä näin kakun ympäri ja leikkaa lopuksi ylimääräinen häntä pois. Myös kakun alareunaan jäävän kaistaleen voi leikata pois (marsipaani)veitsellä.

KORISTEET kakun päälle. Kirjoita joulutervehdys kakun päälle koristelugeelillä.

Viimeistele koristelu kuivatuilla puolukoilla ja joulutähdillä.

Jos kakku on lahja ystävälle, kiedo silkkinauha somisteeksi kakun ympärille.  🎄 🎁

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/juhlava-kinkkupiirakka-resepti.jpgJuhlava kinkkupiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1_400x400.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vanilja-raparperimuffinssit-resepti_400x400.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkaleivokset-resepti_400x400.jpgKukkaleivokset
12
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/GRL116.jpegViirinauhat ja köynnöksethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/RPK11.jpegPaperikoristeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/11/P04510.jpegKahvikakkuvuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/03-0-0095.jpegWiltonin shottilasivuokahttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/TNP26.jpegKaveripussit ja muut juhlatarvikkeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/HSblat.jpegSilikoniset koristelumuotit
Näytä lisää

Kommentit (30)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskiemo
14.12.2013 22:19

KATJAP.:
Ylijäävä täyte riittää.

KatjaP.
14.12.2013 20:08

Vielä tuli mieleen, että tarvitseeko sokerimassa alleen sokerikreemin tms. vai riittääkö ainoastaan tuo ylijäävä täyte?

Kinuskiemo
14.12.2013 17:10

KATJAP.:
Voit käyttää sokerimassaa ja laittaa reunan paikalleen jo edellisenä päivänä. Halutessasi voit tehdä koko kakun valmiiksi edellispäivänä. Säilyy hyvänä. 🙂

KatjaP.
13.12.2013 20:14

Voiko marsipaanin sijasta käyttää kakun reunaan sokerimassaa? -Jos, niin voiko reunan laittas jo edellispäivänä, vai meneekö jääkaapissa huonoksi?

Baker99
26.12.2011 22:37

Herkullisen näköistä (-:

Veikkoli
19.12.2011 14:48

Kiitos taas nopeaakin nopeammasta vastauksesta! Näin mietinkin, ettei varmaankaan löydy erikseen elintarvikekäyttöön nauhaa. Tuntuu vain, että nauhasta irtoaisi kakkuun jotain kangaspölyä tms. mutta tuskin näin on. Eli rohkeasti vaan nauhakaupalle! 🙂

Kinuskiemo
19.12.2011 14:12

VEIKKOLI:
Minulla ei kyllä ole tietoa, että koristenauhoja olisi olemassa  elintarvikekäyttöön. Luullakseni Kinuskikissa on ihan jonkin lahjanauhan tuohon kietaissut. Mutta en usko, että löysästi kakun ympärille sidotusta nauhasta mitään isompaa haittaa koituu. Ainakaan tuollaisesta jäykkäpintaisesta, joka ei helposti takerru, ainakaan marsipaanipintaan. Eikä nauha kauaa ehdi kakun ympärillä ollakaan; se laitetaan juuri ennen kakun pöytään tuomista ja  irrotetaan heti, kun ensimmäinen lähestyy kakkua kakkulapion kanssa. Jos nauha jota kuta syöjää epäilyttää, niin sen kohdan marsipaanista, jota nauha on koskettanut, voi toki jättää lautasen reunalle syömättä. (Marsipaania tuossa riittää!)

Veikkoli
19.12.2011 13:18

Nyt saattaa olla tyhmä kysymys, mutta jos haluaa laittaa kakkuun tuollaisen nauhan koristeeksi, voiko se olla ihan kaupasta ostettua vai onko tällaista nauhaa olemassa elintaravikekäyttöön erikseen? Jotenkin tuntuu oudolta laittaa esim. kangaskaupasta ostettua nauhaa kakkuun..

Kinuskiemo
7.12.2011 17:27

SUKLAAPISARA:
Kinuskikissa taisi käyttää Pandan valkoista, mutta valkosuklaan merkillä tuskin on tässä suurta väliä. Hyvä valinta joulukakuksi. 🙂

suklaapisara
4.12.2011 23:52

Ihanuus, löysimpä tämän kakun! Jospa tänä jouluna pääsis kokeilemaan! Minkä merkkistä valkosuklaata tässä on käytetty ? Mikä on siis todettu hyväksi? 🙂

Näytä lisää

Kinuskigalleria (1)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/3470_2012-12-20-06.20.11_400x400.jpgTeeritiJoulukranssi
1

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä

Maailman paras mutakakku
2829 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa