28.11.2010   30 kommenttia Kategoria: Joulu,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Joulumaan toivekakku


joulumaakakku1joulumaakakku2joulumaakakku3joulumaakakku4

Mausteinen puolukka-luumukakku

Pohja:
joulukakkupohja

Kostutus:
2 dl maitoa

Täytteet:
joulutäytteet (puolukka ja luumu)

Kuorrutus:
200 g valkosuklaata
½ dl kuohukermaa

Reunat:
400 g punaista marsipaania

Koristeet:

punaista koristelugeeliä
kuivattuja puolukoita
joulutähdet


Valmista pohja ja täytteet erillisten ohjeiden mukaan. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta maidolla. Levitä päälle luumutäyte. Säästä hieman täytettä, jotta saat tasoitettua sillä lopuksi kakun reunat. Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä puolukkatäyte. Nosta päälle viimeinen pohja ja kostuta. Levitä täyttämisestä yli jäänyttä täytettä reunoille tasaiseksi tarttumapinnaksi marsipaanille.


Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä anna kuumentua kiehuvaksi. Sekoita valkosuklaa ohuena nauhana vispilällä sekoittaen kerman joukkoon. Jos seos tuntuu paksulta, laita se hetkeksi takaisin liedelle "jälkilämpöön".

Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä tasaiseksi leveällä lastalla tai palettiveitsellä. Ole nopea, sillä kuorrute jähmettyy nopeasti. Anna kakun seistä hetken aikaa jääkaapissa, jotta kuorrute kovettuu.

Kauli marsipaani n. 75 cm pitkäksi, 2-3 mm paksuksi levyksi. Kuvioi toinen reuna pitkällä reunamuotilla tai leikkaa sahalaitakuvio veitsellä.

Nosta reunus paikoilleen niin, että asetat ensin kuviolaidan parin sentin matkalta kuorrutteen päälle ja painat sitten sivureunan tiiviisti kakkua vasten. Kierrä näin kakun ympäri ja leikkaa lopuksi ylimääräinen häntä pois. Myös kakun alareunaan jäävän kaistaleen voi leikata pois (marsipaani)veitsellä.

Kirjoita joulutervehdys kakun päälle koristelugeelillä. Viimeistele koristelu kuivatuilla puolukoilla ja joulutähdillä.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat