joulukahvikakut

Minulta on pyydetty kahvikakkujen koristeluideoita ja ajattelin, että niitä sopisi laitella nyt joulun alla, jolloin kahvikakkuja tavataan viedä lahjaksi. Kuvan kakuissa on kokeiltu kahvikakun kuorruttamista marsipaanilla. Sekin onnistuu, vaikka keskellä oleva reikä antaakin hieman haastetta. Muutoin kuorrutus tapahtuu samaan tapaan kuin täytekakussakin. Alle kannattaa laittaa sokerikreemi, jotta kuorrutus säilyy hyvänä mahdollisimman pitkään. Kakun säilytys tietenkin jääkaapissa.

Jos ei halua koristella kakkua kaulittavalla kuorrutteella, saa sokerikuorrutteella (= tomusokeria ja vapaavalintaista nestettä yhdistettynä sopivan jämäkäksi seokseksi) tai suklaasulalla kakulle kivan juhlailmeen. Koristeina voi soveltaa täytekakkujen koristeita, kuten tässä joulutähtiä ja lumihiutaleita. Kaunis nauha ympärille ja makoisa joulutuliainen on valmis.

Oheinen kuva siis makupalana siitä, mitä on tulossa tulevien viikkojen aikana. Joulun alla julkaisen myös mm. piparisen lahjavinkin ja konvehtiohjeita.

Iloista joulun odotusta lukijoille!

tassu Kinuskikissa